16. toukokuuta 2012

Kallista mutta toimivaa

Minähän en yleensä osta melkein mitään yli 20 euroa maksavaa kosmetiikkaa. Paitsi tietysti hajuvesiä, joita on minulla kalliimpia ja halvempia yksilöitä parisenkymmentä. Ihoni on punoittanut käytännössä kolmannelta luokalta eli 9 vuotiaasta(ko) kun akneni alkoi. Aknen sain jokseenkin kuriin parisen vuotta sitten kun aloin syömään Bactosan -kapseleita. Nyt en edes tarvitse kapseleita kuin silloin tällöin jos tiedän stressaavan tilanteen olevan tulossa.

Akne häipyi, punoitus jäi. Päätin tehdä sillekin asialle jotain ja irvistellen tilasin 52 euroa maksavan Oriflamen Bio Clinic Soft Tint Red Reductor päivävoiteen punoittavalle ja couperosaiholle. Se toimi mahtavasti, joten vähemmän irvistellen tilasin seuraavalla kerralla myös saman verran maksavan Bio Clinic Red Away Dynamic Skin Recover yövoiteen punoittavalle ja couperosaiholle. Onneksi edustajana hinnat ovat minulle -25%.


Ensinnäkin tykkäsin paljon molempien tuotteiden ulkonäöstä. Oriflame joskus syyllistyy halvan näköisten tuotteiden tekemiseen ja nämä ovat kalliimmasta päästä sen valikoimissa, joten ulkonäkökin on onneksi raikkaan yksinkertainen.

Pidän myös todella paljon molempien voiteiden hygieenisistä pakkauksista. Ajattelin ensin, että tämä on tällainen perus tuubi jonne menee ilmaa ja kaikkia pöpöjä sisälle. Mutta yllätys oli suuri kun hopeisen korkin poisti. Pakkaus onkin hygieeninen ja ilmatiivis pumppupullo. Ainoa mikä mietityttää on se, että miten sieltä saa voiteen jämät pois sitten kun se aika tulee. Pakkaustahan säilytetään pumppu alaspäin joten jos sisällä on muoviletku josta voide tulee kuten vaikka saippuapulloissa niin voidehan valuu aivan päinvastaiseen kohtaan kuin pitäisi ja sitä ei saa millään pois leikkaamatta pakkausta. No, se on sen ajan murhe.

Päivävoiteen tuoksu on hyvin neutraali ja itse voide on keltaista, mikä vähän epäilytti aluksi. Tulisiko naamastani kellertävä. Ei huolta, ei tullut ja keltainen pigmentti häivyttää välittömästi punaisuutta. Ei ole niitä ikuisuusvoiteita joita saa käyttää kuukausia ennen kuin jotain tuloksia alkaa näkymään jos alkaa. Saa välittömästi väliaikaisen tuloksen. Ja ihan oikeasti tulee tulosta. Punoittavat poskeni olivat aivan normaalin väriset viitisen minuuttia voiteen levityksen jälkeen. Samoin minua aina ärsyttäneet punoittavat nenänpielet joita ei peitevoiteellakaan tahdo saada peittoon.


Voide vähentää punoitusta jopa niin paljon, että kun akneongelma on selätetty ja punoituskin nyt kiitos tämän voiteen, voisin jopa harkita joskus lähteväni ihmisten ilmoille ilman meikkivoidetta. Olen myös tuskaillut meikkivoiteiden kanssa siinä, että paksut voiteet peittävät punoituksen, mutta kiiltävät alle aikayksikön. Kevyet puolipeittävät voiteet taas eivät peitä punoitusta, mutta kestävät kiillottomina. Nyt kun saan päivävoiteella punoituksen pois, voin käyttää helposti noita kevyitä meikkivoiteita. Jee!

Vaso-Active -tekniikka ja Eskiini myös vahvistavat hiussuonia ja vähentävät couperosaa(sekä päivä- että yövoiteessa). Kaiken hyvän lisäksi voiteessa on suojakerroin 15, mitä nykyään vaadin päivävoiteelta. Etenkin tänä kesänä se on tärkeä kun teen työtä ulkona. Vaikka eihän suojakerroin 15 ole kovin korkea, koska se ei iholla ole kuitenkaan täysin sen tehoinen. Mutta on se parempi kuin ei mitään.

Rasvainen ihoni on etenkin päivävoiteen suhteen haastava, koska liian paksu voide ei vain imeydy kunnolla ja alkaa kiiltelemään tai rullaa pois meikin alla. Nämä molemmat voiteet ovat hyvin kevyitä ja ohuita, eivät kuitenkaan valuvia. Ne saa helposti leviteltyä iholle ja herneen kokoinen tippa riittää koko kasvoille. Imeytyy saman tien ja ei saa ihoa kiiltämään. Keveydestä huolimatta kumpikin voide kosteuttaa hyvin eikä ihoa ala kiristämään kuten joidenkin voiteiden kanssa on käynyt.

Yövoide on hyvin samankaltainen päivävoiteen kanssa. Se vain ei niin paljon vähennä punoitusta saman tien kuin päivävoide, mutta ei kyllä ole tarvettakaan. Tuskinpa punoituksesta on haittaa nukkuessa.

Pahiten punoittava alueeni, nenänpieli puhdistuksen jälkeen.

5 minuuttia päivävoiteen lisäyksen jälkeen. 
Ei kuvankäsittelyä tai muuta meikkiä.

Voisin sanoa, että tykkään molemmista todella paljon ja melko varmasti tulen ostamaan näitä lisää hinnasta huolimatta kunhan edelliset loppuvat. Tästä ainakin voi olla varma etteivät rahat mene hukkaan. Jos näitä valmistetaan vielä silloin, koska voide on riittoisaa. Muut päivä- ja yövoiteet saa unohtaa. Suosittelen tätä ehdottomasti kaikille, jotka tuskailevat punoittavan tai couperosaihon kanssa.

6 kommenttia:

 1. vähän vanha tää teksti, anteeks kommentoin nyt, mutku etein apua mun iho ongelmaan ja aloin melkein itkee, sillä mulla on just tollanen iho ku sulla, eikä kukaan ymmärrä mua, apua, oikeesti kiitos, alanki suostutteleen äitiä hankkiin noita ;_; mä syön mun akneen nyt antibiootteja ja ne alkaa pikkuhiljaa auttaa, mutta punasuus ja rasvasuus ei vaan lähde millään keinolla, kenties ikinä :(

  VastaaPoista
 2. Saa naitä vanhoja kommentoida ihan yhtä lailla kuin uusiakin :) Ja hyvä vain, että näitäkin luetaan :) Ei kannata lannistua, ajattelin nuorempana juuri noin että kärsin tästä koko loppuelämäni, mutta nyt oikeastaan vuoden sisällä on tullut hurja muutos parempaan rasvaisuudessa eri tuotteiden avustuksella. Talvi tuo punoitusta vähän lisää, mutta kesällä tilanne on aika normaali jo. Yksi setti jota voisi suositella on Oriflamen rasvaisen ihon tuotteet joita esittelin täällä http://meikinloppu.blogspot.fi/2012/12/uusi-luottokaksikkoni.html Niistä ainakin oli minulle apua tosi paljon ja sarjassa on vielä ainakin kasvovesikin olemassa. Toivottavasti blogistani on apua ongelmiisi ja voit kysyä ihan mitä vain mieleen tulevaa, koska olen käynyt samat jutut läpi :)

  VastaaPoista
 3. voi ei kiitos ihanaa :)<3 oih, pitäs varmaan alkaa kattelee, ja onneks toi punasuus hailenee talven edetessä! vaikuttaako sulla siihen lämpötilavaihtelut tai syöminen? nimittäin syöminen vaikuttaa ja rajusti, sen jälkeen mun koko naama,huulet eniten on ihan ku atomopommin jäljiltä ;_; toi rasvanen iho on kyllä meikkivoiteenki kannalta tosi ärsyttävä, otin just tänään käyttöön uuden meikkivoiteen, jonka kosmetologilta sain, ni auta armias se levis ihon rasvan mukana sellasiks kasoiks ja paakuiks :( käytän nyt sitä dream mattee, se ei oo oikeesti hyvää, muttaku ainoo jota uskallan käyttää :( joskus kauan sitten käytin bactosanin jotakin kapseleita ja sinkkiä, aloin viimeviikolla syömään niitä antibioottikuurin lisäks uudestaan, kyllä tää tästä! hei muuten, ku sanoit että finnit oot saanu kuriin, ni hävisköse punasuus enempi ku finnejä ei ollu? musta on tuntunu siltä nimittäin :) kiitos, oot ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpötilavaihtelut kyllä vaikuttaa tosi paljon, kylmällä punoittaa enemmän tai jos tuulee. Syömisen suhteen en ole niin seurannut punoituksen suhteen, mutta rasvainen ruoka ainakin saa kasvot kiiltämään enemmän. Punaisuudestakin hävisi iso osa kun sai finnit hoidettua pois. Ennen punoitti koko naama, mutta nyt enää vain posket ja leuka ja nenänpielet. Olen tekemässä sellaista rasvaiselle ja punoittavalle iholle olevaa vinkkisivua ja julkaisen sen kunhan valmistuu. Siellä on kaikki tuotteet, joita suosittelen tällaiselle iholle. Toivottavasti siitäkin on apua :)

   Poista
 4. Hei! Kauanko voiteen vaikutus kestää? Riittääkö, että sitä laittaa kerran päivässä vai onko useampi kerros tarpeen, jos punoitukselta haluaa välttyä koko päivän? Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, voiteen vaikutus kesti minulla sellaisen perus työpäivän verran ainakin. Päivävoiteena sitä tarvitsi laittaa vain kerran päivässä ja sisältämiensä ainesosien vuoksi se myös vähensi punoitusta pidemmällä aikavälillä. Yövoiteella vaikutus tehostui. Valitettavasti tuota ei enää ole myynnissä vaan se on poistunut valikoimasta. Haluaisin itsekin sitä lisää, mutta toistaiseksi uutta versiota ei ole tullut.

   Poista