17. toukokuuta 2013

Kuorivia suihkugeelejä


Kesä lähestyy kovaa vauhtia ja monet alkavat miettimään rusketusta. Minä en rusketu vaikka olisin päiväkausia ulkona, on tullut testattua festareilla monesti. Edes kolme päivää Ruissalon paahteessa ei tuonut yhtään väriä pintaan. Turvaudun siis rusketukseen suoraan purkista ja taitaa se muutenkin olla terveellisempi vaihtoehto kuin itsensä grillaaminen. Sitä varten iho täytyy kuoria kunnolla, jotta rusketus on tasainen ja ennen kunnon kuorintaa yleensä alan valmistelemaan ihoa vähitellen kuorivilla suihkugeeleillä. Ja tässäpä olisi kolme tällä hetkellä omistamaani kuorivaa suihkugeeliä.

Oriflame Nature Secrets Exfoliating Shower Gel Mint & Raspberry


Kolmikosta tutuin minulle on Oriflamen kuoriva suihkugeeli aidon vadelman ja mintun tuoksuisena. Ei mitään ylimakeaa tekovadelmaa vaan tämä tuoksuu juuri siltä kuin menisit poimimaan vadelmia suoraan pensaasta. Minttu ei juurikaan tuoksu, mutta raikastaa kyllä hieman tuoksua. Tykkään piristävästä tuoksusta niin paljon, että minulla on samantuoksuinen vartalosuihke ja aikaisemmin oli myös deodorantti. Lisäksi on saatavilla vielä käsivoide ja palasaippua.

Suihkugeelin ulkonäkö on myös kiva, näyttää pullossa vähän vadelmasoseelta ja pienet vihreät kuorivat rakeet ovat kuin siemeniä, tosin väärän värisiä vain. Vihreitä rakeita ei ole kauhean suurta määrää, mutta seassa on pienempää raetta tosi paljon. Suihkugeeli levittyy helposti, mutta ei ole liian löysää ja pieni määrä riittää isolle alueelle. Tykkään paljon vaahtoavista suihkugeeleistä, mutta tämä ei vaahtoa lähes ollenkaan, mikä on tuotteen tyyppiä ajatellen hyvä asia, koska vaahto heikentäisi kuorintatehoja kun rakeet seikkailisivat vaahdon seassa ihon sijaan. Kuorintateho on minulle oikein sopiva, mutta todella karkeaa kuorintaa haluaville se ei sovellu. Ihan jokapäiväiseen käyttöön en sitä ottaisi, koska kuorii kuitenkin sen verran voimakkaasti, mutta joitakin kertoja viikossa käytettynä toimii mainiosti. Tuoksukin on juuri sopiva. Se on selkeästi havaittavissa, mutta ei hyökkäävän voimakas. Iholle jää kevyt tuoksu, joka ei leijaile ympäriinsä häiriten esimerkiksi hajuvettä, vaan tuoksun haistaa vain läheltä tuoksuteltuna. Iho jää todella pehmeäksi ja kosteutetun tuntuiseksi, en kokenut tarvitsevani kosteusvoidetta suihkun jälkeen. Kuitenkaan sokerikuorintojen tapaista öljyistä pintaa ihoon ei onneksi jäänyt, koska en tykkää siitä yhtään.

Kaiken kaikkiaan siis aika täydellinen kesäisen pirteä suihkugeeli!


I Love... Raspberry & Blackberry Exfoliating Shower Smoothie


I Love... tuotteista rakastan erityisesti kosteusvoiteita, jotka ovat poikkeuksetta olleet loistavia, suihkugeelit ovat muissa blogeissa saaneet hieman haukkuja. Tavalliset suihkugeelit ovat vielä testaamatta, mutta miten käy kuorivan suihkugeelin.

Herkullisen punainen suihkugeeli on pakattu merkille tyypillisesti kivoin ja hauskoin tekstein varustettuun tuubiin ja se näyttää nimensä mukaisesti smoothielta ja tuoksuu sitäkin herkullisemmalta kun sitä haistaa tuubista. Tosin ehkä hieman liian makealta ja se peittää marjojen tuoksun alleen. Tuoksusta ei oikein erota vadelmaa, eikä karhunvatukkaakaan vaikka se on ehkä aavistuksen paremmin tunnistettavissa. Rakeita suihkugeelissä on vähemmän kuin Oriflamen suihkugeelissä ja ne ovat melko isoja. Sellaiset lähes näkymättömät rakeet joita Oriflame sisälsi, puuttuvat. Tätäkin riittää koko vartalolle tosi pieni määrä ja se levittyy helposti. Kuorintateho on heikko, geeli tekee ihon niin liukkaaksi, että rakeet vain liukuvat ihon pinnalla sileästi. Ei tunnu oikeastaan minkäänlaista kuorintaa. Tuoksukin muuttuu käytettäessä rajusti, ensin niin ihana tuoksu saa iholle levitettäessä teollisen sivutuoksun joka alkaa hallitsemaan koko tuoksua. Kun suihkugeelin huuhtelee pois, häviää paha hajukin ja jäljelle jää taas se hyvä tuoksu. Tämänkään jälkeen en tuntenut tarvitsevani kosteusvoidetta vaikka iho jäikin aavistuksen karheamman tuntuiseksi. Ihoon jäi myös kevyt tuoksu.

Ei siis varmaan aivan turhaan ole haukkuja saaneet merkin suihkugeelit, koska tästä en ainakaan pitänyt erityisemmin lähinnä tuon teollisen hajun takia.


Lumene Berry Refresh 2 in 1 Shower Gel & Scrub with Arctic Cloudberry


Lumenen Berry Refresh -sarjan tuotteet ovat sellaisia joita minun on koko niiden olemassaolon ajan ollut vaikea vastustaa. Marjat yhdistettynä ihanan pirteisiin ja värikkäisiin, mutta silti tyylikkäisiin pakkauksiin ovat houkutelleet kovasti ostamaan. Mutta olen onnistunut vastustamaan niitä  tätä tuotetta lukuunottamatta, se oli joskus poistomyynnissä jossain kaupassa.

Ihanan värisen geelin sisältämät kuplat ovat vähän outoja vaikka näyttävätkin kivalta, mutta eivät mielestäni ole tarpeellisia itse tuotteen kannalta(vai onko niillä sitten joku tarkoituskin). Muidenkin kuorivien suihkugeelien tavoin Lumenen geeliä riittää pieni määrä isolle alueelle ja se levittyy helposti. Geelimäisemmän koostumuksensa ansiosta ehkä aavistuksen jähmeämmin. Tuoksu on kaikista kolmesta miedoin ja ei kyllä edes tuoksu lakalle. Siinä on ihan hento vivahde, joka saattaa etäisesti muistuttaa lakkaa, mutta muuten se ei kyllä tuoksu oikein millekään tunnistettavalle. Harmi, koska lakan tuoksuisia tuotteita on äärimmäisen vähän, joten olisi nyt edes suomalainen yritys tehnyt kunnon aidolle lakalle tuoksuvan tuotteen. Vaikka tuote ei tuoksukaan tunnistettavalta asialta, en silti sano, että se tuoksuisi pahalle. Kaikesta huolimatta tuoksu on hyvä, ei mikään lemppari, mutta ei huonokaan.

Rakeita suihkugeelissä on kaikista vähiten. Siinä on pääasiassa samanlaisia pikkuruisia silmin havaitsemattomia rakeita kuin Oriflamen suihkugeelissä, mutta toisin kuin Oriflamessa, näiden kuorintateho on olematon. Kyllä ne jossain kohdin saattavat hyvällä tuurilla vähän ihoa raapaista, mutta muuten vaan liukuvat iholla kitkattomasti. No on seassa siellä täällä sattumina isompiakin rakeita, mutta niitä on niin vähän, etteivät ne lisää kuorinnan tehoa ollenkaan.

Kosteutusteho on myös melko huono ja tuntuu, että tarvitsee suihkun jälkeen kosteusvoidetta. Hetkeksi aikaa iholle jää lähes havaitsematon tuoksu, joka haihtuu muutaman minuutin päästä kokonaan.

Odotin näin kivannäköiseltä tuotteelta tosi paljon, mutta jouduin kyllä pettymään vaikka yleisesti ottaen olen aina tykännyt Lumenen tuotteista.Kokonaisuutena parhaaksi näistä nousee ehdottomasti Oriflame, siinä on oikeastaan kaikki kohdallaan. Ei siksi, että olen merkin edustaja, koska siitä huolimatta arvioin kaikki tuotteet blogissa puolueettomasti. Huonoimmaksi täytyy julistaa Lumene, mutta I Loveen nähden ero ei ole suuri. Muuten olisi tullut tasapeli, mutta I Love kosteuttaa aavistuksen paremmin.


Oriflame Pure Skin Scrub Face Wash


No joo, tämä ei ole varsinaisesti suihkugeeli, mutta kasvojahan emme yleensä pese suihkugeelillä. Joten kuoriva putsari olkoon siis kuorivan suihkugeelin vastine kasvoille. Olen aika laiska kuorimaan kasvoja, saati sitten vartaloa, joten kuoriva putsari on todella nappiin osunut keksintö minulle. Se kuorii hellävaraisesti, joten sitä voi käyttää paljon useammin kuin tavallisia kuorintoja. Putsari sisältää aika paljon pieniä rakeita, joten ihan päivittäiseen käyttöön en sitä välttämättä suosittelisi. Omalla ihollani on toiminut hyvin kun käytän sitä joka toinen päivä ja muina päivinä sitten pesen kasvoni toisilla putsareilla.

Aivan kaikille tämä ei sovi, koska se on tarkoitettu ongelmarasvaiselle iholle ja paitsi että se puhdistaa ihon ja kuorii, se myös ehkäisee mustapäiden ja finnien muodostumista salisyylihapon ansiosta. Tuoksu ei ole kauhean hyvä, sellainen neutraali eikä tuoksu oikein millekään. Toisaalta se on hyväkin, koska myös finninaamaiset teinipojat ovat sen ansiosta suostuneet käyttämään tätä :D Rasvaisen ihon tuotteena se on kohtalaisen kuivattava ja oma ihoni kiristää jonkin verran käytön jälkeen, mutta hillitsee tehokkaasti rasvaisuutta. En käytä mitään kaksoispuhdistussysteemejä vaan valitsen sellaisia putsareita, joilla voi poistaa meikin ja puhdistaa ihon samalla kertaa. Pure Skin poistaa meikkipohjan iholta mainiosti, lisäksi iho jää todella raikkaan tuntuiseksi. Silmämeikille putsari ei noiden kaikkien salisyylihappojen takia arvatenkaan sovi, joten silmät puhdistan toisella putsarilla.

2 kommenttia:

  1. minulle toi Oriflame Nature Secrets Exfoliating Shower Gel Mint & Raspberry ei ollenkaan sovinnut. Iholle jäi limainen "kalvo" aina käytön jälkeen :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kuulla, mutta onneksi maailmasta ei suihkugeelit lopu, niin saa kokeilla erilaisia ja löytää sen juuri sopivan :)

      Poista