21. tammikuuta 2015

Vertailussa: TBS Kosteusvoiteet


The Body Shopin joulukalenterissa tuli melkoisen laaja arsenaali erilaisia kosteusvoiteita vartalolle. Body Sorbet taisi olla ainoa tuotetyyppi, jota ei tullut. Siksi halusin tehdä pikku vertailun näiden välillä. Onko niiden välillä suuriakin eroja. Keskityn tässä nyt vain itse tuotteiden koostumukseen ja kosteutustehoihin, koska tuoksut arvatenkin vaihtelevat.

Body MilkBody Milk on näistä kaikkein kevyin, sen tietää jo nimestä. Eri merkkien vartalomaidot ovat usein varsin voidemaisia, eivätkä niinkään maitomaisia. The Body Shopin vartalomaito kuitenkin on ihan oikeasti maitomainen. En ole koskaan törmännyt näin ohueen voiteeseen.

Nettisivuilta kuitenkin paljastuu, että täysikokoinen onkin suihkutettava. Ilmeisesti pikkupulloihin ei kustannussyistä ole alettu pumppuja tekemään kalenteria varten, joten voide on vain läntätty normaaliin pulloon. Suihkepullo selittäisikin paljon tämän käyttöä, koska käsin levitettynä lirua on aika vaikea hallita ja voidetta menee paljon. Koko vartalon läpikäymiseen menee melkeinpä 1/4 pullosta.

Body Milk imeytyy todella nopeasti, mutta ohuen koostumuksensa takia ei arvatenkaan kosteuta mitenkään erityisesti. Kuivaihoiset tästä tuskin paljoa saavat irti, mutta vartaloni iho on normaali, joten kosteutustehot riittivät sen tarpeisiin ihan hyvin. Ja talvella asuntoni on niin kylmä, että arvostin kovasti myös nopeaa imeytymistä. Iho kuivui nopeasti, eikä tarvinut kärvistellä iho kananlihalla kovin pitkään. Tuote voi olla enemmän suunnattu kesäkäyttöön, jolloin uskoisin myös koostumuksesta olevan hyötyä. Helteillä ei tee mieli lähmätä ihoaan vielä lisää millään paksulla voiteella.

Body LotionEdellistä astetta paksumpi koostumukseltaan oleva Body Lotion on varmaan sellainen, joka sopii useimmille. Vaikeahko saada pullosta pois, mutta pieni määrä riittää isolle alueelle. Imeytyy todella nopeasti tahmaamatta ja rullaamatta, sellaisista voiteista tykkään. Inhoan jos iho jää rasvaisen tuntuiseksi.

Mutta mikään kovin tehokas kosteuttaja voide ei ole, ehkä vähän jopa alle keskitason kosteutustehoiltaan. Näin talvella sen tuoma kosteutus tuntui riittämättömältä normaalilla iholla. Tämäkin taitaa olla kesätuote, koska silloin varmasti arvostan enemmän tahmaamattomuutta. Talvella tykkään pikkuisen täyteläisemmistä voiteista.

Body ButterBody Butterit taitavat olla TBS:n tunnetuimpia tuotteita ja niistä olen kuullut paljon kehuja. Iholleni vartalovoit saattavat olla joskus liian tuhteja ja rullata. Tämä vartalovoi on koostumukseltaan paljon kuivempaa moneen muuhun verrattuna ja sen purkista kaivamiseen melkein voisi käyttää spaattelia. Iholla kuitenkin voide hieman pehmenee ja levittyy helpommin, muihin merkin voiteisiin verrattuna levitykseen joutuu näkemään vähän enemmän vaivaa. Imeytyy kuitenkin yllättävän nopeasti ollakseen näin paksu voide, eikä siitä jää iholle mitään tahmaisuutta. Kosteuttaakin ihan mukavasti, olen törmännyt kosteuttavampiin body buttereihin, mutta myös huonommin kosteuttaviin. Ja mikä tärkeintä, se ei ala rullata. Näitä on kehuttu paljon ja nyt ymmärrän, että aivan syystä.

Shimmer LotionShimmer Lotion on vähän jokerina joukossa, en tiedä kuuluuko niitä vakiovalikoimaan, vai ovatko vain kausituotteita jouluna.

Ensimmäisenä näistä huomaa sen, että ne on vaikeita saada ulos pullosta. Yritin puristella, heilauttaa ja lyödä karpalontuoksuisen voiteen pulloa, mutta sieltä ei tullut ulos mitään, vaikka kuinka yritti. Korkin kanssa turha edes kuvitella, se pitää ottaa kokonaan pois. Sitten kun sieltä saa jotain ulos, vastaa voide eniten ehkä body lotionia. Tuoksusta riippuen vaihtelua voi ehkä olla, koska Glazed Apple oli paljon karpaloa juoksevampaa ja sen sai aika helposti pois pullosta.

Voide imeytyy tosi nopeasti, äitikin täällä käydessään halusi kokeilla voidetta ja eka kommentti oli, että se hävisi tuosta vaan. Voiteen huono puoli tuli esille, kun käskin mennä kunnon valaistuksen alle katsomaan. Voiteessa on shimmeriä jäätävä määrä, joten voide sopii lähinnä erilaisiin korostuksiin esimerkiksi decolteelle.

Sekin tosin voi olla ongelmallista, koska voiteiden tuoksu on hyvin voimakas, joten vaikkapa juhliin mennessä se voi sotkea hajuveden tuoksun. Erittäin ongelmallisia voiteita siis, mutta ehkä ne saa käytettyä kotioloissa, kun tietää ettei ole lähdössä mihinkään.
Mikä on sinun suosikkisi eri TBS-koostumuksista?

5 kommenttia:

 1. Shimmerivoide on kyllä hieman outo, en keksisi sille käyttöä :D. Tykkään vartalovoista eniten, vaikka hinta isolle purkille onkin aika korkea.

  VastaaPoista
 2. Body lotion ja ne sorbetit. Sorbetit on mukavan keveitä ja minipullo taisi kestää hätäselti 1,5 viikkoa :D

  VastaaPoista
 3. Vartalovoit on ehdottomasti ihanimpia :)

  VastaaPoista
 4. Noniin, nyt olen minäkin vähän viisaampi ja tiedän (ehkä) erot kaikissa lotioneissa ja milkeissä :P Kun olen monesti miettinyt että mikä ero on... tällä tavalla sai sitten vähän vinkkejä TBS tuotteistakin :) Kiitos :)

  VastaaPoista