17. helmikuuta 2013

Mikrokuorintaa

LivBoxissa sain Dermalogican Daily Microfoliantin. Merkin tuotteita minulla ei ole entuudestaan yhtään eli ihan uusi tuttavuus. Merkistä olen lukenut jotain, mutta kuorintajauhe oli minulle uusi asia. Ja huomaa miten pihalla olen näistä hieman kalliimmista tuotteista, koska tutkiessani asiaa netistä sain selville, että kyseinen kuorinta juhli lähes vuosi sitten 10-vuotissyntymäpäiviään :D


Kyseessä on siis jauhe, joka mikrokuorii ihon. Se on kehitetty, koska ihmiset kuorivat ihoaan liikaa ja Dermalogica halusi kehittää tuotteen, joka on hellävarainen päivittäiseen käyttöön, mutta silti tarpeeksi tehokas, jotta tulosta syntyy. Kuorivana aineena toimii riisipohjainen entsyymijauhe. Jauhe kuorii ihon pinnalta  elottoman solukon ja tekee ihosta kirkkaamman ja pehmeän. Jauhe ei lisäksi sisällä keinotekoisia väriaineita tai hajusteita.

Sitten vain kokeilemaan eli jauhetta kämmenelle ja pikkuisen vettä sekaan. Jauhe oli vähän työläs sekoittaa veteen ensin, mutta sitten kun sai pienen osan jauhosta mössöksi niin loputkin sekoittuivat siihen helpommin. Jauheesta tuli valkoista tahnaa, jossa oli hieman karkeutta seassa. Sen jälkeen ainetta hierotaan kasvoihin minuutin verran.


Alussa aineella oli kiva hieroa kasvoja ja se tuntuikin kuorivan ihan kiitettävästi. Mutta aika pian kuorivat rakeet karkasivat sormien väliin ja lopulta aine ei kuorinut yhtään ainakaan mekaanisesti, kemiallisesta kuorinnasta en tiedä. Lisäksi en tykännyt yhtään tuoksusta, kuivana se tuoksuu kuivalle riisille ja märkänä keitetylle riisille. Minulle tärkeää on tuotteiden tuoksu, joten riisiltä tuoksuva tahna ei ole kovin nautinnollinen elämys. Kuka oikeasti haluaa suihkussa haistella keitetyn riisin ja superlikaisen tiskirätin sekoitusta. Vielä kun opiskelijana syön aika usein riisiä niin sitä tuntuu tulevan jo muutenkin korvista ulos. :D Mutta jollekin hajusteyliherkälle tämä voi olla oiva tuote. Huuhtoitui pois helposti. Olen tottunut kuorimaan ihoni kerran tai kahdesti viikossa, joten iholla on aika paljon kuorittavaa. Siksi tämä tuntui olevan aika tehotonta, ihosta ei tullut tasaista ja pehmeää kuten muiden kuorintojen kanssa. Ihon sävy kyllä kirkastui selkeästi.

Tuo oli vain yhden kerran kokeilu. Koska tuote on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön, jatkoin tietenkin käyttöä, jotta saisin kuvan tuotteen toiminnasta pitemmällä aikavälillä. Käytin jauhetta lähes päivittäin sen saapumisesta tähän päivään saakka. Pitemmällä käyttöajalla se silotti ihoa vähän paremmin ja teki ihosta pehmeämmän, mutta yksi juttu siinä on joka saa minut hylkäämään sen. Kuorinnna jälkeen ihoa kiristi joka kerta armottoman paljon ja kiristystä oli havaittavissa jo siinä vaiheessa kun huuhteli kuorintaa pois, teki mieli kaataa litra yövoidetta naamaan saman tien. Käsienkin iho kuivui tosi paljon ja kiristi. En voisi kuvitella käyttäväni tätä jatkuvasti joka päivä. Välillä kuorinnan jälkeen kun laitoin voidetta kasvoihin, alkoi poskia kirvelemään ja sitä ei ole kasvoille tapahtunut ikinä kuorinnan jälkeen tai sen aikana jos ei lasketa kasvohoidossa ollutta kemiallista kuorintaa. Tämän kirvely oli ehkä sitä samaa tasoa, mutta vain pienemmällä alueella.

Tätä oli kiva testailla, mutta se ei ole aivan käyttötarkoituksiini sopivaa, joten en ostaisi uudelleen ja hintakin sitä paitsi on turhan korkea. 75g täysikokoinen purkki maksaa 61 euroa. Jauhetta tarvitsee tosin niin vähän, että toki se kestää pitkään joten hinta päivää kohti ei ole suuri, mutta silti. Kuvittelin pikkuruisen purkin loppuvan tosi nopeasti, mutta nyt noin kuukauden käytön jälkeen sitä on vielä ainakin sentin verran purkissa eikä purkki alun perinkään tainnut ihan ääriään myöten täynnä olla.


Ensi viikolla onkin odotettavissa kaikkea tosi kivaa postissa. Ensinnäkin kun voitin sen Cosmeryan lahjakortin niin saan sen postissa. Toisekseen huusin viimeinkin itselleni kauan haaveilemani Diorin viisikon, tosin minikoossa, mutta silti. Ja voitin toisenkin arvonnan! Evita -lehdellä oli kilpailu johon piti laittaa kuva punatuista huulista. Osallistuneiden kesken arvotaan YSL:n ja Lancomen huulipunia ja minä voitin yhden! Jännityksellä saa odotella kumpi sieltä tulee ja minkä värisenä. Toivottavasti joku kiva ja käyttökelpoinen väri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti