2. joulukuuta 2012

Tuoksuja 10

Tuoksusarja jatkuu taas, koska yritän saada vuoden loppuun mennessä tämän sarjan päätökseen tältä erää. Vuorossa ovat vaniljaiset tuoksuni. Rakastin ennen vaniljatuoksuja ja en paljon muita käyttänytkään. Nyt olen vähän kyllästynyt niihin, mutta kyllä niitä joskus tulee käytettyä.


Yves Rocher Vanille Bourbon
Ennen Oriflamea olin Yves Rocher -tyttö ja tilailin sieltä äitini kanssa aina kaikkea. Ehdoton suosikkini oli tämä Vanille Bourbon -sarja, josta käytin vaikka miten monta pullollista suihkugeeliä ja sain myös tämän hajuveden. Suru oli suuri kun sarja lopetettiin, mutta korvaajaksi kyllä löytyi sitten Cultivo Bio -sarjan Organic Vanilla. Taitaa käytännössä olla tuoksultaan ihan samaa kamaa. Sitä on varastossa vielä 400ml pullo erikoisia hemmotteluhetkiä varten. Vaniljatuoksuistani tämä on ehkä se kaikkein aidoin. Päivätuoksuksi soveltuvan tuoksun kanssa on kyllä oltava varovainen, koska tämä on todella voimakas ja pitkäkestoinen tuoksu. Sitä on laitettava vain aavistus ja silti ihmiset huomaavat sen. Pehmeän puuterisessa tosi makeassa tuoksussa ei tuoksu mikään muu kuin vanilja.

Bettina Brenner Vanilla
Toinen vaniljatuoksuni on vähemmän makea ja tuoksuu kukkaisemmalta. Tuoksu on varmaankin ensimmäinen omistamani hajuvesi eli se on tosi tosi vanha. Mutta yllätyksekseni tätä löytyi edelleen myynnistä ulkomailta vanhana versiona ja suomesta vähän päivitettynä versiona nimellä Eau De Vanilla. Tätä tuoksua minulla oli myös deodoranttina ja näkyy olevan myynnissä myös kosteusvoidekin. Vanilla tuoksuu kielolta, jasmiinilta, mustaherukalta, mandariinilta, bergamotilta, patsulilta, hopea-ja santelipuulta, myskiltä sekä tietenkin vaniljalta. Silloin pienenä tykkäsin tästä, mutta en enää niinkään ja olipa tämä hetken vessatuoksunakin. Ja se tulee olemaan sen kohtalo jatkossakin, koska tuskin tulee käytettyä muualla.

Batti Cuore Vanilla
Kolmas ja viimeinen vaniljatuoksuni on samaa sarjaa kuin omistamani Batti Cuore Lychee. Näistä tämä on hieman epäaidompi ja mausteisempi kuin Vanille Bourbon, mutta kuitenkin huomattavasti aidompi vaniljan tuoksu kuin Bettina Brenner. Lämpimässä ja makeassa tuoksussa tuoksuu praliini, makeutettu maito, tonkapapu, vanilja, karamelli, myski ja jotta varmasti tiedetään olevan kyse vaniljatuoksusta niin vielä erikseen bourbon vanilja.

Gloria Vanderbilt
Saan joululahjaksi aina tosi paljon hajuvesiä sukulaisilta, yleensä halpoja noin 10 euron tuoksuja. Kovin usein en niistä pidä, mutta tämä oli poikkeus. Siitä sain myös deodorantin, koska se oli lahjapakkaus. Tuoksu on lanseerattu vuonna 1982 ja sen on signeerannut kuuluisan Vanderbiltin perheen perillinen. Aromaattinen ja lämmin hajuvesi tuoksuu bergamotilta, nerolilta, korianterilta, heliotroopilta, appelsiininkukilta, jasmiinilta, freesialta, ambralta, myskiltä, vetiveriltä ja vaniljalta. Se on kaukana aidon vaniljan tuoksusta ja ei sitä siltä odotetakaan. Otin sen vain mukaan tähän postaukseen, koska se sopi parhaiten näiden tuoksujen seuraan. Tykkään tästä tuoksusta edelleen paljon, vaikka en sitä kovin usein enää käytäkään.


2 kommenttia:

  1. Mistä suomesta voi ostaa tota bettina brennerin hajuvettä?

    VastaaPoista
  2. Omani olen tainnut ostaa joskus kauan sitten Keskisen kyläkaupasta(en tiedä onko enää valikoimissa), mutta pikaisella vilkaisulla sitä myy suomessa ainakin Hobby Hall vähän päivitetyllä ulkoasulla tosin.

    https://www.hobbyhall.fi/p/fi/Eau-de-Vanilla-50-ml/318681?

    VastaaPoista