11. tammikuuta 2014

Vuohenmaitoa

Sainpas viimein tämän julkaistua. Blogger on temppuillut viime päivät ihan kunnolla ja välillä en pääse ollenkaan blogiini ja jos pääsen niin tallentaminen ja julkaisu ei onnistu. Muiden blogien lukeminenkin takkuaa ja välillä lukuluettelossa ei näy uusimpia postauksia. Sitten ne taas näkyy ja seuraavalla kerralla katoaa ja blogger heittää uusimmiksi postauksiksi jotain päiväkausia sitten ilmestynyttä...


Taannoin LivBoxissa tullut pikkuinen näyte Ziaja Goat's Milk -päivävoiteesta on ollut käytössäni jo hyvän aikaa. Se alkaa olla lopussa, joten tuli kiire kirjoitella siitä vielä kun saa kuvat otettua muustakin kuin purkista. Voide on sellainen, jota en olisi ikimaailmassa ostanut itse, vuohenmaito ei vaan kuulosta yhtään houkuttelevalta. Oikeastaan se ällöttikin vähän silloin kun sain purkin.

Näyte vaikuttaa isolta, mutta huijaa aika taitavasti valepohjansa ansiosta. En edes ymmärrä valepohjan tarkoitusta. Olisivat vaan suosiolla laittaneet purkin täyteen voidetta niin olisi säästynyt muoviakin kun ei tarvitse tehdä kahta pohjaa. En tiedä sitten onko täysikokoisessa voiteessa valepohjaa, toivon suuresti ettei ole.


Suoraan sanottuna oletin voiteen nimensä takia tuoksuvan joltain aivan hirveältä ja sinetin takia en päässyt haistamaankaan tuotetta ennen käyttöönottoa(en availe jokaista saamaani purkkia heti, vaan vasta kun otan ne käyttöön. Muuten pilaantuvat kaappiin). Voide yllättäen tuoksuikin ihan siedettävältä. Siinä on jokin sellainen tutun saippuainen/pyykinpesuainemainen tuoksu jota olen haistanut parissa muussakin tuotteessa. En vain saa millään päähäni mistä lapsuuden jutusta se alun perin on jäänyt mieleeni. Tuoksu ei onneksi ole hirmu voimakas, mutta selkeästi havaittava kuitenkin ja jää iholle.


Itse voide on melko ohutta, mutta ei valuvaa. Tarkoitettu aikuiselle ja kuivalle iholle, mitä oma ihoni ei ole. Ikäsuositus on 20+, mutta käsitän aikuisen ihon kyllä pikkuisen iäkkäämmille, etenkin kun voide lupaa silottaa juonteita. Jotkut suosittelevat sitä myös rasvaisen ihon kiillon hillitsemiseen ja kyllähän se omalla ongelmarasvaisella, mutta pintakuivalla iholla toimikin hetkellisesti. Voide imeytyi yllättävän nopeasti ja jätti sellaisen melkein mattaisen pinnan. Myöhemmin iho vain puski kiiltoa kahta kauheammin kuten käy melkein aina kun käytän jotain muuta kuin rasvaisen ihon tuotteita. Plussaa siitä, ettei voide lähtenyt rullaamaan.

Ohuesta koostumuksestaan huolimatta kosteutti aika hyvin. Pääasiassa käytin sitä nenänpieliini, jotka ovat hilseilevän kuivat ja muualle kasvoihin laitoin iholleni sopivampaa voidetta. Joskus laiskoina hetkinä tai pakkaspäivinä kun ihoa kiristi hirveästi, saatoin lätkiä tuota ohuelti koko kasvoillekin. Yksi voiteen lupauksista on myös rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja sitä tuo ei tosiaan tee. Punaisena helottavat nenänpieleni ovat edelleen punaiset voiteen päivittäisestä käytöstä huolimatta.


Riittoisaakin tuo on, kuvittelin purkin loppuvan nopeasti, mutta tuo kesti tosi kauan vaikka kuiviin nenänpieliin laitoinkin voidetta surutta vähän reilummin.

Pikkuruinen purkki oli kiva testailla, mutta tämän kohdalla se saa jäädäkin pelkkään testaamiseen. Vaikka voide ei järjettömän huono ollutkaan, en ostaisi sitä itselleni. Täysikokoinen 50ml purkki tosin on melko edullinen, se maksaa vain hieman yli kympin.

1 kommentti:

  1. Minä sain tällaisen samanlaisen näytteen vuoden 2012 kauneusmessuilta. Ja aika samoilla linjoilla olen sun kanssa. Ei ihan vakuuttanut. En käyttänyt sitä montaakaan kertaa, mut ei vaan ollut mun juttu, vaikka mulla kuiva iho onkin. Nykysin en pystyisi käyttämäänkään akrylaattien takia.

    VastaaPoista