31. maaliskuuta 2012

Luomivärejä 4

Tämä viikko onkin ollut kiireinen, mutta onneksi kirjoittelin varastoon tekstejä jo aikaisemmin. Maanantaina aloitan uuden työn ja tänään kävin shoppailemassa hieman. Mukaan tarttui muutama koru, Konadin laatat m14 ja m73 ja tarjouksesta löysin vielä magnesium tabletteja jos se vaikka auttaisi yöllisiin todella kivuliaisiin kramppeihin jaloissa. Kosmetiikasta onnistuin pysymään hyvin erossa ostokieltoni takia, vaikka ostinkin kolme erilaista naamiota. Naamioita minulla ei kuitenkaan ole kuin yksi, joten eivät nuo kertapakkaukset aivan turhia ole.

Sitten asiaan. Edellisessä osassa esiteltiin duoluomivärit ja nyt palettien koko alkaa hiljalleen kasvamaan. Enää en jaottele paletteja värien määrän mukaan vaan laittelen eri kokoja sekaisin. Ensimmäiseen sekalaiseen sakkiin mahtui 4 palettia, joista ensimmäinen on Yves Rocherin kaunis trio 20 Mauve Cendré.


Yleensä en niinkään innostu YR:n luomiväreistä. Niitä on pienestä asti katsellut ja tuntuu jo, että kaikki on aina vaan samanlaista. Tämä oli positiivinen uutuus silloin kun sen ostin. Etenkin kun pidän enemmän mattaväreistä ja tämä on mattatrio. Kävin kovaa taistoa siitä tilaanko tämän Malvan vai astetta ruskeamman sävyisen Tummanummen. Tämä lopulta voitti kun minulla on niin paljon jo erilaisia ruskeita.
   Silti paletti oli pienoinen pettymys. Sivulla mainostettiin "3 mattapintaista väriä, 3 erilaista yhdistelmää". Huijausta sekin, koska vaalein väri on helmiäinen. Onneksi sentään minulta löytyy muun merkkisiä vaaleita mattasävyjä, joten voin käyttää tuon tilalla niitä.
   Paletti on itsessään laadukas ja väreissä on todella paljon pigmenttiä ja ne levittyvät pehmeästi. Paletti sopii sekä päivä- että iltameikkiin. Päivällä laittaa vain vähän hennomman värin ja illaksi sitten voimistaa värit. Kokonaisuutena kiva paletti, mutta tuo helmiäisvaalea kyllä oli pettymys.


Seuraavana on Flormarin Quartet Eyeshadow numero 406. Tämä oli ensimmäinen kohtaamiseni tämän merkin kanssa. Taisin ostaa tämän alennusmyynnistä. Sävyt ovat hyvin keväisiä, tällä saisi loihdittua vaikka kivan pääsiäismeikin. Olen käyttänyt näistä lähinnä ruskeita ja niissä on paljon pigmenttiä. Vihreä ja oranssi häviävät pigmentissä ruskeille, niitä joutuu laittamaan paljon että saa jotain väriä näkyviin. Kaikki sävyt ovat vähän hankalia levittää. Jäävät aika rakeisiksi ja rapisevat poskille.


Tästä Constance Carrollin (aikaisemmin vilahdellut blogissa CCUK nimellä) paletista numero 1 Brights olen pitänyt paljon "värikkäinä" juhlapäivinä. Tällä on tullut tehtyä milloin meikki Uudeksi Vuodeksi ja milloin vapuksi. Yhdeksän eri sävyä varmistavat että meikistä saa halutessaan todella värikkään. Väreissä on vähän heikosti pigmenttiä, mutta en ole antanut sen haitata. Olen tykännyt yhdistellä etenkin pinkkiä keltaisen kanssa jolloin saa aikaan karkkimeikin.


Viimeisenä tällä erää on yksi lempipaleteistani. H&M Eyeshadow Palette All This 4 Your Beauty. Se sisältää 36 erilaista sävyä. Paletti on kohtalaisen tasalaatuinen, jotkin värit ovat vähän hankalia saada siveltimeen. Suurin osa kuitenkin on hyvin siveltimeen tarttuvaa ja pigmenttistä. Ahkerimmalla käytöllä ovat olleet ruskeat ja oikean alakulman musta, joka on todella pigmenttinen ja sopii hyvin rajauksiin. Myös vaaleita sävyjä olen käyttänyt jonkin verran.
   Paletissa pidän erityisesti sen sisältämästä sävyvalikoimasta. Useimmat ovat luonnollisia tai muuten neutraaleja sävyjä ja niillä saa tehtyä monenlaista päivämeikkiä. Illaksi meikin saa taas rohkeammilla sävyillä viileästä mintusta kirkkaan oranssiin. Paletti on hintaansa nähden laadukas, silloin kun ostin tämän se maksoi noin 7 euroa. Paletti on myös pitemmille matkoille hyvä. Ei tarvitse ottaa koko arsenaalia mukaan vaan riittää tämä paletti. Varmasti keksii kivoja yhdistelmiä joka päivälle. Litteä paketti sujahtaa matkakassiin loistavasti eikä vie paljon tilaa.
   Ainoa mitä toivoisin sävyjen sekaan olisi edes muutama mattasävy. Tai miksei vaikka kokonaan oma yhtä iso mattapaletti. Kyllä helmiäistenkin kanssa pärjää, mutta tykkään enemmän mattasävyistä. Lähinnä työni takia jonne ei glitterit tai muut bling blingit sovi.

Swatcheista kiinnostuneille on hyvä esittely täällä http://www.evnh.com/pixijasmine/2011/10/review-hm-all-this-4-your-beauty-2-versions/  Kaikista luomiväripaleteistani saatan jossain vaiheessa laittaa näkyville myös omat swatchit, mutta siihen ei toistaiseksi ole ollut aikaa ryhtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti