1. marraskuuta 2013

Talvihoivaa

Talvi on lähestymässä ja jossakin päin suomea se on jo alkanutkin varmaan. Sen huomaan myös ihostani. Kuivattava sää ja kuiva sisäilma ovat jo tässä vaiheessa tehneet tehtävänsä ja viimetalvinen ongelma toistuu. Jalkani ovat tosi kuivat etenkin polvesta alaspäin. Samoin käsivarret. Muu vartaloni ei niin talvella kuivukaan, joten siihen riittää kevyempi kosteutus.


Siksi otin kaapistani käyttöön viime vuonna kaupan päälle saamani Dove Winter Care creamin, jota ei taida olla enää myynnissä, mutta vahvasti uskoisin, että Dovelta tulee tänäkin vuonna jokin Limited Edition Winter Care -tuotesarja.

Söpössä pikkupurkissa oleva voide on tavallista Doven kosteusvoidetta paksumpaa ja se tuoksuu voimakkaasti vaniljaisen makealle ja pieni vivahde jotain kukkaisuuttakin on mukana. Netissä sen sanotaan tuoksuvan ambralle, joka on monelle tuttu hajuvesistä, mutta en tiedä millainen ihan puhdas ambra on tuoksuna, joten en osaa sanoa tuohon mitään. Tuoksu on kuitenkin ihan mukava ja talveen sopivan lämmin, ei mikään lemppari, mutta sellainen, jota käyttää ihan mielellään. Monet muut aikaisemmin käyttämäni vartalovoiteet ovat tuoksuneet lähes samalta, joten siksi tuoksu ei oikein sytytä.

Sitä Doven perustuoksua inhoaville kuitenkin iloisena asiana on se, ettei tässä ole häivähdystäkään siitä. Itse tosin kuulun siihen ryhmään, joka jollain kieroutuneella tavalla tykkää Doven tuoksusta, joten olisin toivonut edes pikkuisen sitä.


Voide on täyteläisyydestään huolimatta yllättävän helppo levittää iholle ja pieni nokare leviää isolle alueelle. Polven ja nilkan väliselle alueelle riitti noin mantelin kokoinen määrä.

Tämä voide on ehdottomasti vain illalla käytettäväksi. Levityksen aikana osa voiteesta imeytyy aika nopeasti, eikä voide jää iholle pyörimään tai emulgoidu. Iho kuitenkin jää tahmaiseksi tosi pitkäksi aikaa(noin tunniksi omalla ihollani). Ei sellaisen tahmaiseksi, joka sotkee kaiken mihin koskee. Iholle kuitenkin jää nihkeä, aavistuksen tahmainen kerros. Se tekee tiukkojen housujen jalkaan saamisesta ihan mahdotonta. Illalla laitettuna tahmaisuus ei kuitenkaan sotke lakanoita, joten nukkumaan voi mennä melkein heti.

Kosteutusteho on kuitenkin tosi hyvä ja kuivan kutisevat jalkani kiittävät. Monissa kosteusvoiteissa tuoksu häviää aika pian iholta, mutta tämä tuoksuu tuntikausia levityksen jälkeen ja vielä aika voimakkaastikin.

Jos Dovelta ilmestyy tänä vuonna vastaava talvivoide, voin ehdottomasti suositella sellaisen hankintaa kuivaihoisille vaikka tuoksu olisikin eri. Ja ehkäpä ostan sellaisen itsellenikin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti