18. helmikuuta 2017

Mitä tein viime vuonna: Tammi-Huhtikuu

Vime vuonna taisin tehdä tällaisen postauksen, jossa kerrattiin edellisen vuoden tapahtumia(2015). Tänä vuonna olen näiden postausten kanssa hieman myöhässä, mutta koska viime vuonna tapahtui hurjasti kaikkea muuton myötä niin ehkä tykkäisitte jos hieman kertoisin mitä touhuilin. Ja ehkä osa saa jotain menovinkkejä Turkuunkin samalla, koska usein törmää kysymykseen, että onko siellä muuta kuin jokiranta? No on! Ensi kuussa tulee täyteen vuosi Turussa, joten postaukset jatkuvat siihen asti jaettuna noin 4kk sarjoihin. Postaus tulee näin sunnuntaisin aina kun ei ole laserpostausta tulossa. Kuvituksena käytän kuvia instasta ja puhelimesta julkaisemattomia kuvia.

Tammikuu 2016Tammikuussa ei tainnut tapahtua mitään ihmeellistä, koska melkein ainoa kuva puhelimessa oli jäätävän kylmältä päivältä. Silti vanhan asuntoni parvekkeelta näkyi kaunis aurinkoinen talvipäivä. Tuon jälkeen ei ole tainnutkaan ihan noin kylmäksi mennä varsinkaan näin etelässä. Pihalle ei paljon ollut asiaa.

Helmikuu 2016Helmikuussa käväisin vanhempien luona ensin välipysähdyksen, jotta sain vähän riehua koirien kanssa pihalla.


Siitä matka jatkui Jyväskylään, koska siellä viimein esiintyi yksi pitkäaikainen lempibändini IAMX. Jo vuonna 2014 olin menossa heidän keikalleen, mutta bändin solisti Chris sairastui ja keikat peruttiin pitkäksi aikaa. Viimein kuitenkin uusi kiertue julkaistiin ja vielä noin lähelle, joten ostin liput heti. Ja se oli kaiken odottamisen arvoista.


Jyväskylästä matka jatkui heti seuraavana aamuna Turkuun junalla. Ensimmäistä kertaa niin pitkä matka yksin. Monelle varmasti ihan pikkujuttu, mutta tällaisena sosiaalisten tilanteiden pelkoisena ja ahdistuneena ei niinkään helppo. Mutta selvisin kolmen yön pituisesta matkastani hyvin, en eksynyt tai myöhästynyt junasta/joutunut väärään junaan.

Kaksi viimeistä päivää Turussa olivatkin ihan lomailua, koska jo ekana päivänä tunti ensimmäisen asuntonäytön jälkeen soitettiin, että asunto on minun jos vain haluan. Siisti asunto loistavalla sijainnilla ja näköalalla niin ei tarvinut kahdesti miettiä. Tosin sen jälkeen vasta pelottikin, muutan ihan oikeasti! Alun perin lähdin matkalle vain vähän katselemaan, että olisiko mun edes mahdollista saada mitään asuntoa. Loppuajan shoppailin ja kiertelin kaupunkia, ostin myös ihanan riikinkukkotyynyn ekana ostoksena uuteen kotiini. Riikinkukot ovat lempparilintujani, joten se sopi hyvin muistoksi onnistuneesta seikkailustani.

Maaliskuu 2016Maaliskuussa aloitin opiskelun, hetkeksi. Minun piti saada suorittaa myynnin ammattitutkinto etänä, kuten muutkin kurssillani ja lähipäiviä Seinäjoella ei olisi ollut kuin yksi kuukaudessa. Viime hetkellä he sitten peruivatkin sen, koska siitä olisi minulle liikaa vaivaa kulkea koululle. Kuukauden verran ehdin suorittaa koulua ja aiheissakin oli kiinnostavia juttuja, kuten blogit ja some yleensä sekä markkinointi niiden kautta. Eväänä koulupäivinä oli tietenkin Oriflamen Wellnessiä. Hauska sattuma oli myös kilpailusta saatu palkinto, joka sisälsi 4 lahjakorttia. En edes muistanut osallistuneeni, mutta kirje tuli postissa. Saisin nuokin käyttää Turussa. ^^

Sitä ennen oli kuitenkin haikeita jäähyväiskahveja kavereiden kanssa, koulunkäynnin ja tavaroiden pakkaamisen (+muun muuttosäätämisen) kanssa taiteilu. Blogissakin mainittu muuttoautokatastrofi, jossa lyhyesti sanottuna 3 muuttofirmaa perui viime hetkellä. Siitä vain sitten tutun vanha pakunrämä käyttöön ja tekemään kaikki itse. Loppuhuipennukseksi, jo valmiiksi hermorauniolle, me ei ensin saatu vuokranantajaa kiinni, että olisi avaimet tuonut, mutta ette usko mikä helpotus oli nähdä ekat muuttolaatikot asunnossa. Pikkuisen auton takia tosin edessä olisi vielä toinen reissu myöhemmin. Tuntui pahalta vaivata isääni ja veljeäni muutolla. Halusin muuttoauton juuri siksi, ettei tarvitsisi vaivata muita tällä, mutta nyt jouduin tuhlaamaan heiltä kaksi viikonloppua muuton takia.


Toinenkin kuorma saatiin lopulta perille ja jäin yksin uuteen kotiini tavarameren keskelle. Silti ennen mitään purkamisia piti heti lähteä jokirantaan ottamaan kuva ensimmäisestä päivästä Turussa. Kuukauden edetessä alkoivat tavaratkin löytää paikkojaan vähitellen. Uusi koti on 20 neliötä pienempi kuin vanha, mutta kaikki tavarat sai sopuisasti mahtumaan paikoilleen.

Huhtikuu 2016


Huhtikuussa alkoi kaupunkiin tutustuminen vasta toden teolla. Asunto näytti jo ihan asuttavan näköiseltä niin pystyi jalkautumaan ympäristöönkin. Ekan pikkukuvan näkymä on Vartiovuorelta, jossa on kiva käydä katselemassa maisemia kattojen yllä. Viime kuussa mainitut Robert's Coffeen lahjakortit pääsivätkin heti käyttöön kun äiti tuli ensimmäiselle vierailulle luokseni. Ihanaa "ihmisten ilmoilla" asuessa on myös se, ettei keikkoja varten tarvitse lähteä satojen kilometrien päähän. Reckless Loven keikalle sai kaverinkin ilmaiseksi mukaan. Vähän myöhässä saapui myös kaupungista kertova opaslehti, ihan hyödyllinen näin maalaisjuntille. Sen myötä lopulta sai tietää, että kirjojeni siirto lopultakin onnistui. Mikäs tässä maassa kerralla onnistuisi kunnolla. Piti melkein kaikki virastot soitella läpi ja lähettää todisteita maistraatista, että KYLLÄ olen muuttanut osoitteeni jo maaliskuun keskivaiheilla.


Tässä taisi olla tarpeeksi tällä erää ja seuraavassa osassa sitten jatketaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti