28. marraskuuta 2012

Vanha meikkikirja

Välillä hieman jotain vähemmän asiapitoista juttua kevennykseksi. Kerran ostin kirpputorilta huvikseni vanhan meikkikirjan, koska se näytti mielenkiintoiselta ja maksoi vain 2 euroa. Kirjasta löytyy edelleen nykypäivään sopivia juttuja eli periaatteessa kokematon meikkaaja pärjäisi tällä ihan yhtä hyvin kuin vaikka Make Up Biblella. Vaikka kyllähän tästä näkee, että tämä on vanha, jo ihan mallien tyylistäkin. Toisaalta tykkään vanhan kirjan maanläheisemmästä lähestymistavasta, se on jotenkin aidomman oloinen kuin Sarkiman kirja.


Kirja on julkaistu vuonna 1992 saksankielisenä ja -94 on ilmestynyt tämä suomenkielinen versio. Kirjassa on asiaa meikeistä 127 sivun verran. Kirja on jaoteltu 6 lukuun, joissa käydään ensin läpi eri meikit pohjustuksesta huulipunaan, sen jälkeen on meikkitutorialeja, sitten kerrotaan ihonhoidosta. Lopuissa kolmessa luvussa käydään läpi eri ongelmia meikissä ja ratkaisuja niihin, sitten tulee lempparini eli määritellään oma värityyppi ja siihen sopivia meikkejä ja hiustyylejä. Viimeisenä vielä neuvotaan meikkejä eri tilanteisiin, kuten lasketteluun tai kuntoiluun.

Haluan tuon punaisen hammasharjan!

Suurin ero tämän ja Make Up Biblella on kuvat. Itse kirjan sisältö on hyvin samantyylistä. Sarkiman kirjan kuvat ovat hyvin siloteltuja ja kiilloteltuja. Kulmakarvat ovat ojennuksessa ja muutenkin kaikki kohdillaan. Vanhan kirjan kuvat ovat aidompia, kulmissa on hajakarvoja ja ihossakin näkyy isoja huokosia ja muita pikku virheitä. Ihan niin kuin meillä kaikilla joskus.

Kirjassa on neuvottu hiustyylejä erimuotoisille kasvoille. Ne eivät kyllä ihan taida enää tähän päivään sopia ;)

Myös oman värityyppinsä voi määritellä...

...ja jokaiselle eri tyypille on neuvottu sopivia meikkejä ja kerrottu mitkä värit sopivat kullekin tyypille niin meikissä kuin vaatteissa.

Erikoistilanteisiin sopivia meikkejäkin on neuvottu. Auringonottoon, lasketteluun, viikonloppuun, uintiin ja kuntoiluun.

Kirjassa on neljä meikkitutoa, luonnollinen-, työ-, ilta- ja pikameikki

Malli on kaikissa sama ja minusta hän kyllä näyttää paremmalta joka kerta ilman meikkiä.

Eri "ongelmille" on myös tehty ohjeita siitä, kuinka meikki on tehtävä. Kuvassa näkyvien lisäksi käsittelyssä on myös ohuet- ja paksut huulet, kesakot, vaalea iho ja silmälasimeikki.

Onko teillä vastaavanlaisia retromeikkikirjoja menneiltä vuosikymmeniltä?

Loppuun vielä iloinen asia, sain tietää tänään, että saan ensimmäisen LivBoxini tammikuussa :D Ei jaksaisi odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti