24. joulukuuta 2013

24 Jouluista kysymystä

1. Parasta joulussa? Tunnelma ja perheen kanssa yhdessäolo.

2. Joulumusiikkisi? Oh helga natt lempibändini esittämänä vuodelta 1995


3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia? Pienenä niitä tuli katsottua uudestaan ja uudestaan, nyt lähinnä inhoan noita perinteisiä jouluelokuvia.

4. Jouluherkkusi? Äidin tekemä perunalaatikko ja tietysti kinkku. Ja suklaa ja joulutortut

5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla? Muita ilman saattaa pärjätä, mutta kinkkua on oltava.

6. Koska joulukoristeet pääsee kotiasi koristamaan? Se vähän vaihtelee, mutta tänä vuonna ne ilmestyivät ekana adventtina.

7. Joulu kotona vai jossain muualla? Lähes jokaisen joulun olen viettänyt kotona, joten tänä vuonnakin matkasin vanhempien luokse.

8. Itse tehdyt lahjat vai kaupasta ostetut vai molempia? Pääasiassa ostetut, mutta joskus jotain itse tehtyäkin. Viime vuonna tein kaikille sukulaisille paketillisen syttyruusuja.

9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan? Asun kerrostalossa ylimmässä kerroksessa, joten en vaivaudu laittamaan niitä parvekkeelle. Eikä parvekkeelle taida edes mennä sähköjä enkä jaksa minkään tuuletusikkunan kautta alkaa virittelemään mitään.

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla? Oman perheen kanssa ehdottomasti. Ei tarvitse mielistellä sukulaisia vaan saa olla ihan rauhassa oman perheen kesken.

11. Onko sinulla joku joululahjatoive? Ei itse asiassa taida olla eikä kukaan kyllä ole multa kysynytkään, mitä haluaisin.

12. Paras saamasi joululahja? Varmaankin sellainen aika iso pehmolelukoira joskus pienenä. Ihastuin siihen leluun paikallisen päivittäistavarakaupan pienellä leluosastolla, mutta äiti ei antanut ostaa sitä. Kävin joka kauppareissulla katsomassa onko se siellä vielä, kunnes eräänä päivänä se oli kadonnut ja olin surun murtama. Sitten se jouluaattona paljastui paketista ja voi sitä onnea. Sen koiran olen säilyttänyt tähän päivään saakka.

13. Kamalin saamasi joululahja? Ehkä joskus teininä kun sukulaiset ei vielä olleet tajunneetmun olevan niin vanha, ettei mulle kannata ostaa vaatteita joululahjaksi ja sain sitten kaikkia vaatteita joita en koskaan käyttänyt.

14. Kuvaile unelmien joulusi? Mun joulut on aika kivoja, eikä mulla ole niihin erityisemmin mitään lisättävää. Jos jotain erilaista voisi toivoa niin sitten unelma voisi olla viettää joulu miehen kanssa ihan kahdestaan.

15. Mikä on ärsyttävin joululaulu? Aika lailla kaikki paitsi se Oh helga natt. Olen aina inhonnut joululauluja, nyt vielä kun töissä joutui kuuntelemaan sitä samaa levyä 6 viikkoa 7 tuntia päivässä.

16. Oletko tehnyt jo jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä? No joo on ehkä vähän myöhässä tämä haaste, näin jouluaattona on kaikki jo valmiina.

17. Paras joulujuoma? Se vaalea glögi on aika hyvää vaikka muuten en glögistä oikein tykkää.

18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan? Meillä on aina ollut tekokuusi, joten se. Meidän koirat varmaan vähintään nostaisi kinttua kuuseen jos se aito olisi. Vaikka kaatoi edesmennyt koirani tuon tekokuusenkin yhtenä vuonna.

19. Käykö teillä joulupukki? Ei, koirat varmaan raatelisi sen :D

20. Paras joulumuisto lapsuudestasi? Varmaan se mistä aikaisemmin kerroin eli kun sain sen pehmokoiran. Mutta yleensäkin joulut oli lapsena aina kivoja.

21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa? Kyllä pienestä asti on aina laitettu vähän parempaa päälle aatoksi.

22. Peruna, -porkkana, -bataatti vai lanttulaatikko? Peruna! Muita en syö ollenkaan

23. Paras joulusuklaa? Varmaan se ihan perinteinen Pandan konvehtirasia, siinä on kaikki suklaat syötäviä. Muissa rasioissa(esim. Fazer) on aina jotain kamalan makuisia, joita kukaan ei syö ja sitten ne menee roskiin.

24. Joulutortut vai piparit? Joulutortut, piparit ei niin välttämättömiä ole.


Lopuksi vielä kauneusbloggaajien Digijoulurauhan julistus, joka on alun perin Elisan käsialaa, mutta muokkasin sitä hieman.

Huomenna, jos kätemme vain malttavat olla käynnistämättä tietokonetta, on vuotemme ainoa nettivapaa päivä. Silloin voimme keskittyä ainoastaan läheisiimme. Julistetaan siis täten yleinen digijoulurauha kehoittamalla kaikkia tätä juhlaa asiankuuluvalla hartaudella viettämään, sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään, ilman nettiyhteyttä, ilman pädiä ja kannettavaa, vailla kirkasta älypuhelimen näyttöä sekä meemejä ja kissavideoita. Se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulujuhlaa Facebook -päivityksillä tai blogipostauksilla häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa herättävä yleistä paheksuntaa niin blogosfäärissä kuin läheistensäkin keskuudessa. Lopuksi toivotamme kaikille bloggaajille, lukijoille ja anonyymeille riemullista joulujuhlaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti