12. joulukuuta 2013

Optimaalinen voidekaksikko

Oriflamen Optimals -tuotesarja uudistui jokin aika sitten. Sarjasta löytyy tuotteita, joista uskoisin jokaisen löytävän omalle iholleen parhaiten sopivan. Minun rasvoittuvalle iholleni se luonnollisesti oli Oxygen Boost Oily Skin -tuotteet. Aikaisemmin käytin sarjasta putsarin, mutta nyt on aika esitellä myös päivä- ja yövoide kun olen niitä jo pitempään käyttänyt.

Voiteet sisältävät Lingon 50:50™ -antioksidanttitekniikkaa, joka suojaa ihoa ympäristön haittavaikutuksilta, kuten UV-säteilyltä ja saasteilta, sekä O² -aktiivia, joka tekee ihon raikkaan näköiseksi ja ihon rasvaisuus vähenee.


Voiteiden purkit ovat painavia ja lasisia, kuten edeltäjänsäkin, mutta muoto on muuttunut. Ulkonäöllisesti tykkäsin enemmän vanhoista purkeista, uudet ovat vähän tuollaisia tötteröitä. Käytännössä uudet purkit taitavat olla aavistuksen mukavampia käyttää, koska purkin "sisäreuna" on kapeampi ja voide on helpompi kaivaa sieltä pois. Useimmat meistä varmasti ovat joskus tapelleet tuonne reunan alle jäävän voiteen kanssa.

Vasemmalla uusi ja oikealla vanha, jossa selvästi leveämpi reunus

Voiteet ovat molemmat samanlaisia koostumukseltaan. Niiden paksuudessa ei ole eroa ja värikin on sama. Ne ovat kevyitä, mutta eivät mitään valuvia liruja. Tuoksuvat vaikeasti selitettävälle, en oikein saa päähäni mitään tuoksumielikuvaa. Vähän perusvoidetyyppinen tuoksu, mutta ei ihan kuitenkaan. Teollinen se kuitenkin on kuten putsarissakin. Mutta tuoksu on onneksi mieto ja ihan siedettävä sekä haihtuu melko pian.

Koska päivävoiteessa ei ole suojakerrointa, käytin sitä kesällä yövoiteena. Kesäisin ihoni todella on ongelmarasvainen ja yövoide on liian kosteuttavaa silloin. Päivävoide on helppo levittää kevyen koostumuksensa ansiosta ja pieni määrä riittää. Imeytyy tosi nopeasti ja jättää ihon mattaiseksi, mutta kuitenkin kosteutetuksi.

Satunnaisesti laitan päivävoidetta aamuisinkin talvella kun pintakuivuus on pahimmillaan ja ihoa kiristää. Päivävoide sopii meikin allekin mainiosti eikä ala rullaamaan, kuten esimerkiksi L'Orealin päivävoiteet ovat poikkeuksetta tehneet.


Syksyisin ihoni pintakuivuus lisääntyy hiljalleen talvea kohti ja siinä vaiheessa ihoni imee sisäänsä kaiken mahdollisen voiteen mitä sille antaa. Silloin päivävoide ei enää riitä kosteuttamaan ihoa, vaan iho on aamuisin kiristävä ja karhea, joten vaihdan iltaisin käytettäväksi ihan oikean yövoiteen.

Optimals yövoidekin on kevyttä ja helppoa levittää, mutta hieman kosteuttavampana sen imeytymisessä menee hetki, riippuen vähän siitä kuinka paljon iho tarvitsee kosteutta. Usein iho jää jonkin verran kiiltäväksi loppuillaksi, mutta aamulla se on kiilloton ja mukavan tuntuinen.

Yövoiteissa olen kokenut vuosien varrella lukuisia pettymyksiä kun jokin yövoide ei imeydy millään, alkaa rullata tai räjäyttää naamaan hurjan kiillon seuraavaksi päiväksi. Optimals yövoide on ensimmäinen yövoide, joka ei näin tee, vaan iho säilyttää "normaalin" kiillon määränsä. Voide ei kuitenkaan vähennä kiiltoa. Olen kuitenkin ihoni kiillon kanssa jo sen verran sinut, että minulle riittää, ettei voide lisää kiiltoa.

Kokonaisuudessaan tuo kaksikko on käyttööni oikein sopiva ja voin suositella sitä myös muille rasvoittuvan ihon omaaville. Vanhakaan Optimals -sarja ei omalla kohdallani vielä vaivu unohduksiin, koska ostin poistomyynnistä vanhan rakastamani Matte Touch -sarjan Night Gel Creamin, joka pääsee käyttöön tuon yövoiteen loputtua.


Käväisin tänään myös Tokmannissa, Silmiin osui poistomyynnistä Dove Maximum Protection, jota olen halunnut kokeilla jo pitemmän aikaa. Se on niin samankaltainen HG-deodoranttini Rexinan Maximum Protectionin kanssa, että pitää katsoa onko siitä haastajaksi sille. Pakkausten muoto, värimaailma ja tuotteen nimikin ovat melkein identtiset. Incejä en ole vielä vertaillut. Täyteen hintaan tuskin olisin koskaan kokeillut, mutta nyt kun sitä oli puoleen hintaan niin otin yhden.


Voitin myös Keyword: Love -blogin arvonnassa ja palkinto saapui tiistaina, mutta siitä lisää myöhemmin :) Myös LivBoxilta tuli sähköpostiin houkutteleva tarjous ja meinasin tilata kolmen kuukauden boksit puoleen hintaan, mutta en ehtinyt ennen kuin se jo päättyi(vaikka sähköpostissa ei ollut mitään selvää mainintaa rajoituksesta). Höh, nyt en pääse haukkumaan bokseja taas :D Ei vaan viimeisin boksi oli sellainen, jonka oikeasti olisin halunnut, etenkin sen punoitusta vähentävän voiteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti