11. huhtikuuta 2016

31 Day Challenge: Water Marble

Kynsitaiteessa mulle ehdottomasti vaikein juttu on vesimarmorointi, se ei ole onnistunut kuin ehkä kerran melkein kunnolla. Nytkin yritin haastetta ainakin neljästi ja epäonnistuin joka kerta. Siinä vain on liian kiire ja liian paljon liikkuvia osia, jotta osaisin sen tehdä. Propsit niille, jotka osaa. Joten luovutin perinteisen vesimarmoroinnin suhteen. Aloin tutkia netistä keinoa tehdä vastaavaa ilman vettä.

Parhaimmaksi menetelmäksi havaitsin tehdä marmoroinnin laittamalla pakastepussin päälle lakkaa ja tekemällä kuvion siihen dotting toolilla. Päälle vielä päällyslakkaa ja sen jälkeen kuvion annetaan kuivua. Lakkaa menee näihin aika paljon, kuten vesimarmorointeihinkin ja iso osa siitä lakasta menee hukkaan, joten tähän ei kannata mitään kallista tai lempparilakkaa käyttää, vaan jotain vähän "huonompia" lakkoja. Kuivumisen jälkeen syntynyt decal irroitetaan pinseteillä muovista, leikataan kynnen muotoiseksi ja liimataan kynteen aluslakan avulla, jos ei muoto ihan onnistunut, voi kärkeä vielä viilata tasaiseksi ja kynsinauhoja siistiä asetonilla ja siveltimellä. Päälle laitetaan lopuksi kerros päällyslakkaa. Muutama eka kuvio meni harjoitellessa, mutta kyllä se siitä vähitellen alkoi onnistua. Ja mikä parasta, ilman sitä kauheaa sotkua.

Valitsin lähestyvän vapun kunniaksi kirkkaita värejä ja hyvin pigmenttisiä cremelakkoja, jotta muoville ei tarvitsisi levittää miljoonaa kerrosta. Valintani lakoiksi olivat taivaansininen Rimmel Sky High, hot pinkki H&M City, vähän blingiä tuomaan vaaleanvihreä Rimmel Cocktail Colour Cutie Colada, kirkkaankeltainen MNY 749 ja vaaleanvihreä Essie Navigate Her.

Tällaiset niistä sitten tuli! Ei täydelliset, mutta huomattavasti enemmän vesimarmorointia muistuttavat kuin ikinä olisin saanut tehtyä sillä oikealla menetelmällä. Seuraavalla kerralla täytyy yrittää tehdä pienempiä kuvioita, jotta isompi osa niistä mahtuisi kynnelle. Tykkään kuitenkin kynsistä, ne on tuollaiset vähän retrot, vähän trooppiset ja vähän happotrippiäkin on ehkä mukana. :D
Käytetyt lakat

Kuviot kuivumassa


Oletteko kokeilleet vaihtoehtoisia tapoja tehdä vesimarmorointia? Vai osaatteko vesimarmoroida oikeasti?

8 kommenttia:

 1. Voiih, mitä ihania värejä :o <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät, halusin tuollaisia pirteän kesäisiä värejä :)

   Poista
 2. Tosi kivat kynnet! Täytyy kokeilla itsekkin tehdä tuolla tavalla kynnet joskus.

  Wreck This World

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä ja muista ottaa kuvia lopputuloksesta :)

   Poista
 3. WAU, ihan mielettömän upeat ja kiitos tästä vinkistä. En ole koskaan normi marmorointia edes ajatellut kokeilla, koska se on aina tuntunut niin sotkuiselta, eikä lopputuloksesta ole takeita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä tapaa voin suositella, koska sotkua ei tule juuri lainkaan ja muutenkin tuo on huomattavasti helpompaa. :)

   Poista
 4. Nää on ihan älyttömän upeat!

  VastaaPoista