26. helmikuuta 2017

Mitä tein viime vuonna: Touko-Elokuu

Tällä viikolla jätän laserpostauksen väliin, vaikka laserhoito oli torstaina ja sujui samaan malliin kuin aiemminkin. Mutta mitään erityistä raportoitavaa ei ole ja karvojen määräkin oli pysynyt ennallaan. Joten katsotaan taas parin viikon päästä miten silloin on asian laita. Jatketaan viime sunnuntaina alkanutta lifestylesunnuntaita toisella postauksella siitä, mitä hommailin viime vuonna.

Toukokuu 2016
Toukokuussa olikin sen Reckless Loven keikan vuoro ja keikka oli aivan mahtava, samoin lämmittelybändi Shiraz Lane oli hyvä.


Enimpien jäiden/lumien sulamisen jälkeen pääsi aloittamaan lenkkeilykauden ja löysinkin asuntoni läheltä hyvän 8-9km lenkkipolun keskustasta joen rantoja pitkin Halistenkoskelle ja takaisin. Sen varrella on monenlaista nähtävää ja kaikkea saa tutkailla ihan rauhassa kun autoja ei tarvitse varoa. Melkein kuin maalla olisi siellä peltojen keskellä. Ihastuin etenkin tuollaiseen puusilta-systeemiin, miksikä sitä virallisesti kutsutaankaan. Se on niin kaunis kesäisin lehtien ollessa puissa ja polun päälle tulevat oksat muodostavat tunnelimaisen muodostelman.


Ensimmäinen kokemus jokilaivoillakin tuli niiden auettua. Valinta oli tietenkin Aussie Bar. Söpöt ja ystävälliset tarjoilijat (se aksentti <3) ja erinomaista ruokaa kannella maisemia katsellen.


Kupittaan lintutarhalle tuli asukkaita, se oli mulle ihan uusi juttu. Kauppaan mennessä vain katsoin, että mitä häkkejä noi on ja menin tutkimaan niin siellä oli lintuja. Silmät meinasi tippua päästä siinä vaiheessa kun näin riikinkukkoja! Ekaa kertaa ikinä näin lempilintuni livenä. Kupittaan linnut asustelevat kesän puistossa ja niitä saa mennä ihailemaan ilmaiseksi. Lajit vaihtelevat aina vuodesta toiseen ja yleensä erikoinen riikinkukko on vetonaulana. Toissavuonna oli valkoinen, tänä vuonna todella harvinainen, suomen ainoa, musta riikinkukko. Toki perinteisiä sinisiäkin on, ne ovat mielestäni kauneimpia. Muista asukkaista mainitakseni myös vuohiperhe oli hauska, kaksi kiliä ja niiden vanhemmat. Niiden kasvamista sai seurailla koko kesän. Eläimet eivät mitenkään pelänneet ihmisiä vaan tepastelivat siinä aidan lähellä, vuohet hieman ruokaa kerjätenkin. Eläimiä ei kuitenkaan saa ruokkia, poikkeuksena vuohet, joille hoitajat toivat erikseen oksia syötettäväksi.

Kesäkuu 2016


Kulttuurielämykset jatkuivat kesäkuussa, ensimmäisenä kävin Luostarinmäen käsityöläismuseossa kauniina kesäpäivänä. Siellä oli paljon mielenkiintoisia juttuja ja ajan hengen mukaisesti pukeutuneet oppaat kertoivat aina taloihin sisään mennessä kaikenlaista asukkaista. Eniten toki kiinnosti kauneuteen liittyvät asiat, kuten peruukintekijä ja salonkien vanhat harjat ja muut kauneudenhoidon esineet.


Välillä piti kuitenkin käydä vanhempienkin luona koiria katselemassa. Zorro nautti kesästä innoissaan tapansa mukaan nurmikolla pyörien.


Ahkera Kupittaalla käyntini kannatti myös, koska viimein bongasin mustan riikinkukon pyrstö levällään. Se oli harmittavan kaukana kuvaa ajatellen, mutta pääasia, että näin kauniin linnun itse pörhistelemässä. Sinisiltä kukoilta harmiksi on leikattu pyrstösulat pois, jotta ne eivät tappele. Vain yhdellä kukolla kerrallaan voi olla pyrstö täydessä loistossaan.

Heinäkuu


Heinäkuussa laajensin lenkkireittejäni Kuuvuorelle, johon menee tuollaiset jyrkät portaat. Sieltäkin on mainiot näköalat koko kaupunkiin.


Jokirannan kävelyilläni tupsahdin myös keskelle moottoripyörämiittiä ja se kuulemma on siellä kesäisin joka keskiviikko. Moottoripyöriä oli parkissa satoja metrejä pitkät letkat ja läheisessä Espositossa vielä tanssit.


Upea tapahtuma oli Turun Linnan Turnajaiset, jossa oli lajeja miekkailusta hevoslajeihin. Mielenkiintoisin ja näyttävin toki Jousting, jossa kisattiin suomen mestaruudesta. Hevoset ja varmaan suurin osa kilpailijoistakin tuli kuuluisalta hevosia elokuviinkin välittävältä Rohan talleilta. Tapahtuma oli kaiken lisäksi ilmainen, se järjestetään tänä kesänäkin ja toivottavasti säilyy ilmaisena. Kannattaa ihmeessä mennä katsomaan!


Uusia kokemuksia tuntuu tulevan jatkuvasti ja sellainen oli eka telttaretki ikinä. Aikaisemmat kokemukseni rajoittuvat siihen kun pienenä veljen kanssa laitettiin teltta takapihalle ja yritettiin nukkua, kunnes sitten yöllä tuli aina liian kylmä ja kömmittiin sisälle taloon nukkumaan. Kurjenrahkassa kiersimme ensin Savojärven ympäri patikkareittiä. Siellä näkyi paljon erilaisia eläimiä ja kasveja, kerrassaan kaunista. Välillä pysähdyttiin keittämään kahvit ja syömään, ei ole hernekeitto ja näkkäri ikinä maistunut niin hyvältä. 8km reitin jälkeen laitettiin teltta pystyyn ja alettiin tekemään ruokaa alueen grillauspisteellä. Vartaatkin maistuivat mielettömän hyviltä pitkän päivän jälkeen.


Ilta huipentui vielä kuutamouintiin, koska taivaalla oli täysikuu. Ensi kesänä täytyy mennä uudelleen!


Tapahtumia Turussa riittää ja seuraavaksi vuorossa olikin Swan Regatta. Ystävän kyydillä päästiin Saaronniemeen Ruissalossa, sieltä näki laivoja saapumassa Aurajokea kohti. Ruissalo muutenkin on todella kaunis paikka ja rantoja pitkin kävellessä seurailtiin veneiden matkaa.


Lopuksi mentiin varsinaiselle tapahtumapaikalle Varvintorin ympäristöön. Siellä Pro Cafe Electric Circuit piti näytöksiä sähkömoottoripyörillä, jazzbändi esiintyi ja toki purjeveneet olivat saapuneet joelle miehistöineen. Pidän laivoista ja merestä ja kaikesta merihenkisestä, joten siellä oli ihanaa. Ensi kesänä on Tall Ship Races ja siitä tulee vielä vaikuttavampaa varmasti, en malta odottaa!

Elokuu 2016


Grillikesää alettiin hyvästellä elokuussa ystävän kanssa käyden Kaarinassa Vaarniemen näkötornilla ja grillaten laavulla makkaraa. Ampiaisia oli tuhottomasti ja minua pisti yksi kainaloon, ampiaisten suhahdellessa milloin mistäkin suunnasta sain melkein paniikkikohtauksen. Onneksi ylhäällä näkötornissa oli vähemmän öttiäisiä ja hulppeat näkymät Pitkäsalmeen. Loppukuusta tulinkin vähän kipeäksi ja flunssaisena ei tullut sen ihmeempiä juttuja hommailtua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti