8. lokakuuta 2015

Vertailussa: Herbinan kuivashampoot


Kotimainen Herbina on laajentanut hiljattain kuivashampoovalikoimaansa, ja valikoimaansa ylipäätään, melko vaikuttavasti. Muihin tuotteisiin en ole toistaiseksi ehtinyt tutustua, mutta uusi kuivashampoo oli pakko ostaa heti testiin. Vihreälogoinen kuivashampoo on ollut HG-kuivikseni jo vuosia. Pärjäävätkö kaksi haastajaa sille, löydänkö jopa uuden suosikin.


Tuuheuttava Kuivashampoo

Se alkuperäinen Herbinan kuivis. Olen käyttänyt sitä kymmeniä pulloja ja se on loistava, jos haluaa samalla pikkuisen hiuspuuterimaista tuuheutusta. Tuoksuu raikkaan omenaiselta, mutta ei kuitenkaan överiltä tai mädäntyneeltä, kuten jotkut omenantuoksuiset. Jättää hiuksiin hieman valkoista, mutta ahkeralla pöyhimisellä ja harjailulla senkin saa katoamaan ainakin ruskeista hiuksista. Tuo tosiaan sitä rakennetta hiuksiin hiuspuuterin tapaan nostamalla tyveä kuohkeammaksi. Sen vuoksi jättää tyven sellaiseksi narskuvaksi ja takkuiseksi, tai miten sitä kuvailisi. Ne eivät ole varsinaisia takkuja, mutta sormia ei saa harottua tyven läpi kunnolla. Jos et tykkää siitä fiiliksestä, ei tämä ole sinulle. Kohotuksen lisäksi toki samalla tekee hiuksista puhtaan näköiset, ei aivan niin puhtaat, kuin vaikka Batiste, mutta tarpeeksi kuitenkin.


MarjaSpa Tuuheuttava Kuivashampoo

Tämäkin on ollut myynnissä varmaan useamman vuoden, mutta olen ainakin täällä korvessa huomannut sen hyvin vaikeasti löydettäväksi. Ennen sitä ei oikein saanut mistään täälläpäin, mutta Keskisellä on viime aikoina näkynyt sitä usein. Pullo on myös kovin pieni, puolet kahdesta muusta, mutta sen vuoksi tuo sopii näppärämmin reissuille. Inci on aika lailla sama kuin edellisessä, joten alun perin oletin tämän olevan vain tuo vihreä kuivis toisen tuoksuisena ja käytännössä se osoittautui juuri sellaiseksi. Ainoastaan Limonene puuttuu MarjaSpasta edelliseen verrattuna.

MarjaSpa:n tuoksu on aivan ihana ainakin minun mielestäni. Se on hyvin makea ja melko voimakas, haistan siinä ainakin jotain vadelmaista, mansikkaista ja lisänä jotain happamampaa, kuten puolukkaa tai punaherukkaa. Kuin karkki! Tuoksu leijailee ympärillä pitkään ja voisin nuuhkia sitä koko päivän.

Hiuksiin jää hieman valkoista, mutta sen saa pöyhittyä pois ja lopputuloksena on tuon vihreän kaltaiset tuuheat hiukset. Toki myös puhtaan näköiset. Tyvi jää narskuvan oloiseksi myös.


Raikastava Kuivashampoo

Raikastava eroaa monellakin tapaa kahdesta edellisestä. Muissa perunatärkkelys tuo rakennetta, mutta tässä se on vaihdettu riisitärkkelykseen, joka enemmänkin vain tekee hiuksista puhtaamman näköiset, ilman sitä narskuvaa tunnetta. Tosin tämäkin silti lupaa tuoda hiuksiin tuuheutta ja tukea muotoiluun. Lupauksiin kuuluu myös kuiviksen sopivan niin tumma- kuin vaaleahiuksisille, joten valkoisia jälkiä ei pitäisi jäädä.

Kuivis tuoksuu edellisen tapaan marjoilta, mutta nyt luonnollisempana versiona. Vahvimpana haistan puolukkaisen tuoksun ja muuta tunnistettavaa en tuoksussa erota, vaikka siinä selvästi on muutakin kuin puolukkaa. Mielestäni tuoksuu ihan vispipuurolta. En pidä tuoksusta ihan niin paljon kuin MarjaSpa:sta, mutta jos MarjaSpa on liian överimakea, tämä voi olla sopivampi sinulle. Tuoksu ei ole kovin voimakaskaan, joten tuoksupilvi ei pyöri ympärillä koko päivää.

Mitä siihen valkoisuuteen tulee niin kyllä siitäkin valkoista pölyä jäi hiuksiin, mutta sen sai muiden tapaan harjaamalla pois. Narskuvaa tunnetta hiuksiin ei tullut, mutta aavistus tuuheutta silti ja hiuksista tuli puhtaan näköiset, vaikka kokeilin kolmannen päivän hiuksiin eli tosi likaisiin. Kuiviksen antama tuuheus latistui kuitenkin aika nopeasti, mutta puhtaus säilyi. Aika lailla Batisten kaltainen käyttäytymiseltään.Kokonaisuutena ajatellen suosikkinani säilyy edelleen tuo vihreä. Se tuuheuttaa tehden hiuksista myös puhtaan näköiset. Samaan pääsee MarjaSpa ja rakastan sen tuoksua, mutta pieni pullo tiputtaa sen kakkossijalle. Jos sitä saisi isommassa pullossa, olisi se ehdoton suosikkini. Raikastavasta en niin vakuuttunut, koska haluan kuivashampooltani myös volyymiä. Muilta ominaisuuksiltaan se on samanlainen kuin kaksi muutakin, joten miksi ostaa "riisuttu" versio, joka ei tuuheuta, kun samalla hinnalla saa tuuheuttavankin. Toki se on parempi vaihtoehto niille, jotka eivät pidä narskuvasta tyvestä. Sen tuoksua vain pidin vähän outona ja tunkkaisena, en halua tuoksua vispipuurolle. Toisaalta puolukka on tuoksuna Erittäin harvinainen.

Yhtä joka paikassa pätevää hintaa on mahdoton näille kolmelle sanoa, koska hinnat vaihtelevat ostopaikasta riippuen hyvin suuresti, mutta karkeasti arvoiden jokainen noista maksaa jotain 4 - 6 euron välillä. MarjaSpa ehkä alle senkin, koska se on pienempi, mutten muista sen hintaa ja ostin sen Keskiseltä, jossa hinnat ovat omaa luokkaansa muutenkin. Siellä nuo kaksi isompaakin ovat euron-pari halvempia kuin muualla.

Mitä noista olet kokeillut ja mikä on suosikkisi?

4 kommenttia:

 1. Tuo raikastava on kokeilematta, mutta kahdelle muulle en lämmennyt. Mun hentoon hiukseen tuo tuuheuttava jättää liikaa tahmaa ja ylipäätänsä tuotetta ja sitten MarjaSpa.. Sen tuoksu oli mulle ihan liikaa, en tykännyt ollenkaan :( Näin ne maut vaihtelee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on :) Mun hiukset taas on paksut, vahvat ja raskaat niin ne tarvitsee vähän tymäkämpää pitoa. Muuten käyttäisin hiuspuuteria, mutta se on niin vaikea pestä pois, joten Herbina on sitä lähinnä oleva vaihtoehto. :)

   Poista
 2. Kyllä Batisten XXL pesee Herbinan mennen tullen ;) Olen käyttänyt joskus tuota Herbinan vihreää ja se kuluu ihan älytöntä vauhtia, vaikkei sillä edes "lutraile". Lisäksi se ei kyllä haise omenalta, vaan jotenkin tunkkaiselta. Ja se tahmeus ja takkuuntuminen, yööh, hiukset eivät tule puhtaan näköisiksi vaan ovat kiillottomat ja koppuraisen näköiset. Tiedät sitten, kun joskus kokeilet tuota XXL:lää, että millainen on oikeasti hyvä tuuheuttava kuivashampoo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se jää nähtäväksi sitten kun kokeilen, matkakokoinen pullo odottaa testiä parhaillaan. :) Kannattaa muistaa kuitenkin, että hiuksia on erilaisia ja mikä toimii yhdelle, ei toimi toiselle. Omalla kohdallani en koe tuota narskuvuutta ja tahmaisuutta ongelmana, koska en koske hiuksiani päivän aikana tyvestä ja vuosien varrella ehkä olen tottunut siihen jo. Tuoksukin haihtuu nopeasti, joten sillä ei ole vihreässä väliä. Mutta teen kyllä XXL:stä postauksen sitten kun sitä olen kokeillut kunnolla. :)

   Poista