21. tammikuuta 2016

Talven naamiot x3


Ongelmarasvaisen ihoni kanssa turvaudun melkein aina savinaamioihin, koska ne tuntuvasti vähentävät ihoni rasvoittumista. Syksyn tullessa kuitenkin käyttämäni savinaamio alkoi ärsyttää ihoani jostain syystä aivan hirveästi. Iho oli käytön jälkeen hellänä ja punoitti paloautonpunaisena poskista. Punoitus jatkui seuraavaan päivään, joten kyse ei ollut siitä hetkellisestä naamioiden aiheuttamasta punoituksesta(joka yleensä todistaa naamion tekevän jotain kun pintaverenkierto lisääntyy). Ihoni alkoi olla myös todella pintakuiva, kuten aina talvisin. Naamio lähti siis toistaiseksi jäähylle ja katsotaan myöhemmin keväämmällä, tekeekö se vielä samaa. Tilalle piti hankkia uusia naamioita, joten valikoin Oriflamelta kolme kivalta kuulostavaa naamiota ja päätin vertailla niitä teille samalla.


1. Love Nature Gel Mask Aloe Vera

Ensinnäkin piti saada se punoitus kuriin. Ilman edellisen naamion tuomaa ärsytystäkin syksyn viima ja viileys lisäsivät punoitusta niin, ettei pahimpina päivinä edes meikkivoide riittänyt peittämään. Aloe Vera tunnetusti on hyvin rauhoittava, joten sen uutetta sisältävä kosteuttava sekaihon geelinaamio vaikutti hyvältä. Ja sitä se olikin. Geelinaamio on hyvin kevyt ja huomasin sen imeytyvän aika nopeasti, joten sitä sai laittaa hyvin paksulti. Siten pikkutuubi ei ole maailman riittoisin, mutta kyllä siitä parikymmentä käyttökertaa saa, ellei ylikin.

Vihreä geeli tuoksuu kivalta, sellaiselta "vihreältä" ja makealta. Vähän kurkkumaiselta, mutta makeammalta. Iho imaisee kosteuttavaa naamiota itseensä kiitettävällä vauhdilla ja naamio todella kosteuttaa. Kuivimmat kohtani, nenä ja posket, kirvelevät hieman. Kirvely ei kestä kuitenkaan kauan, vaan laantuu siitä kunhan iho on vähän saanut kosteutta. Sen jälkeen voi nauttia hieman viileän naamion tunteesta ja rentoutuksesta. Sen voisi jättää vaikka yöksikin, mutta pesen sen aina pois ja alta paljastuu hyvin kosteutettu ja pehmeä iho. Punoituskin aina laantuu hieman ja iho näyttää tasaisen väriseltä. Suosittelen, jos kaipaat rauhoittavaa naamiota.


2. Optimals Aqua Refresh Face Mask

Ihan kuivimpina päivinä ei kuitenkaan Aloe-naamion kosteutusteho riitä, joten niille päiville hankin Aqua Refreshin. Se on kosteuttava naamio ja lupaa samalla raikastaa ja uudistaa ihoa tehden siitä kirkkaamman ja pehmeämmän sisältämänsä punaleväuutteen avulla.

Tykkään kovasti pakkauksen vesimäisestä värimaailmasta ja sama linja jatkuu myös itse tuotteessa. Tuubin sisältä tuleva aine on sinertävää ja koostumukseltaan kuin vaseliinia, ehkä aavistuksen paksumpaa siihen verrattuna. Ja tuollaista maitomaisen sameaa, ei aivan kirkasta geeliä. Kasvoille levittäessäkin aine säilyy paksuna ja on hieman työläs levittää. Mutta toisaalta sitä saa heti paksun kerroksen. Geeli tuoksuu aika voimakkaasti ja tuoksu on maskuliininen. Kuin jokin miesten sport-hajuvesi hienoisella yrttisellä vivahteella. Raikas. Miehetkin saisi varmasti helposti käyttämään tuotetta. Kasvoilla ollessa kuivimmat kohdat saattavat taas hieman kihelmöidä ja naamio on koko ajan viileän, ellei jopa kylmän tuntuinen. Naamion poistamisen jälkeen iho tuntuu superkosteutetulta, enkä koe tarvetta edes lisätä yövoidetta päälle. Iho on myös kirkas ja sellainen kauniin hehkuva.


3. Love Nature Peel-Off Mask Grape

Vaikealle iholleni ei vielä nuokaan naamiot riitä, vaan kolmantena mukana on oltava jokin naamio niille päiville, kun iho puskee näppyjä ja ties mitä eli lähinnä siihen tiettyyn aikaan kuusta kun hormonaalisia finnejä ilmaantuu ja iho muutenkin riehaantuu. Silloin parhaiten toimii kuoriva kalvonaamio ja on ne muutenkin hauskoja repiä pois kasvoilta. Nimensä mukaisesti tämä sisältää rypäleen siemenöljyä ja tuoksuu myös aivan ihanan viinirypälemäiselle. Alussa tosin tuoksu on kalvonaamioille tyypillisen alkoholinen, koska alkoholi haihtuu ensin iholta pois, jotta kalvo voi alkaa muodostua. Alkoholihuuruja voi päätyä myös silmään ja kirvellä, joten kannattaa vähän varoa aina ja levittää geeli pienissä osioissa. Sisäänpäin ei myöskään kannata hirmuisen voimakkaasti hengitellä levityksen aikana, ei tunnu kivalta nenässä.

Naamiota kannattaa levittää myös aika paksulti ja yhtenäisesti, ettei aukkoja jää, pihistely aiheuttaa vain ongelmia, koska silloin kalvo ei pääse irtoamaan kokonaisena. Samoin kulmakarvoista ja hiusrajasta kannattaa pysyä kaukana tai rapsuttelet kalvonrippeitä pois vielä seuraavana päivänäkin. Oikein levitettynä kalvo irtoaa kuitenkin helposti ja yhtenäisenä laattana, samalla nostaen ihon pinnasta kaikkea möhnää ja kuolleita ihosoluja. Niitä ihan näkee kalvon pinnalla kun katsoo. Lopputuloksena on huomattavasti puhtaamman ja raikkaamman tuntuinen, kirkkaampi iho. Toki naamio on vähän kuivattavampi kuin kaksi edellistä, joten huolellinen kosteutus on hyväksi sen jälkeen.Sellaisella kombolla olen hoitanut ihoani syksystä saakka tähän asti. Love Naturen naamiot ovat normaalihinnalla 9€ ja Optimals normaalihinnalla 16€, mutta tuttuun tapaan ne ovat usein tarjouksessa. Jokaista tuotesarjaa voi myös täydentää saman sarjan kasvovoiteilla, Love Nature -tuotteissa myös puhdistustuotteiden ja silmänympärysvoiteiden muodossa.

Millaisia naamioita käytät talvisin?

6 kommenttia:

 1. Aqua Fresh kuulosti tosi kivalta. :) Voisin tykätä varsinkin kesäaikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä se varmasti on kuivalla iholla kiva kun se viilentää :) Mun iholle kesäisin ehkä turhan kosteuttava, kesät on mulla savinaamioiden aikaa kun iho rasvoittuu liikaa :)

   Poista
 2. Tuo Aloe Vera on hyvin samantyylinen kuin Yvesin karpalo, se nimittäin hulahtaa myös kasvoilta pois, jos sitä laittaa liian vähän :D

  Seuraavan tilaukseen meinasinkin sujauttaa jonkun naamion mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sitä saa laittaa aika paksulti jos meinaa, että se kestää pidempään kuin pari minuuttia :D

   Poista
 3. Peel-off naamiota olisi hauska kokeilla, koska en olekaan tälläistä vielä testannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kivoja repiä pois, siitä saa outoa tyydytystä :DD

   Poista