5. helmikuuta 2013

Poskipunani

Poskipunat olivat ennen minulle sellainen juttu josta olin ihan pihalla. En halunnut enkä osannut käyttää niitä. Vähitellen opettelin käyttämään niitä ja nyt en mielelläni tee meikkiä ilman niitä. Ihoni on kalpea, joten ne tuovat mukavasti hieman väriä kasvoille. Samoin aurinkopuuterit, mutta ne ovat oma lukunsa. Osa punista on nähty postauksessa ennenkin, mutta laitan ne nyt siitä huolimatta uudelleen tähän.

Aiemmin en myöskään omistanut yhtään kunnollista poskipunaa. Ainoat olivat jättipaleteissani mukana olevat poskipunat, kuten esimerkiksi tässä. Niitä en kyllä vieläkään ole käyttänyt kertaakaan ja en tiedä tulenko edes käyttämään.


Tällä hetkellä tilanne on eri ja poskipunavarastoni näyttävät tältä ja tuo määrä on minulle oikein sopiva. Joka tilanteeseen löytyy jotain ja lisää en tarvitse.
Ihan ensimmäiseksi ostin poistomyynnistä Maybellinen Pure Blush Mineral irtoposkipunan. Se oli ihonsävyyni sopiva ja myös melko huomaamaton sävy. Sopiva aloittelijalle, koska liiallinen poskipunan laitto on tällä aika vaikeaa. Sävy on 50 Opal Rose ja se on tuollainen kylmä ja matta sävyltään. Oma ihonikin on melko kylmä, joten lämpimät sävyt eivät näytä siinä erityisen hyvältä. Pigmenttiä ei ole paljon, joten tätä on helppo levittää huomaamattomaksi ja luonnollisen näköiseksi arkimeikkiin. En vaan kyllä ole vieläkään oppinut tykkäämään noista purkeista joita on irtomeikeissä, oli se sitten irtopuuteri, -poskipuna, -meikkipohja tai mikä tahansa niin en vaan tykkää.


Seuraava puna jonka ostin oli ihan heräteosto. Tutkiskelin huutonetistä kaikkea True Bood -tavaraa, koska pidän sarjasta todella paljon. Muita vampyyrisarjoja tai elokuvia en ole katsonut. Siellä tuli vastaan Tarte For True Blood Glamour Me voideposkipuna. Sitä myytiin ulkomailla rajoitettuna eränä ja sarjaan kuului muitakin tuotteita ja sivulla on lisäksi kivat ohjeet oman vampyyrimeikin luomiseen. Voidemainen poskipuna on mielestäni vähän hankala käyttää ja saada tasaisen nätiksi, mutta tätä oli yllättävän helppo levittää peloistani huolimatta. Väri on todella ärhäkkä punainen ja seassa on kultaista glitteriä. Huumaavalta tuoksuva puna on siis lähinnä juhlakäyttöön, vaikka glitteriä ei kerralla tulekaan kovin paljon iholle. Muutenkin sävy laimenee iholla kauniiksi kylmäksi vaaleanpunaiseksi.


Seuraava poskipuna jonka ostin oli taas samaisen paikan tarjouksesta kuin tuo Opal Rose ja vielä samaa merkkiäkin. Maybelline Expert Wear sävy 57 Peach oli yhteen aikaan suosikkini ja käytin sitä joka päivä. Tämäkin on kohtalaisen kylmä sävy vaikka onkin persikanvärinen, joten se sopi iholleni oikein hyvin. Ja taas kerran huomaamaton sävy aloittelijalle. Käytinkin sen lähestulkoon niin, että pannu näkyi, mutta sitten löysin jotain parempaa ja sen käyttö jäi. Tämä voi ollakin sellainen sävy jonka oikeasti joskus saan kulutettua loppuun. Sävy on kyllä hieman helmiäishohtoinen, mutta ei kauhean paljon. Iholla helmiäinen ei onneksi erotu lähestulkoon ollenkaan. Tälle kyllä sattui pikku vahinko jossain, en tiedä missä. Aktiivikäytön jälkeen laitoin sen vetolaatikkoon ja sieltä parin kuukauden päästä pois otettaessa se oli tuon näköinen. Jonkun kolhun kai jollain ihmeellisellä tavalla saanut.

Tuon punan jälkeen minulle tuli joitakin hieman voimakkaampia sävyjä, jotka kyllä ovat jääneet vähemmälle käytölle.


Ensimmäisenä Oriflamen Very Me Cherry My Cheeks pikkunapit Pretty Pink ja Sweet Coral. Nämä ovat hyvin pigmenttisiä ja melko lämpimiä sävyjä, joten niin söpöjä kuin ne ovatkin, eivät ne oikein sovi iholleni. Etenkään tummempi Pretty Pink. Sweet Coral on vähän parempi käyttää jos laittaa vain aavistuksen. Muutenhan näissä ei ole mitään vikaa, mutta vain vääriä sävyjä minulle arkikäytössä. Juhlakäytössä olen näitä käyttänyt ja silloin toimivat oikein kivasti.Niiden jälkeen sain postissa yllätykseksi tuotepalkinnon Oriflamelta ja se oli uutuusposkipuna Giordani Gold Bronzing Pearls sävy Natural Peach. Olin katsellut neljästä eri sävystä juuri tätä sävyä, mutten korkean hinnan(35€) takia alkanut tilaamaan. Mutta sainkin sen sitten tätä kautta. Söpöjä pikku palleroita voi käyttää koko kasvoillakin, mutta olen käyttänyt vain poskipunana. Näissä on tosi paljon pigmenttiä, mutta huonompana ominaisuutena ehkä se, että aina ei voi määritellä millainen sävy tulee. Helmet ovat eri värisiä, joten joskus sattuu kohdalle tummempaa ja joskus vaaleampaa. Voimakkuutensa takia ovat jääneet vähän vähemmälle käytölle toistaiseksi, mutta juhlakäytössä helmet ovat olleet.


Sen jälkeen Oriflamelta tuli taas uusia poskipunia. Tällä kertaa Perfect Blush ja sitä oli kolme sävyä. Niistä valitsin kauniin Classic Rosen, joka on aika paljon tuon Maybellinen Opal Rosen kaltainen, aavistuksen tummempi ja helmiäinen. Fresh Pink oli liian pinkki mulle ja Glowing Peach liian lämmin sävy. Tässä on enemmän pigmenttiä kuin Opal Rosessa, mutta ei liikaa kuitenkaan ja helmiäisestä huolimatta tämä ei hohda liikaa. Oikein kiva sävy, mutta jäänyt vähemmälle käytölle kuten Maybellinen Peach:kin ja siihen on syynä...


...Flormar Pretty Compact Blush-On. Sen löysin Tokmannista jokin aika sitten, sävyjä oli aika monta valittavana ja valitsinkin niitä kauan. Oli sellaista missä on useampaa sävyä ja sitten näitä yksisävyisiä monta erilaista. Silti kuitenkin kaikki kohtalaisen samanlaisia luonnossa. Pitkän valinnan jälkeen päädyin tähän sävyyn P113. Se oli taas tuollainen helmiäinen ja kylmä sävy. Vähän kuten Classic Rose ja Opal Rose. Hinta oli 7 euroa ja nappi on tosi iso verrattuna vaikka Oriflamen Cherry My Cheekseihin. Flormarista en oikein enää välitä, silloin kun se oli tuntemattomampi merkki, tykkäsin siitä vähän ja ostin pari kynsilakkaa. Sitten se tuli suosituksi ja sitä oli blogeissa niin paljon, että kyllästyin siihen ihan täysin. Sen jälkeen en ole ainuttakaan lakkaa hankkinut. Meikit olivat uusi juttu ja vähän yllätyin, että Flormar tekee niitäkin. Siksi halusin kokeilla tuota poskipunaa ja yllätyin positiivisesti.
   Sävy on iholleni täydellinen ja vaikka se on samankaltainen kuin nuo kaksi edellä mainittua, on siinä silti jotain erilaista. Pigmenttiä on juuri sopivasti, niin ettei tätä tarvitse lisätä kymmentä kertaa, että se näkyy, mutta ei liikaa pigmenttiä, että ekalla siveltimenvedolla tulee jo kauheat vauhtiraidat. Tällä saa parilla pyöräytyksellä juuri sopivan määrän punaa poskille. Tässä on vähän hohtoa, mutta se ei kasvoilla näy. Tykkään tästä eniten kaikista punistani ja nappi on onneksi iso. Ostopäivästään lähtien tämä on ollut jokapäiväisessä käytössä. Täydellinen puna minulle! Ja eräänä päivänä Tokmannin poistomyynnissä olivat juuri nämä ja tämä oli ainoa sävy jota oli jäljellä. Nyt luonani asustelee siis toinenkin nappi tätä samaa sävyä ja hintaa oli vain 3 euroa.


Tässä vielä kaikki swatchattuna käsivarteen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti