5. helmikuuta 2014

Sekaista mattaa

Olin innoissani kun näin joskus viime tai toissa vuonna(vai milloinkahan se oli?) telkkarissa mainoksen L'Oreal Studio Matt & Messy suihkeesta. Saisin viimeinkin hiukset pysymään pörröisenä sekamelskana koko päivän. Yleensä niitä saa pöyhiä jatkuvasti ja tupeeraamaan en mielelläni alkaisi, koska hiukset vain kärsivät siitä.


Heti tilaisuuden tullen ostin suihkeen ja kokeilin sitä seuraavana päivänä. Siitä on jo aikaa tosi kauan ja käytin suihketta joitakin kertoja kuiviin hiuksiin silloin, mutta se ei tehnyt hiuksilleni yhtään mitään. Pullo unohtui ja vasta joitakin kuukausia sitten sisuunnuin ja päätin, että minähän laitan sen toimimaan. Katsoin netistä tutorialeja suihkeen käyttöön. Ja johan alkoi toimia.

Pullo on vähän hankalan muotoinen elleivät kädet ole tosi isot, pyöreyden takia siitä on hankala saada tukevaa otetta pienillä käsillä. Suutinta saa myös painaa aika kovaa tai sitten oma pulloni on vain jäykkä. Nuo yhdistettynä huonoon koordinaatiokykyyn peilin kautta niin huteja tulee ainakin minulle poikkeuksetta. Ja jotkin kohdat vastaavasti saavat liiankin paljon tuotetta itseensä, mutta suihke ei onneksi lähmää.

Pullosta tuleva suihku on onneksi hyvin hienojakoista, joten se leviää tasaisesti ja sopivana kerroksena. Parina kertana kyllä vahingossa hengitin tätä ja ei muuten maistunut hyvältä.

Haju on aika huono, sellainen hiuslakan perustuoksu joka ainakin ennen oli lukemattomissa eri hiustuotteissa. Nykyään ei niin usein siihen törmää, paitsi Lorkun Studio Silk & Gloss hiuslakassa ainakin on tämä tuoksu. Olisi odottanut, että tällaisen nuorille suunnatun ja mainoksissakin vähän rock-/punk tyyliin vetoavalle tuotteelle olisi kehitelty pikkuisen parempi ja omalaatuisempi tuoksu. Inhoan tuota tuoksua ja se jää leijumaan pitkäksi aikaa.


Kuiviin hiuksiin suihke ei siis ainakaan omalla kohdallani toimi. Mutta suihkun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin suihkittuna ja pää alaspäin käsin pörrötettynä toimii mainiosti. Suihketta hiuksiin, vähän pöyhimistä ja sitten vain odotellaan kuivumista. Toki hiukset voi kuivata hiustenkuivaajalla, mutta en sellaista harrasta melkein ikinä.

Vasemmalla hiukset normitilassa, oikealla Matt & Messyn jälkeen

Hiukseni ovat pitkät, paksut, raskaat ja suorat, mutta latvoista laineikkaat. Suihkeen avulla myös pituuksiin saa sellaista suihkeen nimen mukaista messy-lookia mitä haenkin. Jos märkiä hiuksia vähän kierittelee suihkeen lisäämisen jälkeen ja antaa kuivua niin saa rennot kiharat. Ilman pyörittelyä suihke korostaa hiusteni laineita ja saa aikaan upean bedroom hair -lookin etenkin kun hiukseni ovat kerrostetut. Paksuihin hiuksiini menee tosi monta painallusta, mutta siitä huolimatta tuntuu olevan riittoisaa vaikka pullo on pieni.

Yllä olevassa kuvassa pörrötin hiukset jopa vähän överistikin, jotta näkyy mihin suihke pystyy ja millaiset hiukset ovat suoraan kuivumisen jälkeen, aivan noin sekasotkuksi en hiuksia normaalisti jätä vaan siistin hiuksia jonkin verran.

Herkimmille en voi tuotetta suositella, koska voimakas haju ottaa omaankin henkeeni välillä vaikken ole hajusteyliherkkä alkuunkaan. Lisäksi inci on sen verran tymäkkä, että jopa tällainen, joka ei inceistä paljon mitään ymmärrä, tajuaa, että se ei ole ihan parhaimmasta päästä.


Tykkään kuitenkin suihkeesta paljon ja käytän sitä usein. En tiedä ostanko koskaan uutta kun tuo loppuu. Matt & Messyn oston jälkeen markkinoille on tullut paljon muitakin suolasuihkeita ja taidan tutkia olisiko niissä jotain paremmalta tuoksuvaa tai paras vaihtoehto olisi ihan tuoksuton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti