15. lokakuuta 2014

Tutorial: Tikatut kynnet

Vuosia sitten tekemäni sanomalehtikynnet -tutoriaali on edelleen yksi luetuimpia postauksiani. Joten olisikohan aika tehdä toinenkin tuto. Tällä kertaa Quilted nails eli tuo nahka-asusteista usein löytyvä tikkauskuvio. En ainakaan ole huomannut suomalaisissa blogeissa tästä tutorialia, Youtubesta kyllä löytyy videoita ja Pinterestistä kuvatutorialeja. Tässä oiva, vähän erikoisempi koristelutyyli vaikka lähestyvään pikkujoulukauteen.


Mitä tarvitset


-Aluslakka
-Värilakka
-Mattalakka
-Microhelmiä/niittejä/muuta vastaavaa
-Hammaslankain

Ohjeet


1. Lakkaa kynnet valitsemallasi aluslakalla. Käytin Oriflamen Crystal Base & Top Coatia.

2. Lakkaa kynnet valitsemallasi värilakalla. Itse valitsin mustan, mutta myös muut tummat sävyt voisivat toimia aika hyvin. Tutorialissa käytin Rimmelin Black Out -lakkaa kaksi kerrosta. Kerrokset saavat olla melko paksuja, jotta ensinnäkään lakka ei kuivu liian nopeasti ja toisekseen, ettei hammaslankain kuviota tehdessä painu ihan kynnen pintaan asti.

3. Anna lakkauksen kuivua hetki ja lisää päälle mattalakka. Käytin Essien Matte About You:ta, mutta myös mikä tahansa muu toimiva mattalakka käy. Tätäkin kannattaa laittaa aika paksulti. 


-----------

Sen jälkeen anna lakkauksen kuivua jonkin aikaa. Aika riippuu täysin valitsemistasi lakoista. Jos lakka on liian märkää, kaivautuu lankain kynnen pintaan asti. Jos liian kuivaa, ei lakan pintaan jää jälkeä. Yleensä sopiva aika on sellaiset 5-10min. Älä käytä pikakuivattajia missään vaiheessa lakkausta.

-----------

4. Ota hammaslankain ja tee kynteen ristikkokuvio alla olevan kuvan mukaisesti. Ensin punaisella merkityn suuntaiset viivat ja sitten vihreällä merkityt. Tai toisin päin, mutta tajuatte varmaan idean. Paina viivat varovasti, koska liialla voimalla kynnen pinta paljastuu. Koko viivaa ei tarvitse myöskään tehdä kerralla. Omat kynteni ovat niin kaarevat, että painoin ensin lyhyen viivan keskelle ja sitten toiset lyhyet viivat kynnen molempiin reunoihin. Kunhan vain muistat pitää viivan tarkalleen samansuuntaisena.

Huomasin oman hammaslankaimeni olevan tähän hommaan erittäin huono. Käytän siis Jordanin vaihdettavilla päillä olevaa lankainta ja siinä lanka on niin löysä, että viiva oli vaikea painaa. Jos siis olet ostamassa lankainta tätä varten, yritä valita jämäkkä yksilö.
Koko homman päätteeksi kynsien tulisi näyttää jotakuinkin tältä.


Voit jättää kynnet tähän, mutta jos haluat vielä vähän jotain koristelua, ota esiin microhelmet, niitit, isokokoiset glitterit tai mitä nyt ikinä haluatkaan käyttää. Muista suhteuttaa koristeet kynnen ja viivojen kokoon.


Itse valitsin microhelmet, koska ostin niitä jouluna ja en ollut vieläkään käyttänyt niitä kertaakaan. :D Nämä siis W7 Magic Beadseja sävyssä Pick and Mix. Käytin kuitenkin vain hopeisia, jotta kynnet pysyvät simppeleinä.


5. Ota pieni dotting tool, nuppineula, hammastikku tai vastaava ohut esine, jolla laitat pienen tipan alus- tai päällyslakkaa(niittejä käyttäessä kannattaa laittaa kynsiliimaa niin pysyy paremmin) kohtiin, joissa viivat menevät ristiin. Itse vähän sotkin kun tuli liikaa lakkaa ja se näkyy valmiissa kynsissä, yrittäkää olla huolellisempia kuin minä.


6. Asettele valitsemasi koristeet lakkatäplien päälle. Päällyslakkaa kynsiin ei kannata lisätä, koska se häivyttää viivat lähes näkymättömiin, kerran kokeilin.


Valmista!


En omista mitään tikattua nahkavaatetta tai -laukkua, enkä muutakaan tikattua. Ala-asteella aina käytin tikkitakkeja niin tuli överit niistä. :D Kynsissä menee kuitenkin hienosti ja tykkään kovasti, vaikka nämä vähän vaivaa vaativatkin. Kuvausrekvisiittana käytin Oriflamen Marcel Marongiu -iltalaukkua, joka odottelee ensi vuoden helmikuussa olevia Oriflame Passion -juhlia. Sinne liput on melkein jo plakkarissa. En malta odottaa!

10 kommenttia: