26. lokakuuta 2015

Sovellusvinkki shoppailijalle


Säästövinkkejä pyydetään blogiini lisää säännöllisesti, joten ajattelin jakaa hyväksi havaitsemani sovelluksen jolla saa pientä taskurahaa. Tämän piti ilmestyä jo eilen, mutta minulla oli koko päivän aika kova migreeni niin se jäi. Joten lifestylesunnuntai vaihtui tällä kertaa maanantaiksi. Siitä syystä myös arvonnan voittajan julkaisu hieman viivästyy, mutta ilmoitan sen sitten seuraavan postauksen yhteydessä. Sovellus toimii ainakin Android-puhelimissa ja netin mukaan iPhoneissa myös. Olen käyttänyt sovellusta keväästä asti ja todennut sen toimivaksi.


Sovelluksen idea on jakaa kokemuksia lähialueen yrityksistä. Aina kun käyt jossain listalla olevista paikoista, voit jakaa kokemuksesi Gizloon. Oliko asiakaspalvelu erityisen hyvää tällä kertaa, vai oliko siinä parantamisen varaa. Jos oli, niin millä tavalla. Palvelussa mukana oleva yritys hyötyy arvioista myös. Me ihmiset hyvin herkästi annamme negatiivista palautetta jos koemme tulleemme kohdelluksi väärin. Ja toki siitäkin on hyötyä yritykselle, koska se voi parantaa toimintaansa niiltä osin. Mutta usein se hyvä palaute jää antamatta. Gizlon avulla rohkaistuu antamaan sitä hyvääkin palautetta, joka varmasti ainaisen narinan ja kitinän sijaan piristää yrittäjää sekä antaa motivaatiota pitää loistavaa palvelua yllä. Vähän positiivisuuttakin arkeen.

Toki negatiivistakin palautetta on joskus joutunut antamaan erityisesti parista paikallisesta kaupasta, mutta olen vastaavasti myös huomannut palvelun kyseisissä liikkeissä parantuneen hieman. Joten osa paikoista ainakin tuntuu ottavan onkeensa palautteesta, en tiedä onko se sitten Gizlon vai muun palautteen kautta, mutta kuitenkin.


Sovellus katsoo puhelimesi GPS-paikantimesta missä olet milloinkin menossa ja listaa lähellä olevat yritykset puhelimeesi. Olit sitten kotikulmilla tai reissussa. Yritys on maailmanlaajuinen, joten ehkäpä se toimii ulkomaanreissuillakin. Siitä vain sitten valitset missä kävit ja vastailet muutamiin kysymyksiin. Olethan rehellinen, etkä huijaa käyneesi jossain missä et ole käynyt. Arvio tulee antaa heti käynnin jälkeen, jos liikut liian pitkän matkan päähän yrityksestä, et enää voi antaa palautetta ennen kuin olet taas tarpeeksi lähellä. Olisikohan välimatka noin 500m säteellä suunnilleen.

Arvostelun lähetettyäsi saat pisteitä, joilla voit lunastaa palkintoja. Valittavissa on lahjakortteja eri paikkoihin, pisteillä voi osallistua myös suurempien lahjakorttien arvontaan. Ennen summan sai lahjoittaa myös luonnonsuojeluun, mutta se vaihtoehto on nyt ainakin väliaikaisesti poistunut.


Olen käytön aikana ansainnut kaksi lahjakorttia eli sovellus todella toimii, eikä ole huijausta. Valitsin S-ryhmän lahjakortit. Joissakin palkinnoissa on rajoitus montako kertaa sen saa lunastaa, S-Ryhmän korteissa määrä on kolme. Sen jälkeen joutuu valitsemaan jonkin toisen palkinnon. Sovellus on täysin ilmainen, joten siitä ansaitut lahjakortit ovat sinulle ns. ilmaista rahaa. Eivät ne toki hurjan suuria summia ole, mutta tässä taloustilanteessa useimmat ovat tyytyväisiä saadessaan pikkuisen lisää taskunpohjalle. Minua ainakin lahjakortit ilahduttivat.

Oletko kokeillut tai tiedätkö muita vastaavia sovelluksia?

9 kommenttia:

 1. No mut täähän kuulostaa kivalta, en tiennyt, että tällaista edes on. Kyllä tollainen kymppikin tuntuu kivalta alelta, varsinkin, jos on hankkimassa jotain kalliimpaa, mitä on jo pitkän aikaa halunnut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä kokeilemaan :) Etenkin jos säästää noita lahjakortteja useamman niin sitten onkin pian jo kolmenkympin edestä lahjakortteja ja se onkin jo isompi alennus :)

   Poista
  2. Kun löytyisi Windows-puhelimeenkin vastaava sovellus...käyttäisin :)

   Poista
  3. Harmi, ettei sitä taida niille olla ainakaan toistaiseksi. Kannattaa tosin tarkistaa jos puhelimen sovelluskaupasta tai vastaavasta löytyisi. Mulla ei ole windows-puhelimista kokemusta niin en osaa sanoa :)

   Poista
  4. Pitääpä tarkistaa :) Olen sen verran tuoreen Winkkupuhelimen omistaja että ei ole vielä ehtinyt tarkistaa asiaa :D

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Oli ihan pakko ladata :)

  VastaaPoista
 3. Kaikkea sitä onkin olemassa :D Itse en voi tämmöisiä ladata, kun puhelimessa ei ole mitään käyttöjärjestelmää ja miun kaupassakäynnit on muutenkin niin tylsiä välillä Valintatalo-Citymarket.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon onneksi saa laittaa ne "tylsätkin" ruokaostokset sun muut. Siinä on suurimmat kauppaketjut mukana kun mun mielestä yrityksen pitää itse ilmoittautua tuonne ja todennäköisesti maksaakin mukanaolosta. Tuo tieto tosin ei taida auttaa jos ei omista älypuhelinta :)

   Poista