29. toukokuuta 2012

Tutorial: Sanomalehtikynnet

Tämä tutorial on nähty varmaan jo vaikka kuinka monessa blogissa, mutta siltä varalta, että joku ei ole sitä nähnyt päätin myös toteuttaa tutorialin. En tosin valkoisena kuten perinteisesti, koska valkoisena en oikein tykkää tästä. Se ei vain sovi tyyliini. Kerran tein valkoisena ja oli harmaa syyspäivä ja lenkillä kynnet hohtivat aivan valkoisena niin, että vähän hävettikin kun vastaantulijat katsoivat. Se oli eka ja viimeinen kerta kun minä pidän puhtaanvalkoisia kynsiä.

Mutta siis tutorialiin takaisin.

Tarvitset:
-Alus- ja päällyslakka(minulla Kiss Color Magnet + YR Ultra Shine Polish)
-Vaalea värilakka, sellainen josta musta teksti erottuu hyvin(minulla Kiko 349)
-Sanomalehti
-Spriitä tai myös desinfiointiaine käy jos ei muuta ole(minulla Marinol 100)


1. Lakkaa kynnet aluslakalla
2. Lakkaa kynnet värilakalla ja anna kuivua kunnolla.

Tämä on kyllä pelkiltäänkin äärettömän ihana lakka

3. Leikkaa sanomalehdestä 10 kynnen kokoista palaa. Sanomalehdestä teksti tulee vähän haaleampana, paksumpaa paperia olevista lehdistä(Suosikki tmv.) saa vahvempaa tekstiä. Kannattaa katsoa sellainen kohta, jossa on paljon pientä tekstiä ja kiva fontti jos vain on mahdollisuus valita. Näin kynnelle saa kivannäköisesti paljon tekstiä. Isolla rivivälillä olevista ei kynnelle päädy paljon tekstiä, kuten minun kuvastanikin huomaa.
4. Laita spriitä pieneen kuppiin, minä käytän spriipullon korkkia, mutta selkeyden vuoksi tässä tutossa käytin korurasian kantta. Jos käytät suihkutettavaa desinfiointiainetta, laita sanomalehtipala jollekin alustalle ja suihkuta siihen päälle ainetta. Tässä ei kannata kauheasti säästellä, koska huonosti kasteltu myös tarttuu huonosti.


5. Asettele märkä paperinpala kynnelle haluamallasi tavalla ja paina se siihen kiinni kokonaan. Anna paperin olla paikoillaan jonkin aikaa ja mielellään paina paperia samalla koko ajan. Aika vaihtelee lehdestä ja aineesta riippuen, mutta minä olen saanut nämä onnistumaan hyvin kun olen odottanut paperin kuivuneen täysin. Siihen menee 20-30 sekuntia kun aine haihtuu. Mitä kauemmin pidät, sen paremmin teksti tarttuu.


6. Poista paperi ja lisää päällyslakka varovasti. Päällyslakan tulisi mielellään olla sellainen joka ei levitä tekstiä ympäriinsä eli ota sellainen jolla leimauksetkin pysyvät hyvänä. Yritä saada lakka kynnelle vain yhdellä kevyellä vedolla yhteen kohtaan, koska toisella vedolla samaan kohtaan teksti voi levitä. Ihan kuten leimaustenkin kanssa.

Valmista!

2 kommenttia:

  1. Itsekään en oikein pidä täysin valkoisista kynsistä joten tein himmeän keltaisella.

    VastaaPoista
  2. Hyvät tuli. Mutta ensimmainen epäonnistui :D

    VastaaPoista