5. toukokuuta 2012

Pintaan väriä

Olen kalpea iholtani ja auringonpalvojaa minusta ei saa tekemälläkään. Ja minulle auringossa makoilu on muutenkin täysin turhaa, koska en tosissaankaan rusketu, en sitten millään. Yhtenä kesänä olin 3 päivää Ruisrockissa ja siellä käyneet tietävät kuinka aurinkoinen paikka se siihen aikaan kesästä on. Lisäksi oli vielä yli 30 asteen helle. Kolmen päivän jälkeen käsissäni oli ihan haalea rusketus käsivarressa kapealla kaistaleella, sillä kohdalla joka käytännössä koko ajan on auringossa. Muuten olin samanlainen kuin ennenkin. Käytin toki korkealla suojakertoimella olevaa aurinkovoidetta, jotta en pala. Onnistun aina polttamaan vähintään nenäni, tosin nyt en polttanut sitäkään.

Minun rusketukseni kesällä tulee siis purkista. Jos jaksan siihen hommaan alkaa. Pärjään hyvin kesät kalpeanakin, minua ei haittaa jos joku katsoo pahasti, että onpas kalpea tyttö. Minkäs minä sille voin jos en rusketu.

Olen kokenut rusketusvoiteiden käytön aina hankalaksi, koska ne sottaa joka paikan ja minulla ei rusketus edes pysy yhtään. Jotkin voiteet eivät toimi minulla lainkaan, muut toimivat niin, että olen päivän hieman ruskettunut. Suihkussa rusketus lähtee pois, samoin sitä jää lakanoihin ja sen saa vaikka hangattua pois käsin iholta. Tuloksena on epätasainen rusketus. Siksi pääosin en käytäkään rusketusvoiteita kuin juhlia tai muita tärkeitä tilaisuuksia varten, että niissä olen hieman miellyttävämmän näköinen.

En käytä varsinaisia rusketusvoiteita, vaan päivettäviä kosteusvoiteita. Liikaa varoittavia esimerkkejä, kuten Lemmi, Kosi, Vältä -ohjelmaa, seuranneena vierastan rusketusvoiteita, koska en halua itsestäni vahingossakaan oranssia.

Tällä hetkellä käytössä on kaksi päivettävää kosteusvoidetta. Toinen Doven Summer Glow ja Axen Best Of Summer Body Lotion.


Doven voiteen ostin ensimmäisenä. Sen ostin tavallaan harkitsematta, koska oli menossa kampanja, jossa ostamalla Summer Glow tuotteen sai sellaisen ihanan kuorivan pesusienen tyyppisen jutun, jolla oli todella hyvä kuoria kasvot suihkussa. Kunnes se kuoriva kangas irtosi siitä. Koska olen niin kalpea, valitsin fair to normal skin voiteen eli kalpealle ja normaalille iholle olevan. Voide ruskettaa asteittain kun sitä käyttää päivittäin. Tai ei varsinaisesti rusketa, mutta sillä saa kevyen päivetyksen. Tuoksu on Dovelle tyypillinen tuoksu joka jakaa mielipiteet. Osa inhoaa ja osa rakastaa. Minä tykkään tuoksusta jonkin verran, vaikken alkuun siitä pitänyt. Voiteesta saa hennon värin iholle jos sitä laittaa edellisenä päivänä. Tuo väri tosin lähtee pois jos sitä hankaa. Pysyvää rusketusta en ole tällä saanut ollenkaan ja välillä muutenkin käy niin, että edes tuota pois hangattavaa rusketusta ei tule. Kai ihoni sitten on vain sellainen ettei siihen tartu väri vaikka miten kuorisi ihoa


Myös tuon Axen voiteen sain harkitsematta. Veljeni sai sen kaupan päälle kun osti Axen tuotteita. Hän on todella helposti ruskettuva ja on jo keväällä paljon ruskeampi kuin talvella. Isäni ruskettuu myös helposti, joten veljeni lahjoitti voiteen minulle. Joudun sitten sen käyttämään itse, koska poikaystäväni on vielä helposti ruskettuvampi kuin veljeni ja hänellä on nyt jo selkeät rusketusraidat vaikkei ole kuin huhtikuu. En voinut lahjoittaa voidetta hänellekään, koska hän sitä kaikkein viimeisimmäksi tarvitsee. Hän tuskailee ennemmin sen kanssa miten saisi ihonsa niin ettei se ruskettuisi niin voimakkaasti. Loppukesästä on jo sellainen rusketusöveri lähellä ja hän on melko oranssi. Aurinkoa hän ei ota, mutta työskentelee ulkona, joten rusketusta on vaikea välttää.

Axeissa yleensä on tyrmäävä ja voimakas tuoksu, mutta tässä tuoksu on hillitympi ja tuoksu ei jää iholle pitkäksi aikaa, joten ihan hyvin voi tyttökin käyttää tätä tuoksumatta Axelta. Voide sisältää myös virkistävää sitrus -uutetta. Tämäkin on hyvin Doven kaltainen käyttöominaisuuksiltaan. Tässä vain saa hieman varmemmin väliaikaisen värin iholle, pysyvää tulosta en tälläkään ole saanut

Kai olen ikuisesti kalkkilaivan kapteeni.

3 kommenttia:

 1. hei ootko kokeillut loreal parisin Sublime bronzea? (: mulla on vähän sama ongelma etten rusketu ja nämä sävyttävät tuotteetkaan ei meinaa tarttua. Tuo oli kuitenkin semmoinen josta jäi mukava väri. :) Puolet siitä hävisi saunassa, mutta nyt jalat ovat luonnollisen vaalean ruskeat. (:
  http://my-little-addictions.blogspot.com/2012/05/auringonpalvojan-iho.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en ole vielä kokeillut, mutta se on kyllä tarkoituksena kun luin jo eilen tuon postauksesi blogistasi ja kiinnostuin heti tuosta. :) Nyt vain täytyy odotella, että pääsee käymään jossain jossa tätä myydään. Omalla paikkakunnalla ei myydä kuin ihan perusjuttuja kosmetiikan(ja melkein kaiken muunkin) suhteen.

   Poista
  2. Lähimpään Prismaan tai Cittariin vain :)

   Poista