3. heinäkuuta 2013

Pari geelilineria

Geelilinerit ovat rajausväreistä suosikkejani ja niitä käytän eniten, koska ne ovat kestäviä, hyvällä siveltimellä saa tarkan rajauksen ja väri on intensiivinen. Etenkin näin kesäisin arkimeikkini koostuu silmien osalta vain pohjustuksesta, nudeluomiväristä, ripsiväristä ja siipirajauksesta. Toiseksi eniten käytän rajaukseen luomiväriä, mutta vain jos on kiire, koska se ei ole niin kestävä vaan pohjustuksesta huolimatta löydän osan siitä usein luomivaosta etenkin kuumana päivänä ja muutenkin se tuntuu katoavan johonkin päivän aikana. Kynät ja muut koen hankaliksi käyttää kun ne eivät vain jostain syystä tartu kovin hyvin. Paitsi tusseista tykkään, mutta omani alkaa olemaan vähän kuivahtanut jo.

Geelilinereissa olen tähän asti aina käyttänyt Maybellinen Eye Studio Lasting Drama Gel Lineria sävyssä 01 Black. Sitä on kulunut loppuun jo yksi purkki ja tämä on toinen. Oriflamelta sain sen haastajaksi kuitenkin Studio Artist Gel Linerin, joka on juuri ilmestynyt tuote. Olisin sen tilannut muutenkin, mutta sain sen kätevästi ilmaisena demona. Aika tehdä pieni vertailu näistä kahdesta.


Purkeista pidän enemmän Oriflamen purkista, koska Maybellinen purkki on muuten ihan tyylikäs ja pidän huurteisesta lasista, mutta tuo korkki kyllä tekee siitä niin halvan näköisen. Erästä ystävääni lainatakseni, vähällä meni pilalle.


Siveltimet eroavat melko paljon toisistaan. Maybellinen sivellin on pitkä, jonka takia myyntipakkauskin on tuotteiden kokoon nähden tosi iso, lyhyemmälläkin kyllä pärjäisi. Oriflamen sivellin saattaa taas olla liian pikkuruinen, mutta sen ansiosta myyntipakkauskin on pieni ja sievä.

Itse sivellinosan kohdalla osat sitten vaihtuvat. Oriflamen sivellin on leveä ja melko iso, Maybellinessä pieni ja kapea. Oriflamen sivellin on ohuen ohut ja Maybelline taas aika paksu. Näistä pidän enemmän Maybellinen siveltimestä, koska pienellä kärjellä saa tarkemman rajauksen. Oriflamen leveällä siveltimellä uskoisin tulevan helposti sotkua tarkoissa kohdissa vaikken sitä olekaan kokeillut, koska...


Rajausteni tekoon käytän aina Duroyn rajaussivellintä, joka on paras kokeilemistani siveltimistä.


Geelilinereissa ei suuren suuria eroja ollut näiden kahden välillä. Kumpikaan ei tuoksunut oikeastaan millekään. Maybelline on koostumukseltaan aavistuksen kovempaa ja kuivempaa kun taas Oriflame pehmeämpää ja helpommin levitettävää. Kuvassa molempia on yksi siveltimenveto ja Oriflamella sai heti hyvän tuloksen, Maybellineä joutuisi hieman kerrostamaan, jotta tulos olisi tasaisempi. Oriflame tekee myös skarpimman jäljen, Maybellinen reunat jäävät vähän suttuisiksi mikä toki vähän pehmentää rajausta, mutta ei toimi jos haluaa aivan tarkan rajauksen.


Oriflamen pehmeämpi ja rasvaisemman oloinen koostumus kuitenkin kostautuu pysyvyydessä, kuvassa viivoja on pyyhkäisty muutaman kerran meikinpoistoaineella ja vanulapulla. Maybelline on kestänyt hieman paremmin, mutta toisaalta ero ei ole suuren suuri. Luomilla molemmat pysyivät koko päivän siistinä, joten siinä ero pysyvyydessä ei vaikuta. Oriflame on siten myös helpompi poistaa, Maybellinen kanssa saa välillä tapella aika lailla, että silmät saa kokonaan puhtaaksi.

Näiden perusteella valitsisin paremmaksi Oriflamen, koska sillä saa helposti tarkan rajauksen, joka on helpompi poistaa, mutta pysyy silti siistinä kesähelteelläkin. Maybellinekään ei paljon huonommaksi jää, mutta sen käyttämisessä ja poistamisessa on nähtävä enemmän vaivaa.

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvä arvostelu! Tästä oli apua, kun oon suunnitellu geelilinerin ostoa. Osaat kirjottaa hyvin arvosteluja :)

    -t

    VastaaPoista
  2. Hyvä, että postauksesta oli apua :)

    VastaaPoista