9. helmikuuta 2016

Everlasting- vai IlluSkin peitevoide?


Tämän peitevoidekaksikon julkaisun jälkeen yksi useimmin kysyttyjä kysymyksiä Oriflame-edustajien eri palstoilla on ollut, että kumpi niistä on parempi. Tarkoitti se paremmuus sitten peittävyyttä, kestoa tai muuta ominaisuutta. Kumpikaan niistä ei varsinaisesti ole uusi, Everlasting oli edellisessä elämässään myös Everlasting, nyt vain laitettu uuteen pakkaukseen. IlluSkin-tuotteet tunnettiin ennen Studio Artist -nimellä. Kalpeana valitsin molemmista vaaleimmat sävyt.

Omat silmänaluseni eivät ole kauhean tummat, mutta silti haluan peittää niissä olevaa sinertävyyttä ja tasoittaa ihon väriä. Toki myös tuoda kirkkautta kasvoille, mutta ei kuitenkaan niin rajulla kädellä, kuin monet Youtubegurut harrastavat. Ihmettelen kyllä aina, miten he saavat sellaisen määrän peiteainetta mahtumaan silmien alle... Bakingistä puhumattakaan.


The ONE IlluSkin Concealer - Fair Light, 13€

Kaksikon kevyempi peitevoide on IlluSkin, joka lupaa häivyttää juonteita, värivirheitä, tummia silmänalusia, näppyjä ja punoitusta, ollen samalla kevyt ja pysyvä. Peittävyyttä saa lisättyä useammilla kerroksilla ja sopii myös valovoiteeksi käytettynä highlighterin tapaan tummemmille ihonsävyille, koska vaalein sävy niin tumma, ettei se ihan kalpeimmille kyllä sovellu korostamiseen. Tumma sävy yllätti, koska Oriflame yleensä pohjoismaiselle iholle suunniteltuna kattaa erittäin hyvin vaaleimmatkin sävyt, mutta tästä tuotteesta ne ovat unohtuneet.


The ONE Everlasting Concealer - Light Nude 13€

Everlasting lupaa ennen kaikkea olla pitkäkestoinen ja puolipeittävä, kerrostamalla on mahdollista päästä täyteen peittävyyteen saakka. Lupaa kestää jopa 25 tuntia ja samalla suojata ihoa.

Molemmat ovat koostumukseltaan melko samanlaisia. Pieniä eroja on. Ensinnäkin sävyissä. Vaaleimmista sävyistä IlluSkin on se tummempi ja keltaisempi eli se taittaa hyvin ihon sinisyyttä ja sopii muutenkin hyvin keltapohjaiselle iholle. Oma ihoni on punapohjainen ja kylmä, toki myös erittäin vaalea. Siksi Everlastingin hyvin vaalea ja kylmä punapohjainen sävy soveltuu iholleni paremmin näin talvisin. Kesällä kun ihoni on aavistuksen tummempi ja päivettymisen vuoksi myös keltaisempi, menee IlluSkin silloin hyvin siihen.

IlluSkin vasemmalla, Everlasting oikealla


Toinen ero on koostumuksessa. IlluSkin on selvästi ohuempaa ja siten ei peitä niin hyvin. Everlasting taas on paksumpaa, en osaa selittää kovin hyvin, mutta jollain tavalla sellaista tahmaisen "venyvää" ja kuivempaa, siten myös työläämpää levittää ja häivyttää. Mutta lopputulos palkitsee ja yhdellä kerroksella saa jo omia tarpeitani vastaavan peittävyyden. Parhaiten Everlasting toimiikin BeautyBlenderin kanssa. IlluSkin voi vaatia hieman paikkailua ekan kerroksen jälkeen tai useamman kerroksen etenkin silmänalusten tummuuden peitossa. Omalla kalmankalpealla ihollani ei siitä valovoiteeksi ole tumman sävyn takia, mutta onneksi Oriflamelle on tässä kevään aikana tulossa valokynä.

Mites sitten käytännössä?


Yllä olevassa kuvassa kuvasta katsottuna vasemmalla puolella on kerros IlluSkin:iä ja oikealla puolella ei ole mitään. Alemmassa kuvassa molemmilla puolilla on kerros peitevoidetta.


Yllä taas vasen silmä ilman peitevoidetta ja oikeassa kerros Everlastingia. Alemmassa molemmissa kerros peitevoidetta. Tasavertaisuuden vuoksi levitin peitevoiteen sormin, kuten edellisessäkin, vaikka Everlastingin kanssa suosin useimmiten BeautyBlenderiä.


Entäs sitten se alkuperäinen kysymys? Kumpi niistä on parempi? Siihen en voi yleispätevää vastausta antaa, vaan kaksikon välillä valinta tulee tehdä oman ihon tarpeiden mukaan. IlluSkin sopii kevyempää tuotetta hakevalle, se on kevyempi niin koostumukseltaan kuin peittokyvyltään ja samalla myös helpompi saada sulautumaan ihoon. Kosteuttavamman koostumuksensa vuoksi se sopii myös kuivaihoisemmille, eikä korosta juonteita tai karkaile päivän aikana juonteisiin.

Everlasting taas on paksumpaa ja kuivempaa koostumukseltaan, usein myös kuivahtaa aika nopeasti. Levityksessä saa siis olla nopea ja muutenkin koen käytön hieman enemmän tarkkuutta vaativaksi ja vaikeammaksi. Kuivan tuntuman ja paksuuden vuoksi en ehkä suosittelisi sitä kovin kuivaihoiselle tai jos silmien alla on paljon juonteita tai ryppyjä, se saattaa ikävästi jämähtää niihin ja korostaa niitä. Työläämpi käyttö kuitenkin palkitaan erinomaisella peittävyydellä. Kesällä kokeillessani tosin päivän aikana voide saattoi kasaantua silmieni alla oleviin juonteisiin, etenkin jos oli hellettä tai korkea ilmankosteus. Talvella viileämmällä säällä voide pysyy koko päivän hyvin.

Omilla kasvoillani olen arkena viihtynyt enemmän IlluSkinin kanssa, koska se on aamulla unenpöpperössäkin helppo ja nopea käyttää. Ainoa miinus siinä on sävy, joka saisi olla vieläkin vaaleampi. Jos taas kaipaan kunnon peittoa johonkin vähän tärkeämpään kuin arkimeikkiin, valitsen Everlastingin sen peittävyyden ja paremman sävyn vuoksi. Usein niissä tilanteissa on enemmän aikaa meikata muutenkin, joten haen lähes aina avuksi Beauty Blenderin.

Ominaisuuksiensa vuoksi näistä on tullut vähän sellaiset kesä- ja talvipeitevoiteet. Kesällä kevyempää ja tummempaa IlluSkiniä ja talvella kalmankalpeaa ja peittävämpää Everlastingia. Minusta kumpikaan noista ei ole parempi tai huonompi, vaan ne soveltuvat kumpikin omanlaisiinsa tarpeisiin ja tilanteisiin. Ihan kuten kaikki kosmetiikkatuotteet yleensäkin.

Oletko kokeillut näitä?

7 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen ja hyödyllinen vertailu, jos näiden kahden välillä pohtii. Itselleni ottaisin ehdottomasti IlluSkinin. :)

  VastaaPoista
 2. Heippa! Tähän postaukseen liittymätön kysymys, mutta minkälainen kokemus sulla on Oriflamen hajuvesistä? Pysyykö ne hyvin, ovatko laadukkaita? Löysin kerrankin tuoksun josta pidän ja mietin uskallanko tilata... Luotan sun mielipiteeseen, sillä oikeastaan kaikki sun tuotetestaukset on olleet hyviä ja rehellisiä, ja olen löytänyt uusia lempparijuttuja. Kiitos siis hyvästä blogista ja jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mukava kuulla, että pidät blogistani ^^ Oriflamen tuoksuista mulla on useimmista jotain kokemusta. Kaikista omistan näytteet ja monista mulla on/on ollut täysikokoinenkin. Ne on mun kokemuksen mukaan vähän vaihtelevan laatuisia. Halvemmat usein on sieltä heikommasta päästä ja laatu paranee mitä kalliimmaksi tuoksu menee. Etenkin keston suhteen on eroavaisuuksia. Minkä tuoksun olet ajatellut tilata niin voisin kertoa siitä mielipiteeni jos olen käyttänyt sitä :)

   Poista
  2. Tämänhetkisessä esitteessä oli tuoksunäyte innocent white lilac-tuoksusta, joka tuoksui näytteessä ihanan kukkaisalle, vaikka en tiedä sitten muuttuuko se iholla kamalaksi tai saanko syreenien hajusta vaan päänsäryn :D mutta mulla tuli niin tuosta syreenin tuoksusta lapsuus mieleen... Normihintahan on 31 euroa, eli meneekö sitten kalliin vai edullisen puolelle? Ja juurikin se mietityttää, että mahtaako muuttua iholla paljonko, eli haiseeko vessanraikastimelle parin tunnin päästä :D

   Poista
  3. Aivan, se on sen verran uusi tuoksu(ekaa kertaa myynnissä tässä esitteessä), etten ole sitä itsekään edes haistanut ja saan näytteen vasta perjantaina. Eli en osaa siitä vielä mitään sanoa. Hinnaltaan se on keskiluokkaa ja sen hintaiset on yleensä pysyneet aika hyvin iholla ja olleet kivoja. Toki tuoksun muuttumisesta iholla on vaikea sanoa, koska se riippuu jokaisen oman ihon ominaisuuksista(pH arvo yms.). Eli se ei selviä kuin kokeilemalla. Edustajilta yleensä saa näytteitä pienessä lasiputkilossa kun pyytää eli jos ei ole ihan varma niin kannattaa kysyä jos edustajallasi olisi. Ja ostetuilla tuotteillahan on 14 päivän palautusoikeus jos ei tykkää tuotteesta. :)

   Poista
  4. Kiitos vinkistä! Voisinkin pyytää näytettä ennen kuin tilaan ison purtilon niin näen miten se käyttäytyy mun iholla :)

   Poista