19. joulukuuta 2012

Tuoksuja 12

Sekalainen tuoksuseurakunta jatkuu, vielä on tulossa toinen postaus sekalaisia ja sitten vielä viimeisenä kaikki Escadat.


Yves Rocher Venice
Vanhoja Yves Rocher tuoksuja oli sarjan ykkös- ja kakkososassa, tämä unohtui sieltä. Vintage YR tuoksut ovat usein arvokkaita ja niin on tämäkin. Ebay:ssa näytti maksavan tämä pikkupullo 25 dollaria ja täysikokoinen oli niinkin paljon kuin 109 dollaria. Venice ilmestyi vuonna 1986. Täyteläinen, puinen ja puuterinen iltatuoksu tuoksuu bergamotilta, jasmiinilta, vaniljalta, ruusulta, myskiltä, santelipuulta ja sammalelta.

Yves Rocher Tendre Jasmin
Jacques Cavallierin luoma vuonna 2008 julkaistun tuoksun ostin kirpputorilta. Sitä on edelleen saatavilla uutenakin, minun löytämäni pullo eli 50ml maksaa 64,90€. Omani sain neljällä eurolla. Tuoksun kehittäjä halusi luoda tuoksun, jossa trendikkään, naisellisen ja luonnollisen jasmiinin erilaiset vivahteet pääsevät oikeuksiinsa. Hajuvedessä tuoksuu kolme erilaista jasmiinia, mandariini, sitrukset, appelsiininkukka ja mimosa. Tuoksu muistuttaa Calvin Kleinin Beautya sekä Marc Jacobsin Blushia. Pullossa tuoksu on melko pistävä ja sitruksinen, melkein päänsärky-kategoriaan kuuluva tuoksu minulla. Mutta tuoksu pehmenee iholla nopeasti hienostuneeksi ja elegantiksi päivätuoksuksi.

Miss Sixty for women
Tämän sain jostain lahjaksi ja sen mukana myös samantuoksuisen kosteusvoiteen. Miss Sixty on merkin ensimmäinen hajuvesi, julkaistu vuonna 2005 ja minun luokittelussani se saa kyllä melko ainutlaatuisen tuoksun leiman. Se sekoittaa taitavasti hedelmiä, kukkia ja makeaa vaniljaisuutta. Joskus aiheuttaa päänsärkyä, mutta jos tätä laittaa maltillisesti, ei niin käy. Silloin iholle jää makean hedelmäinen ihanan pehmeä tuoksu itämaisen mausteisella vivahteella. Pääsyy sille miksi taidan tykätä tästä on lempimarjani punaherukka, joka tuoksuu tässä voimakkaasti. Muita tuoksuja ovat raparperi, hajuherne, heliotrooppi, ambra ja palisanteri. Erikoisempaa päivätuoksua etsiville kiva vaihtoehto.

Elizabeth Arden Mediterranean
Claude Dirin luomaan tuoksuun ihastuin ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten. En ostanut sitä kuitenkaan korkean hinnan takia vaikka se poistomyynnissä olikin. Se jäi jälkeenpäin harmittamaan ja JT Beauty Outletista löysin minikokoisen pullon tätä ihanaa tuoksua. Rakastan tuoksua edelleen ja aion ostaa jostain kyllä täysikokoisen pullonkin. Eräs miespuolinen ystävänikin pitää tästä tuoksusta todella paljon. Kukkainen ja hedelmäinen, mutta samalla makea ja myskinen tuoksu julkaistiin vuonna 2007 ja siinä tuoksuu mandariini, luumu, persikka, magnolia, orkidea, wisteria, santelipuu, ambra ja myski. Pehmeän puhtaan tuoksuinen päivätuoksu on helppo käyttää joka paikassa.

Kenzo Flower
Flower on toinen kirpparilöytöni. Se maksoi 5 euroa ja oli puolillaan. Ostin sen vasta sitten kun kotona katsoin, että uusi pullo maksoi ainakin Nellyssä 92 euroa. Legendaarisen tuoksun on kehittänyt Alberto Morillas ja tuoksu jakaa mielipiteitä. Osa rakastaa, osa inhoaa. Ja ymmärrän sen kyllä hyvin. Tuoksu on todella kukkainen ja puuterinen sekoitettuna vielä vaniljaan, ruusuun ja myskiin. Pelkästään tämän takia jo hieman hankala käyttää ja siihen kun yhdistetään vielä todella voimakas tuoksu, on tätä äärimmäisen hankala käyttää missään. Siitä huolimatta vuonna 2000 julkaistu tuoksu on palkittu vuonna 2001 ja 2003 Fifi -palkinnolla. Flower tuoksuu orvokilta, orapihlajalta, cassikselta, ruusulta, vaniljalta, myskiltä, mirhamilta ja puilta. Voimakkuudestaan huolimatta tuoksu on luokiteltu päivätuoksuksi. Mainittavaa on myös sen pitkäkestoisuus, tämän kanssa ei tarvitse pelätä, että sen tuoksu haihtuisi. Se tuoksuu vielä seuraavana päivänäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti