11. lokakuuta 2013

Kevyttä ja makeaa

Sentenced to Live -blogin arvonnassa taannoin voittamani kosteusvoide osoittautui todella mukavaksi tuttavuudeksi. Avonin tuotteisiin en ole erityisemmin tutustunut, mutta tämänhetkiseen tilanteeseeni Naturals -sarjan Juicy Moisture Raspberry and Hibiscus hand and body lotion sopii paremmin kuin hyvin.


Vartaloni iho on pääosin normaali talvella esiintyviä kuivempia kohtia lukuunottamatta. Kesällä käytin todella kevyttä kosteusvoidetta, mutta näin syksyllä se ei enää aivan riitä kosteuttamaan ihoani. Talvella käyttämäni paksummat voiteet taas ovat vielä liian tuhteja eivätkä meinaa imeytyä sekä rullaavat iholla. Kun on kerran välikausitakkeja, niin täten kutsun Juicy Moisturea välikausikosteusvoiteeksi. :D

Voidetta ei ole enää saatavilla tämäntuoksuisena, tai ainakaan en löytänyt. Olen aina kokenut Avonin nettisivut todella epäkäytännöllisiksi ja hankaliksi käyttää. Haluan silti kirjoittaa voiteesta, koska löysin sitä ainakin kahdella muulla tuoksulla varustettuna. Olettaisin niiden ominaisuuksien olevan melko samanlaiset kuin tässä.


Makuuni sopivassa simppelissä pullossa olevan voiteen etiketistä päättelin ennen avaamista, että vadelma olisi pääosassa. Mutta voide tuoksuukin pääasiassa hyvin makealta ja kukkaiselta. Vadelman tuoksua on hyvin vaikea havaita pullosta haistettuna, mutta iholla sen erottaa hyvin hentona. Samoin iholla läpi tunkee pienoinen teollinen tuoksu. Voiteen tuoksu on melko mieto, mutta kuitenkin selkeästi havaittava. Hyvä tuoksu pysyy iholla jonkin aikaa, mutta häviää vähitellen.

Söpön vaaleanpunainen voide ei ole erityisen täyteläistä, mutta ei mitään liruakaan, joten se sopii siksi hyvin juurikin syksyyn. Pieni määrä voidetta levittyy helposti isolle alueelle, joten voidetta ei tarvita paljoa. Erityisesti pidän siitä kuinka voide imeytyy lähes saman tien, se ei emulgoidu ihon pinnalle valkoiseksi kerrokseksi eikä etenkään ala rullaamaan, koska sitä inhoan yli kaiken.

Kosteusvoiteen levittämisessä en pidä usein siitä, että kädetkin ovat sitten aivan voiteessa. Käteni eivät ole kuivat ja en oikeastaan käytä käsivoidetta. Ne eivät meinaa imeytyä kunnolla ja vartalovoiteet imeytyvät vielä huonommin sekä jättävät kädet liukkaiksi ja tahmaisiksi. Avonin voide oli siitä mukava, että se imeytyi myös käsiini hyvin eikä ihon pintaan jäänyt minkäänlaista kalvoa. Toimii siis myös käsivoiteena kuten nimikin kertoo.


Voide ei tee ihosta superpehmeää tai silkinsileää, mutta siitä huolimatta kosteuttaa riittävästi samalla piristäen syksyn ankeutta kesäisellä tuoksullaan. Nopean imeytymisen ansiosta ei myöskään tarvitse palella asunnossa puolialasti odottaen voiteen imeytymistä. Kokonaisuutena tykkäsin tästä kovasti ja voide taitaa nousta ihan suosikkieni joukkoon.

2 kommenttia:

 1. Kiva, että tämä oli mukava kokemus ja pidit tästä :).
  Itselleni nuo Naturalsin emulsiot meinaavat olla hivenen liian kevyitä eli joudun itse käyttämään melko paljon niitä, jotta saan iholle tarpeeksi kosteutta.
  Tuoksut ovat kuitenkin mukavia monessa, eivätkä liiaksi hyppää nenään :).

  Tätä on edelleen Avonilla myynnissä ja Avonin sivuilla on yksinkertaisinta katsoa aina meneillään olevan jakson kuvasto sivun oikealla puolella, siellä näkyy kaikki siinä jaksossa myynnissä olevat tuotteet ja tarjoukset.
  Tuotetietoa-välilehti ei jostain kumman syystä ole ajantasalla, kun nyt pikaisesti katsoin sitä, eli siihen ei kannata luottaa :/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykkäsin kyllä kovasti ja omalle normaalille iholleni kosteutustehotkin olivat juuri sopivat :)

   Kiitos myös tuosta Avonin nettisivujen selventämisestä, helpottaa nyt vähän selailua kun tietää mistä etsiä :)

   Poista