14. joulukuuta 2015

Herbina Syväpuhdistava Shampoo

Syväpuhdistava shampoo on viime vuosina vakiintunut säännölliseen käyttööni. Ennen en juurikaan käyttänyt sellaisia, mutta toisaalta käytin voimakkaasti peseviä rasvaisten hiusten shampoita joka pesukerta, joten päähän ei päässyt kertymään mönjää. Miedompiin shampoisiin siirryttyäni kuitenkin huomasin muotoilutuotteiden kerääntyvän hiusten tyveen, eikä pesun jälkeen pää ollutkaan puhdas, vaan tyveä tunnustellessa siellä vielä tuntui kuivashampoota. Varsinkin tuuheuttavat kuivashampoot tuppaavat tarraamaan tiukasti hiuksiin, hiuspuuterista puhumattakaan. Siksi tavakseni on tullut pestä hiukset syväpuhdistavalla kerran viikossa tai parin viikon välein, vähän sen mukaan, mitä mömmöjä on päähän tullut tungettua ja miten paljon.


Muista blogeista on usein kuulunut suositteluja Herbinan Syväpuhdistavalle Shampoolle. Siksi edellisen syväpuhdistavan loputtua päätinkin hankkia sen testiin. Todella toivoin pitäväni tästä, koska sen pakkaus on pirteän raikas, sitä saa helposti vähän joka paikasta, hinta on halpa ja toki suomalaisia yrityksiä tukee aina mielellään, jotta ne säilyvät jatkossakin suomessa.

Tuote on kirkasta ja geelimäistä, se tuoksuu ilmeisesti karviaiselta. Tuoksu muistuttaa minusta myös vihreitä viinirypäleitä. Edellisen pahalta haisevan syväpuhdistavan shampooni jälkeen tuoksu on taivaallinen. Tosin tuoksu ei ole kovin voimakas ja sitä ei juurikaan pesun aikana huomaa.


Shampoo on hyvin pitkälti normaalin shampoon kaltaista. Koostumus on sopivan geelimäistä, ei liian valuvaa, joten sen saa päähän astikin ilman, että puolet on lattialla. Se vaahtoaa paljon ja on muutenkin miellyttävä käyttää. Runsaan vaahdon vuoksi shampoota tarvitsee vain vähän. Huuhdellessa hiukset ovat todella narskuvat ja vähän takussakin päälaelta, jota oikein voimakkaasti hankailin, jotta päänahka puhdistuu kunnolla. Se on tyypillistä syväpuhdistaville ja melkein oikeastaan toivottavaakin. Syväpuhdistavalla pesun jälkeen kannattaakin helliä hiuksia vielä naamiolla tai vähintään hoitoaineella.


Hiusten kuivuttua ne ovat kevyen tuntuiset ja ilmavat, päänahkakin tuntuu raikkaammalta ja saa taas hengittää. Voin siis lämpimästi suositella Herbinaa edullista, marketista löytyvää syväpuhdistavaa etsiville, se taisi nousta omaksi suosikiksenikin. Hintaa pullolla on ostopaikasta riippuen muutama euro ja harvoin käytettynä siitä riittää tosi pitkään.

11 kommenttia:

 1. Itse suosittelen ihan normi hiustenpesuun Oliva oliiviöljysaippuaa (esim. Ruohonjuuresta). Ihan älytön ero hiusten puhtaudessa, puhtaana pysymisessä ja kunnossa. Vetää narskuvaksi, mitä itse pidän hyvänä, eli lisänä vielä joku hyvä hoitoaine (itselläni Timotein normaaleille ja rasvoittuville hiuksille soveltuva hoitoaine). Sähköisyys on kadonnut, hiukset ovat pehmentyneet eivätkä rasvoitu samaa vauhtia kuin ennen. Oliva sopii myös kasvoille (silmiä vältellen; kirvelee) ja on tehnyt aivan unelmia mun rasvoittuvalle näppyiholleni. Nubianin afrikkalaisen mustan saippuan kanssa se on hillinnyt rasvoittumista, vähentänyt punaisuutta eikä finnejä tule enää kuin menkkojen aikoihin pari hassua hormoninäppyä. Niihin taas toimii suolasaippua. Olisikin kiva, jos kokeilisit esim. kuukauden ajan luonnonkosmetiikkaa ihon- ja hiustenhoitoon (kuten em. tuotteet) ja tekisit sen jälkeen pientä vertailua niihin ja marketti- yms kosmetiikkaan verrattuna. Noidenkin kolmen tuotteen yhteenlaskettu arvo on jotain kymmenen euron paikkeilla ja ne kestävät pidempään kuin shampoot ja muut, eli isosta sijoituksesta ei olisi kyse. Itseäni nimittäin harmittaa, että löysin luonnonkosmetiikan (meikeissä teen vasta siirtymää, mutta ihonhoidossa käytän vain näitä + humektan apteekista) vasta 23-vuotiaana ja olen siihen asti taistellut ties minkä markettimyrkkyjen ja jopa kalliiden ja hienompien tuotteiden kanssa ihoani vastaan. En edes halua tietää mitä kaikkea näistä tuotteista on kehooni joutunut, hyi :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen ehdotus, laitan harkintaan ja yritän miettiä jos keksisin jonkin tuotekombon, jota testaisi jonkin ajanjakson ajan ensi vuoden alussa. Luonnonkosmetiikan kanssa olen usein hieman varovainen, koska olen hyvin moniallerginen esim. hedelmille ja pähkinöille ja luonnonkosmetiikassa niitä esiintyy hyvinkin puhtaassa muodossa. Lähes ainoat allergiset reaktioni kosmetiikasta olen saanut luonnonkosmetiikasta. Mikä ei toki tee tuotteista huonoja, ne vain eivät ole sopineet juuri minulle.

   Mutta ainakin tuo musta saippua kuulostaa hyvältä, joten sitä vähintään voisin kokeilla. Ihollani punaisuus on juurikin se suurin ongelma tällä hetkellä.

   Poista
 2. Mulla on ollut aina ihan järkyttävästi hilsettä, joka irtoilee laattoina hiuspohjasta. Muutama vuosi sitten aloin käydä kuntosalilla, jossa on Herbinan tuotteet tarjolla, mm. shampoot ja sensellaiset.

  Hilseily loppui aika lyhyessä ajassa, kumma kyllä, ja sitä me pitkäaikaisen kampaajani kanssa sitten jaksamme ihmetellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, sehän sattui sitten hyvin. Herbina tekee kyllä kokonaisuudessaan tosi hyviä tuotteita. :) Omalla kohdallani ainakin olen huomannut, että silikonia sisältävät shampoot aiheuttavat hilsettä jos käytän niitä yhtäjaksoisesti pidempään.

   Poista
 3. Tätä ostan aina uudestaan. Halpa hinta ja kotimaisuus ovat plussaa :)

  VastaaPoista
 4. Pitää kokeilla, vaikuttaa hyvältä. Syväpyhdistavat shampoot on meinaten sellaisia, mistä en yleensä maksa kovin paljon, ostan halvinta kampaamotuotetta, joten voisin kokeilla tätäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä, ei ole ainakaan iso tappio jos et tykkäisikään, mutta uskon, että pidät siitä :)

   Poista
 5. Edullinen ja hyväntuoksuinen syväpuhdistava! Kannattaa kokeilla :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä tuote pilattu citrid acid , sitruunahapolla joka on synteettinen happamuudensäätöaine jota laitetaan joka paikkaan nykyään ,koska on halpaa mutta ei sovi homealtistuneille koska citrid acid valmistuksessa käytetään samaa homesientä ( josta uutetaan ) joka esintyy kosteusvaurio tiloissa, yleensä missä kosteusvaurioita , aspergillus niger ...

  VastaaPoista
 7. Paras pesevä ja hoitava shampoo jota olen käyttänyt on tämä http://www.akanepumpuli.fi/tuote/sebastian-hydre-shampoo/

  VastaaPoista