23. kesäkuuta 2014

Konjac Sponge

Juhannus alkaa olla ohi ja toivottavasti kaikilla oli mukava sellainen. Oma juhannukseni meni töissä, mutta se on ammatinvalintakysymys, joten ei se suuremmin harmittanut. 

Sain Satokilta testiin pari Konjac Spongea. Niitä olen halunnut testata siitä lähtien kun ne tulivat suuremman yleisön tietouteen.


Sain valkoisen kaikille ihotyypeille sopivan White Puren ja harmaan Bamboo Charcoalin, joka on rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle. Suurin osa varmaan tietääkin jo mikä sieni on, mutta jos et vielä tiedä niin esimerkiksi Satokin ja Cosmeryan sivuilla oli aika kattava tietopaketti.


Sieniä taitaa olla aika montaa eri merkkiä ja omani ovat sen alkuperäisen? The Konjac Sponge Companyn. Sienet on pakattu muovipussiin, jossa on sisällä vettä tai mitä tuo nyt onkaan. Sienet ovat kuitenkin siellä säilyneet koko ajan kosteina. Ja jos paketin sattuu unohtamaan aurinkoon niin käy kuten yllä olevassa kuvassa.


Pakkauksesta otettaessa sieni haisee vähän pahalta, mutta käytön myötä haju vähenee eikä sieni haise juuri miltään. Kuivuessaan sieni muuttuu aika korpuksi, mutta pehmenee taas kastuttuaan. Tuntuu käsissä vähän erikoiselta, hieman liukkaaltakin.


Ensimmäisillä käyttökerroilla en tykännyt sienestä yhtään. Kokeilin pestä sillä meikkipohjan pois ilman putsaria, mutta se ei liikahtanut mihinkään. Seuraavalla kerralla yritin puhdistaa meikittömät kasvot ja en silloinkaan oikein ymmärtänyt miksi sienestä niin hypetetään. Hieroin sillä kai jotenkin väärin tai liian vähän aikaa tai jotain, mutta ihossa ei tapahtunut muutoksia.

Mutta sitten aloin oppia ja tajuta myös miksi sieni on niin hyvä. Rasvoittuva ihoni tuntuu aika lailla jatkuvasti likaiselta, tai ei nyt ehkä likaiselta, mutta sellaiselta inhottavalta. Kuin pinnassa olisi jokin kerros ja ja iho on epätasaisen tuntuinen. Tykkäisin kuoria ihon vaikka joka päivä sen takia. Sienellä se onnistuu hellävaraisesti. Puhdistan ensin meikin putsarilla pois ja sitten käyn ihon läpi vielä sienellä. Lopputulos on ihanan sileä ja pehmeä, kuin kuorinnan jälkeen.

Otin käyttöön ensin valkoisen sienen, koska ihossani ei ole nyt suuremmin finnejä. Käytön aloittaessa finnejä oli muutama siellä täällä, mutta ne katosivat pian ja uusia ei ole tullut. Muutenkin iho näyttää ja tuntuu paremmalta, ainoastaan punaisuus ei ole kadonnut. Tykästyin sieneen toden teolla ja käytän sitä päivittäin. Harmaata sientä säästän vielä sellaiseen hetkeen kun naama taas räjähtää tai kesän helteiden takia rasvoittuminen yltyy. Helteistä ei tähän asti ainakaan ole ollut pelkoa.

Harmaata sientä haluan kokeilla myös vartalolle. Olkapäissäni on jotain aknen tapaista. Kasvoista sain aknen hoidettua pois eräällä lisäravinteella ja oikealla ihonhoidolla jo vuosia sitten, mutta olkapäihin ei ole tähän asti tehonnut yhtään mikään.

Tehokkuuteensa nähden sienet eivät ole kalliita, vähän yli 10 euroa yksi ja yhtä sientä voi käyttää pakkauksen mukaan jopa 3 kuukautta hoidosta riippuen. Lisäksi sienen voi kompostoida kun se on työnsä tehnyt.

Varmasti aion hankkia uusia sieniä näiden kahden jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Hei! Minäkin testasin juuri Ruohonjuuresta testattavaksi saamaani Conjac-sientä ja kirjoitinkin siitä eilen blogiini. Itse en edes ole kokeillut sitä vielä ilman putsaria, ajatus tuntuu vain liian oudolta :) Olen kyllä tykännyt, vaikka otinkin erehdyksessä väärän ihotyypin sienen. En usko, että jää mullakaan viimeiseksi sieneksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin suositella kyllä kokeilemaan ilman putsariakin, jotta sienessä olevat vitamiinit sun muut hyvät jutut pääsevät vaikuttamaan suoraan iholle. :)

      Poista