4. toukokuuta 2013

Uusi suosikkishampoo

Rasvoittuville hiuksille on vaikea löytää todella hyvää shampoota, olen kokeillut vaikka kuinka monia, mutta vain kaksi on päätynyt suosikeikseni. Ensimmäinen on blogissa monesti mainittu Oriflamen Nettle & Lemon shampoo, joka lisäksi tuoksuu tosi hyvältä. Kakkoseksi on päässyt niin ikään herkulliselta tuoksuva Grazette of Swedenin XL Apple & Sunflower -shampoo. Näille kahdelle on kuitenkin uusi haastaja, joka uhkaa jopa ykköspaikkaa ja on vielä yllättäen luonnonkosmetiikan puolelta. Vaikka ei niin hyvältä tuoksukaan, nostavat muut ominaisuudet sitä suosikiksi.


Born to Bio Oily Hair sisältää vitamiineja ja mineraaleja, jotka hoitavat ja tasapainottavat päänahan ja hiusten toimintaa. Tuote lupaa pestä hiukset pehmeiksi, helposti kammattaviksi ja muotoiltaviksi. Shampoon kerrotaan sisältävän 98,9% luonnollisia ainesosia ja 10,5% ainesosista on luomua.

Oriflame ja XL pesevät hiukset todella narskuvan puhtaiksi, mutta jättävät ne melko takkuisiksi, etenkin hiusten "yläosasta". Tarkoitan sitä, että, koska hiukseni ovat voimakkaasti kerrostetut, on päällimmäinen kerros todella lyhyt. Koska se on niin lyhyt, en voi käyttää sen alueen latvoihin hoitoainetta, muuten hiukset menisivät lättänään. Ja ilman hoitoainetta päällimmäiset hiukset ovat aina suihkun jälkeen todella takussa ja takkujen selvittämiseen tarvitsen selvityssuihketta.

Born to Bion shampoo pesee hiukset myös narskuvan puhtaiksi, mutta se ei yllätyksekseni vetänytkään hiuksia takkuun, vaan hiuksista tuli takuttomat ja sileät kauttaaltaan, kuin hoitoaineen jäljiltä. Silti hiukset olivat kuivuttuaan puhtaat, ilmavat ja kiiltävät vaikka pelkäsin vähän, että noin hoitava shampoo latistaa hiukset. En tuntenut tarvitsevani hoitoainetta ja joskus jätinkin hoitoaineen laittamatta ja latvat eivät menneet takkuun tai olleet pörröiset.


Miinusta tulee vähän siitä, että shampoo on aika juoksevaa ja meinaa valua lattialle ennen kuin ehtii päähän asti. Mutta toisaalta juoksevuus helpottaa pullon käyttöä, saa viimeisetkin pisarat ulos pullosta kun on sen aika. Pullosta tykkään muutenkin kun se on smoothiepullon tyylinen, tosin paksu läpinäkymätön muovi vaikeuttaa vähän shampoon kulumisen seuraamista. Minulle se ei niin ole ongelma kun kaapissa on shampoota useita pulloja, mutta jos omistaisin vain yhden pullon, olisi hankala seurata milloin pitäisi alkaa hankkimaan uutta.

Shampoota tarvitsee aika paljon verrattuna kahteen muuhun. Vaahtoaa hieman, mutta ei ihan niin paljon kuin tykkäisin. Koen shampoon helpoimmaksi levittää kun se vaahtoaa kunnolla. Vähän vaahtoavat shampoot tuntuvat jämähtävän yhteen kohtaan, etenkin kun hiukseni ovat niin paksut ja levitys vaatii jonkin verran työtä jos haluaa joka paikan shampooseen.


Tuoksu on myös aika mieto, hiuksia pestessä ei tuoksu oikeastaan miltään. Hyvin hento eukalyptusmainen/minttumainen tuoksu on havaittavissa jos oikein tarkasti haistelee. Tuoksu on ihan hyvä, joten en laittaisi pahakseni vaikka tuoksu olisi hieman voimakkaampi. Se toisi kivan raikkaan tunteenkin.

Kokonaisuutena kuitenkin tykkäsin tosi paljon shampoosta ja voin suositella sitä rasvoittuvat hiukset omaaville. Hinta on luonnonkosmetiikan tapaan hieman korkeampi mihin olen tottunut, 300ml maksaa noin 9 euroa, mutta shampoo on kyllä ihan hintansa arvoista. Myöhemmin on vielä kokeiltavana yksi rasvoittuvien hiusten shampoo, myös luonnonkosmetiikan puolelta, ja Born to Bion kokeilun jälkeen odotan sen testaamista innolla.

3 kommenttia:

 1. Mä olen tykännyt Be Saven shampoosta, se pinkki pullo on muistaakseni rasvoittuville hiuksille. Ja tuoksuu hyvältä! :) Mielestäni se vaahtoutuu myös hyvin, joskin vaahdotan joka suihkukerralla hiukset kahdesti kun käytän muotoilutuotteita kuitenkin jonkin verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä :) Pitääkin etsiskellä jos jostain löytyisi niin voisi testailla

   Poista
  2. Be Save tuotteiden valmistus on lopetettu..

   Poista