23. toukokuuta 2012

Tuoksuja 1

Olen usein puhunut blogissa tuoksuistani ohimennen ja muutama sivulla kävijä onkin sähköpostilla kysellyt mitä kaikkia tuoksuja minulla on. Päätin siis tehdä yhteenvedon siitä mitä tuoksuvalikoimaani kuuluu. Äänestyksen perusteella haluatte ennemmin muutaman tuoksun kerrallaan tarkempaan esittelyyn.

Minulla ei ole kauheasti "kunnon" hajuvesiä, ei oikeastaan melkein mitään kalliimpaa kuin Escadat ja sekään nyt ei ihan kalleimmasta päästä ole. En vain löydä noista Dioreista sun muista sellaisia minua miellyttäviä, pidän enemmän erikoisemmista ja halvemmasta hinnastakaan toki ei ole haittaa. Klassiset tuoksut eivät ole mieleeni, joten suurin osa on jotain muuta kuin klassista. Ja joku voi nyt suuttua tästä kommentista, mutta minusta Chanel no 5 ei tuoksu ollenkaan hyvälle. Samoin on monien muiden maailmanlaajuisesti rakastettujen tuoksujen kanssa.

Mukana esittelyissä myös äitini tuoksut joita joskus käytän ja osa niistä on miesten tuoksuja eli isäni. Suosikkimerkkini on Escada ja ei ole varmaan yhtäkään Escadan tuoksua jota en hyväksyisi omakseni. Toinen merkki josta pidän paljon on Police

Samalla myös aloitin itselleni pienen haasteen kun noita tuoksuja on noin paljon ja osaa en ole käyttänyt aikoihin. Päätin käyttää jokaista tuoksua vuorotellen töissä kunnes kaikkia on käytetty kerran.

Tässä ensimmäisessä osassa otan esittelyyn muutaman äitini tuoksun kun niistä on kuvat valmiina jo. Äiti säilyttää suurinta osaa kaapin perukoilla, joten en viitsinyt alkaa kaivamaan niitä sieltä taas esiin.


Calvin Klein Cotupa 
Tämä on jokin ihme tuoksu, ilmeisesti näyte-/matkakoko. Netistä ei löydy mitään mainintaa siitä, on kuin koko tuoksua ei koskaan olisi ollutkaan. Jos joku tietää tästä jotain niin kertokaa ihmeessä. Tämä on pyörinyt kaapeissa niin kauan kuin muistan. Tästä kertomukset jäävät nyt vähän lyhyiksi kun ei siitä ole yhtään mitään tietoa missään. Enkä edes tiedä onko se miesten vai naisten tuoksu, koska se toisaalta on miehekäskin, mutta samalla myös hieman naisellisen makea ja kevyt tuoksu joten kävisi naisillekin. Ihan täysi mysteeri tämä kaveri.

Yves Rocher Milrose 
Tätä tuoksua meillä on kuvassa näkyvä miniatyyri ja sitten täysikokoinen, joka tulee myöhemmin esittelyyn. Milrose lanseerattiin 1900 -luvulla, tarkempaa tietoa en löytänyt vuodesta. Sitä ei enää valmisteta, mutta se ei aikoinaan ollut kovin tunnettu, joten vintage muodossa tuoksut eivät ole erityisen hintavia. Tuoksusta pääosaksi nousee nimenkin perusteella kukkainen ruusu ja aldehydit. Huonon suosion syytä en oikein ymmärrä, koska oikeastaan tuoksu on aika erinomainen ruusutuoksuksi. Tuoksu on yksinkertainen, aluksi saattaa mieleen nousta ajatus siitä, että nämä on jo niin nähty. Kuitenkin tuoksu on niin erinomaisesti tasapainotettu, että nykypäivän ruusutuoksut joutuvat melkein häpeämään. Ruusun tuoksu on herkullisen runsas, väkevä ja öljyinen. Aldehydit vain täydentävät ruusun tuoksua peittämättä sitä. Milrose on mielletty aina varttuneempien naisten tuoksuksi, mutta monet parikymppisetkin käyttävät sitä julkisesti. Tuoksu soveltuu hyvin kevät- ja kesäaikaan päivätuoksuksi. Miniatyyrejä saa edelleen melko hyvin eBaysta, mutta monet tuoksun fanit surevat sitä, että jonakin päivänä Milrose on enää muisto vain.


Yves Rocher Nuit D'Orchidee 
Tämä on myös jo lopetettu tuoksu, sekin on lanseerattu 1900- luvulla, mutta tarkempaa vuotta en löytänyt. Hyvin kukkainen, syvä ja lämmin tuoksu nimestäkin päätellen tuoksuu orkidealta, mutta siitä voi löytää myös luumuisuutta, myskiä ja vaniljaa. Tuoksu on jatkoa Yves Rocherin Orchidee tuoksulle, mutta tämä on eksoottisempi, mysteerisen sensuellimpi ja myskisempi. Tuoksu on lähes täysin samanlainen Diorin Poisonin kanssa. Mystisyyttä lisää myös taianomaisen näköinen pullo, mieleeni tulee itämainen yö, kuten Disneyn Aladdin elokuvissa. Tämä on upea iltatuoksu jos vain sen onnistuu löytämään jostain. Tätä on välillä vaikea löytää edes eBaystä ja siellä hinta nousee korkealle miniatyyreistakin. Onneksi meillä sentään on pullo tätä, koska rakastan Diorin Poisonia, mutten ole sitä hankkinut, joten tämä ja eräs toinen myöhemmin esiteltävä täysin samanlainen tuoksu korvaavat sen hyvin.

Yves Rocher Orchidee 
Äskeisessä Nuit D'Orchideessa tuli esiin tuoksun "äiti" tavallinen Orchidee ja se on tässä myöskin miniatyyrinä. Kukkainen, vaniljainen ja lämpimän mausteinen tuoksu on hyvin samankaltainen kuin Nuit D'Orchidee, mutta vain kevyempi ja raikkaampi sopien siten paremmin päiväkäyttöön. Tuoksusta löytyy myös kiinanruusua ja hyasinttia. Tuoksua haistaessa tulee heti iloisemmalle mielelle. Monet ovat kehuneet tätä tuoksua mestariteokseksi, mutta kuten niin monet muutkin loistavat YR tuoksut, tämän vuonna 1988 lanseeratun tuoksun valmistus on lopetettu. Tämänkin hinta eBayssä nousee korkealle, miniatyyristä pyydetään parhaimmillaan lähes 40 dollaria.


Nimetön 
Toinen mysteerituoksu tuon CK:n kanssa. Sen kanssa hyvin samankaltainen tuoksu josta ei myöskään ota selvää onko se miesten vai naisten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti