10. toukokuuta 2017

High End vs. Budjetti: Lancome Effacernes vs. Oriflame Everlasting


Taannoin risteilyllä oltuani asioin tietysti myös laivan tax freessä, mielessäni yksi tietty tuote. Ohimennen jossain postauksessa kyselin kerran hyvien peitevoiteiden perään ja Jonna vinkkasi Lancômen Effacernes -peitevoiteesta. Googlaillessani huomasin voiteen saaneen hyvät arvostelut todella monelta ja päätin lisätä voiteen ostoslistalleni. Sopivasti oli risteilykin tiedossa, joten saisin sen hieman halvemmalla siinä samalla. Nämä High End vs. Budjetti -postaukseni olivat aikoinaan suosittuja, niihin vain monesti on vaikea löytää sopivia tuotteita, joten tilaisuuden tullen hyödynsin tämän ja otin vertailukohteeksi Oriflamen The ONE Everlasting peitevoiteen.


Lancôme Effacernes Long Lasting Softening Concealer - 01

Kuten yllä tulikin selväksi, edustaa Effacernes postauksen high end osastoa. Lancôme ei ole se kaikkein kalleimmasta päästä oleva selektiivinen merkki, mutta en voi tuotteita edulliseksikaan sanoa. Suomessa voiteesta pyydetään ostopaikasta riippuen noin 36 euron molemmin puolin(15ml). Laivalla voide maksoi 24 euroa eli se lähenteli jo markettipeitevoiteiden hintoja. Sävy 01 oli tarpeeksi vaaleakin. Pakkaus on yksinkertaisen tyylikäs ja sävyn näkee pienestä kurkistusikkunasta. Printtien laatuun hieman petyin, koska vaikka tuote ei ole kovin pitkään meikkitelineessäni ollut, ovat tekstit jo kuluneet pois isolta osin. Peiteaine lupaa olla pitkäkestoinen ja hoitaa samalla häivyttäen uupumuksen ja stressin merkkejä luonnollisen näköisesti. Siinä on myös suojakerroin 30, mikä on peiteaineessa todella hyvä. Harvoin silmien alle tulee aurinkovoidetta laitettua vaikka silmän ympäristö on ohutta ja herkkää ihoa. Melko harvassa silmänympärysvoiteessakaan olisi suojakerrointa.


Oriflame The ONE Everlasting Concealer - Light Nude

Pitkäaikainen tuttavuuteni on Oriflamen Everlasting. Olen muutaman vuoden vuorotellut sen ja IlluSkin -voiteen kanssa. Everlasting on niistä kahdesta se peittävämpi ja paksumpi. Voide maksaa 12 euroa(10ml) ja on usein tarjouksessa, joten sen saa tilattua hyvinkin edullisesti. Pakkaus on Everlasting-sarjalle tyypillisesti lila-musta. En hirveästi tykkää värimaailmasta, mutta eihän se itse tuotetta pahenna. Voide lupaa olla puolipeittävä ja pitkäkestoinen, mutta suojakerrointa siinä ei ole.


Koostumukseltaan voiteet ovat kohtalaisen samanlaisia. Lancôme on hieman paksumpaa ja pitää muotonsa testipisarassa. Oriflame vähän leviää. Paksuudesta kuitenkin on etua siinä, että Lancômea tarvitsee aivan minimaalisen määrän. Oriflamea tarvitsee hieman enemmän, vaikka sitäkin riittää vähempi määrä kuin vaikkapa mainitsemaani IlluSkin:iä. Miinusta sille tulee tahmaisuudestaan, peitevoide on levittäessä venyvää ja kuivattavamman tuntuista.


Yllä vertailu molemmista peitevoiteista. Kuvasta katsoen vasemmalla eli luomen puolella on Effacernes ja oikealla Oriflame. Ylimmässä kuvassa meikki on tehty muuten paitsi alaluomi ja silmänaluset ovat meikkaamatta sekä ripsiväri puuttuu. Silmänalusillani ei mahdottomasti ole peitettävää, vähän vain värin tasoitusta ja sisänurkan tummuuden peittoa.

Keskellä on lisätty peiteaineet mainitussa järjestyksessä ilman puuteria. Oriflame on kaksikosta hieman hohtavampi yksinään. Alimmassa on meikki valmiina puuterilla kiinnitettynä. Silmieni alla on rakenteelliset juonteet, jotka ovat olleet siinä niin kauan kuin muistan eikä niille mitään voi, vaan olen ne hyväksynyt. Ne korostuvat varsinkin ihon ollessa pintakuivempi. Kaksikosta Oriflame tuo juonteet vähän enemmän esiin ja siksi olinkin etsimässä paremmin toimivaa peiteainetta. Lancôme tuntuu iholla miellyttävältä ja kosteuttavammalta, Oriflame taas tuppaa olemaan kuivempi ja tahmaisemman koostumuksensa takia jotenkin vetää juonteita kasaan.


Peitevoiteet näyttivät suhteellisen samankaltaisilta, joten avainasemaan niiden vertailussa nousee kesto. Tässä kuvassa meikki on ollut kasvoilla noin 6 tuntia, ulkona oli jo hämärää, joten valaistus on mitä on. Kävin sinä aikana kaupungilla tapahtumassa ja välillä tuli vettä, räntää, rakeita ja lunta sekä mitäs Turku olisi ilman jäätävää tuulta. Muu meikki on jo parhaat hetkensä nähnyt, mutta peiteaineista selvästi paremmin selvisi Lancôme. Se on pysynyt suhteellisen paikallaan. Oriflame on muuttunut jonkin verran rasvaisemman näköiseksi ja nuo pari juonnetta ovat syventyneet

Kokonaisuutena molemmat olivat melko tasavertaisia, mutta voittajaksi valitsen silti Lancômen. Se maksaa enemmän, mutta sitä tarvitsee käyttää vähemmän kerralla. Levitystuntuma on lisäksi parempi Oriflamen ollessa liian tahmainen ja muutenkin Lancôme on helpompi ja nopeampi levittää. Lisäksi ison plussan tuo suojakerroin, joka ei silti kuvissa aiheuta flashbackiä.

1 kommentti:

  1. On muuten edullinen laivalla, pitää hamstrata, kun käy seuraavan kerran. Toi SPF on Lancômessa ehdoton plussa. :) Mut kiva et pidit, ettei mennyt rahat hukkaan. :D

    VastaaPoista