16. kesäkuuta 2014

Kaksi ääripäätä

Vartalokuorinnoissa tykkään aika voimakkaista kuorinnoista, mutta en kuitenkaan liian voimakkaista. Viime aikoina olen käyttänyt kahta kroppakuorintaa ja niissä osui kohdalle kyllä aika ääripäät.


Heikointa ääripäätä edustaa Oriflame Swedish Spa Exfoliating Mud. Halusin ostaa sen, koska en ollut aikaisemmin kokeillut savikuorintoja. Kasvoni tykkäävät savinaamioista, joten ajattelin savikuorinnankin olevan kiva.

Swedish Spa -tuotteissa on neljä eri linjaa, (maa, ilma, tuli ja vesi) mutta rehellisesti sanottuna en kyllä ihan tiedä mihin tämä kuuluu. Inkivääriltä tuoksuvat oranssit tuotteet ovat tuli, merellisen tuoksuiset ovat vesi, mutta kahta muuta en tiedä. Koivunlehdet voivat viitata niin maahan kuin ilmaankin, koska ne näyttävät olevan tuulen vieminä.


Oli miten oli niin paksuhko voide tuoksuu raikkaalta ja yrttiseltä. Ei ihan omaan makuuni, mutta ei paha tuoksukaan ja uskoisin, että miehetkin suostuisivat käyttämään tuon tuoksuista. Savikuorinta lupaa poistaa iholta epäpuhtauksia, parantaa pintaverenkiertoa ja pehmittää ihoa. Valkoinen savi puhdistaa ihoa ja valmistaa sen saunaan tai suihkuun, samoin tekee voiteen sisältämä rauduskoivu-uute.


Kuulostaa ihan hyvältä, mutta ei toimi käytännössä. Vihreä voide sisältää vain vähän pieniä ruskeita palleroita ja sokerikuorintoihin tottuneena niitä on aivan liian vähän. Eivätkä ne kuori ihoa juuri lainkaan, jokin kuoriva suihkugeelikin voisi olla tehokkaampaa. En tiedä onko tuossa sitten jokin kemiallisesti kuoriva ainesosa, siitä ei ainakaan ollut tuotteen esittelyssä mainintaa, joten en usko, että siinä olisi.

Ei siis aivan minun juttuni.Toinen ääripää on sitten Lushin Rub Rub Rub, jota kokeilin innolla. Lush on kiinnostava merkki,  pakkaustekstit hauskoja, tuotteet kivasti nimettyjä ja tuoksultaan huumaavia sekä kivan värisiä. Kuka voisi vastustaa. Ihanalta vaikutti tämä sininen purkalta tuoksuva kuorintakin, joka lupaa olla teholtaan kuin kylpy kolmen miehen kanssa ja tehdä iholle kevätsiivouksen.

Se on samalla myös oikein monitoimituote, koska se käy kevyempää kuorintaa haluaville suihkugeelinä ja myös shampoona. Suolakuorinnan sisältämä merisuola on puhdistavaa, mineraalirikasta ja pehmittävää. Tuoksussa on ripaus sitruunaa ja muuten tuoksun pitäisi olla mimosaa, jasmiinia ja appelsiininkukkaa. Mutta musta se haisee ihan purkalta, sanoi muut mitä tahansa. Tuoksun luvataan jättävän iholle "unique, subtle" -tuoksun koko päiväksi, mutta eipä tuo nyt kovin vahvasti jää tuoksumaan ainakaan omalle iholleni. Ihan läheltä haistaessa tuoksuu purkalle.


Odotin ennen ekaa kokeilua jotain sokerikuorinnan tapaista ja siksi aloin kuorimaan ihan kuivaa ihoa. Mutta voi luoja! Tuo oli niin raapiva kuorinta, että hetken kuorinnan jälkeen ihoon sattui ja käsien ihoon sattui. Oli pakko lisätä hieman vettä joukkoon ja sitten kuorinta oli vähän siedettävämpää, mutta edelleen voimakasta. Vettä en mielelläni lisäile kuorittavalle iholle, koska sitten rakeet vain luistelevat pois iholta ja karkaavat sormien välistä. Ja niin kävi tässäkin tapauksessa lopulta.

Shampoona kokeileminen epäilytti vähän, mutta näin testaillessani olin vielä lomalla ja kun lomalla ei ole pakko mennä mihinkään, on hyvä testailla tällaisia vähän epämääräisempiäkin juttuja niin ihonhoidossa kuin meikkihullutteluinakin. Kaivelisinko hiusten seasta suolakiteitä vielä seuraavana päivänäkin?

En. Ensin shampoona käytöstä ei meinannut tulla mitään kun hiukset olivat liian kuivat ja rakeet vain olivat hiusten seassa. Kastelin hiuksia enemmän ja sitten alkoi toimia, kiteet sulivat ja alkoivat vaahdota kevyesti. Pesutulos oli todella narskuva, syväpuhdistavan shampoon tasoinen ja hiuksista tuli puhtaat ja ilmavat. Huuhtoutuikin aika helposti pois, vaati ehkä vähän enemmän huuhtelua kuin perusshampoo, mutta lähti pois kuitenkin. Seuraavana päivänä hiukset olivat erittäin kevyet ja liukkaat.


Suihkugeelinä kuorinta oli kevyesti kuorivaa ja jätti ihon vähän liukkaaksi ja sitä kului aika paljon, joten en ehkä suosittele siihen käyttöön.

Omaan makuuni aivan liian voimakas kuorinta, mutta voin suositella niille, jotka pitävät karheista kuorinnoista, koska tuo todella on sellainen. Itse taidan pysytellä edelleen sokerikuorinnoissa. Mahtituote esimerikiksi kesällä mökille, samalla purkilla hoituu niin kuorinta, hiusten pesu kuin vartalonkin pesu.

Vasemmalla Lush, oikealla Oriflame

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti