27. lokakuuta 2014

Vertailussa luomivärinpohjustajat

Lumenen Silmämeikin Pohjustusvoide on ollut vuosia HG-listallani. En ole ensimmäisen kokeilun jälkeen tehnyt ainuttakaan meikkiä ilman sitä. Ennen kuin nyt, hankkiessani sille kaksi haastajaa.


Silmäluomeni ovat hyvin, hyvin rasvoittuvat. Yleensä jo heti suihkun jälkeen parissa minuutissa luomet ovat ihan rasvaisen kiiltävät. Siihen yhdistettynä vielä raskaat luomet niin sanomattakin selvää, ettei luomiväri pysy nättinä puoltakaan tuntia, vaan löydän sen luomivaosta rantuna aika pian. Samoin rajauksen. Ja rasvaisiin luomiin liukenee ripsivärikin. Pohjustus on siis välttämätön. Mikä näistä kolmesta sitten on paras?

Lumene Beauty Base Eyeshadow PrimerAloitetaan Lumenesta, koska vertaan kahta muuta kuitenkin siihen. Lumenessa pidän sen helposta saatavuudesta, sen voi ostaa ohimennen kauppareissulla. Pohjustaja myös pitää meikin kunnossa pitkään ja tuotteen suomalaisuudestakaan ei toki ole haittaa. Hintakaan ei ole paha, yksi tuubi maksaa sellaisen 12 euroa ostopaikasta riippuen. Se voi tuntua paljolta pikkuruisesta tuubista, mutta voide kestää pitkään. Ainoana huonona puolena voisi sanoa sen, ettei pohjustaja voimista luomivärien sävyjä mitenkään olennaisesti, Lumenen sivujen mukaan sävy tasoittaa luomen väriä, mutta minulla se ei ainakaan peitä juuri mitään yksinään. Käy myös huulten pohjustukseen, mutta siihen en ole sitä kokeillut.


Päätin tehdä vertailun kaikista pohjustajista ottamalla kuvan meikistä heti sen teon jälkeen ja sitten jonkin tuntimäärän jälkeen. Kaikkiin testeihin tein samanlaisen meikin vertailun vuoksi. Tässä meikki juuri tehtynä eli noin klo 13.


Ja tässä meikki siinä about 2.15 yöllä eli 13 tunnin jälkeen. Kuva on otettu salamalla, koska pimeää tulee jo niin aikaisin, ettei kuvia voi ottaa luonnonvalossa, samoin muut tämän postauksen illalla otetut vertailukuvat. Alun perin mun piti ottaa kuvat jo klo 21 aikoihin niin olisi saanut vertailun siitä, kuinka meikki kestäisi sellaisen perus 8 tunnin työpäivän. Mutta sitten kaveri tuli käymään niin se "vähän" venyi.

Meikki on pysynyt erittäin hyvänä. Ensin heti meikin teon jälkeen kävin kaupassa kävellen kostean sateisessa ilmassa. Kauppareissut perjantain ruuhkassa ovat stressaavia ja joku fiksu nuori mies vielä päätti säikäyttää minut tööttäilemällä ohi ajaessaan kun kävelin jalkakäytävällä omissa ajatuksissani. Sitten sukkuloin kaupassa töykeiden mummeleiden ja kiukuttelevien lasten seassa ostokseni ja raahasin täydet kassit vielä kotiin. Siivosin koko asunnon ja loppuilta meni kaverin kanssa. Pitkäkestoinen ja stressaava päivä siis, mutta meikki kesti mainiosti ja ainoa muutos oli, että luomet olivat aavistuksen rasvaisemman näköiset. Mattaluomivärit näyttivät vähän shimmerisiltä rasvan takia, mutta ne olivat silti pysyneet paikoillaan. Arvosana Lumenelle 10-.

Isadora Eye PrimerIsadora kuuluu niihin merkkeihin, jotka eivät juurikaan kiinnosta minua. Siksi minulta on mennyt täysin ohi, että merkillä on pohjustajakin. Keskisellä se kuitenkin sattui silmien eteen ja halusin heti kokeilla sitä. Suomessa on markkinoilla kuitenkin niin vähän luomivärinpohjustajia, jotka voi ostaa ihan marketista tai tavaratalosta.

Kooltaan tuubi näyttää isommalta kuin Lumenen, mutta se on ihan saman kokoinen eli 7ml. Maksaa hieman vähemmän, Keskisen hintaa en muista, mutta Sokoksella 11,90€ ja Pretty.fi 10,90€. Lumenen ollessa aika lailla väritön, ainakin omilla kalpeilla kasvoillani, on Isadorassa tuoteinfon mukaan kevyt sävy. Lumenen voidemaiseen koostumukseen verrattuna tämä on vähän silikonisempi. Isadoran pohjustajassa on mukana myös ihoa hoitavia ainesosia, kuin silmänympärysvoiteessa. Yksinään peittää luomen alta kuultavia verisuonia hyvin, ei kokonaan, mutta lähes huomaamattomiksi.


Luomelle levittäessä paljon kosteamman tuntuinen kuin Lumene ja ei kuivu niin mattaiseksi, jää aika kiiltäväksi. Sen ansiosta kyllä sitten luomiväritkin nappaavat tiukemmin kiinni siihen ja värit ovat pigmenttisempiä. Miten sitten keston laita? Tässä kuvassa meikki taas kerran noin klo 13.30.


Tässä meikki klo 23. Päivä oli sellainen, että vanhemmat tulivat käymään ja Oriflamen paketti tuli myös, joten ohjelmassa oli kaupoissa kiertelyä ja laatikoiden kantelua sekä ison purkkikasan setvimistä, jotta jokaiselle löytyy oikea osoite. Illalla sain vielä niin jäätävän päänsäryn, että olin oksentaa ja siksi kuvasin meikin jo aikaisemmin kuin piti, että saan mennä nukkumaan. Aika lailla samantyylinen kesto kuin Lumenella, mattaluomiväri näyttää vähän shimmeriseltä. Mutta kun katsoo tarkasti, niin luomilla on myös mustia pieniä täpliä oikealla puolella, joten rajausta ei tuo pitänyt ihan niin hyvin kuin Lumene. Arvosanaksi siis 9½.

The Body Shop Insta Blur EyeIsadoran tapaan en tiennyt, että The Body Shopillakin on oma pohjustajansa. Olen käynyt liikkeessä kerran joskus teininä ja nyt kävin toisen kerran ja bongasin tuon sieltä. Insta Blurissa on tavaraa 10ml ja siksi se maksaakin vähän enemmän. Hinta oli 15,90€. Tämä mainostaa itseään All-In-One -tuotteena eli siinä on samassa sävytetty peitevoide, pohjustaja ja se voimistaa värejä. Muihin verrattuna tässä oli silikonimaisempi ja kuivempi koostumus. Väriltään aika kellertävä ja muista tämän postauksen pohjustajista poiketen tätä on tarkoitus käyttää pohjustuksen lisäksi myös peitevoiteena silmänalusille. Siinä oli kaikkia muitakin hyviä juttuja, mutta jotta postaus ei veny mahdottoman pitkäksi, niin niitä voi käydä lukemassa täältä.


Koostumus on vähän tuollainen röpelöinen, ei mitenkään kivan näköinen. Näistä kolmesta haastavin levittää luomelle, vaikea saada tasaiseksi. Voide ei oikein sulaudu ihoon, mutta sitten kun saa sen lopulta ihoon nätisti niin pinta on tosi silikonimainen, liukas ja mattapintainen. Ei peitä verisuonia luomissa. Koin silikonimaisen pinnan huonontavan luomivärien tarttumista, eivätkä väritkään nyt erityisemmin voimistuneet. Silmänalusillekin kokeilin peitevoiteena, mutta läpikuultava voide ei peittänyt yhtään mitään. Se vain teki ihosta tosi liukkaan. Yllä kuitenkin meikki siinä noin klo 14.00.

Kävin päivän aikana kaupassa ja postissa ja hoitelemassa muita asioita. Päivä ei ollut mitenkään erityisen stressaava, vaan ihan rauhallinen ja silti jo klo 18 aikoihin näkyi luomivaossa eyelinerviiva ja muutenkin luomi näytti tosi rasvaiselta. Toistaiseksi kuitenkin luomivärit pysyivät paikoillaan. Loppu olikin sitten aika fail,


Jep. Rasva puskee läpi ja luomivaossa on rajausta, luomivärit missä lie. Kello noin 00.00. Ei jatkoon.


Eli pienoisella erolla Lumene pysyy edelleen suosikkina, mutta Isadora on ihan hyvä kakkonen. Silläkin pärjää tarvittaessa. TBS taas kelpaa lyhytkestoisiin meikkeihin, mutta koko päivää se ei kyllä meikkiä pidä. Muutaman tunnin vain. Kaikkien pohjustajien kestoa voi lisätä levittämällä mukaan puuteria, mutta halusin tässä postauksessa nimenomaan kokeilla kaikkia ilman puuteria. Ja toki, kuten kaikessa kosmetiikassa, yksi tuote joka toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toisella. Itsellä parhaiten toimivan löytää vain kokeilemalla.

Mikä on teidän suosikkipohjustajanne?

4 kommenttia:

 1. Urban Decayn primeri on minun suosikkini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mullakin himotuslistalla kun vain saisi joskus aikaiseksi hankkia. :D

   Poista
 2. Body Shop ei pitänyt mullakaan, noita kahta muuta en ole kokeillut.

  VastaaPoista
 3. Lumenen pohjustaja on aika monesti Sokoksen ja Citymarketin alepäivillä alta kympin.

  VastaaPoista