15. helmikuuta 2017

Ensivaikutelma: Vichy Idéalia geelipäivävoide

Näin netissä joskus mainoksen, jossa haettiin testiryhmään ihmisiä ja kerkesin klikkailla itseni mukaan. Jonkin ajan päästä postissa tupsahtikin Vichyn Idéalia Smoothing and Illuminating Gel-Cream. Kyseessä on rasvoittuvalle ja sekaiholle oleva geelimäinen päivävoide. Voiteen pitäisi sisältämänsä kombuchan avulla tasapainottaa rasvoittuvaa ihoa antaen mattapinnan, saada iho näyttämään tasaiselta, supistaa huokosia ja antaa hehkua. Tosin en ymmärrä miten matta ja hehku mahtuvat samaan yhteyteen. Silti, innostun kaikesta mattaisuutta lupaavasta tämän ongelmaihoni kanssa.


Voiteessa ei ole parabeeneja, voide on hypoallergeeninen ja se lupaa sopia myös herkälle iholle, mistä olen hieman eri mieltä.

Voide on paksuhkoa ja vaaleanpunertavaa, mutta levittyy iholle kuitenkin nätisti, eikä tee ihosta rasvaisen tuntuista tai näköistä. Ei silti tehnyt ihosta mattaisempaa, oikeastaan kun kasvoille levitti voidetta vain toiselle puolelle, ei eroa huomannut. Huokosiakaan se ei häivyttänyt tai pienentänyt heti. Ehkä nuo ominaisuudet tulevat esiin vasta säännöllisessä käytössä, mutta siihen pikkutuubin kanssa ei ole mahdollisuutta. Täysikokoista en aio ostaa testatakseni asiaa, koska en pysty käyttämään voidetta.


Ensinnäkin siinä on todella voimakas haju, eikä mitenkään hyvä sellainen. Voide haisee hirmu kukkaiselta, vähän sitruksiselta ja pistävältä. Sellaiselta markettien parin euron hirveän hajuisilta hajuvesiltä. Voimakas tuoksu jää pitkäksi aikaa, haistoin sen vielä monta tuntia levityksen jälkeen ja tuollaiset tuoksut usein aiheuttavat päänsärkyä, niin kävi nytkin. Ajattelin aikaisemmin, että apteekkimerkit olisivat hennommin hajustettuja, koska niitä käyttävät useat, jotka eivät voi käyttää "normaalikosmetiikkaa". Mutta ei, tämä haisee pahalta ja halvalta.

Toinen syy miksi en halua enempää voidetta on, että se alkoi kirvelemään ihoani paikoitellen jonkin ajan kuluttua. Etenkin leukaa pisteli ja poltteli. Ihoni ei ole erityisen herkkä ja harvoin saan reaktioita mistään, joten herkkäihoisten varsinkin kannattaa tätä voidetta harkitessa ottaa ensin näyte, jos vain mahdollista.

Propsit kirjoitusvirheestä :D


Näin ensivaikutelmana en ainakaan vakuuttunut voiteesta ja hirveä löyhkä oli viimeinen niitti, joten en tule hankkimaan lisää ja tuskin edes käytän tuubia loppuun. Onko muilla vastaavia kokemuksia tästä vai onko voide toiminut paremmin?

6 kommenttia:

 1. Jos matan ja hehkuvan saa yhdistettyä, niin siinäpä tavoitetta. Vichyn tuotteissa osassa on tosi voimakas tuoksu, toisissa sitten hieman miedompi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettei Vichyllä ole yhtenäistä linjaa tuoksujen voimakkuudessa, vaikeuttaa ostamistakin kun ei testaamatta uskalla ostaa jos sattuukin kohdalle joku hajupommi.

   Poista
 2. Liian voimakas tuoksu on kyllä takuuvarma karkote. Vichyn voidetta en ole kokeillut, mutta toisinaan on tullut vastaan voiderintamalla joitain todella pökerryttäviä hajuterroristeja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisia välillä tosiaan ilmaantuu, harvemmin kasvovoiteissa kun niissä osataan usein pitää tuoksut mietoina, mutta nyt on sekin koettu :D

   Poista
 3. Kokemusta on Idealia-sarjan BB-voiteesta, se tuoksu oli totaalisen tyrmäävä: en osta toistamiseen vaikka vaalea sävy oli täydellinen :( Toisaalta silmänympärysvoide on ylistyksen arvoinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on harmillista jos muuten loistava tuote pilataan liian voimakkaalla tuoksulla =/ Vichyn kohdalla ei näköjään uskalla ilman testeriä ostaa kun tuoksu vaihtelee niin paljon.

   Poista