11. marraskuuta 2014

Ruusuntuoksuinen kasvoöljy

Rasvoittuvan ihon omaavana olen pitkään vältellyt öljyjä ihonhoidossa. Vartaloöljyt eivät imeytyneet ja liian rasvaiset/öljyiset tuotteet tukkivat kasvojen ihon pahentaen epäpuhtauksia ja kiiltelyä. Ihoni on kuitenkin myös pintakuiva syksyisin ja talvisin poskista sekä nenästä, joskus ihan hilseileväksi asti. Rasvoittuvalle iholle suunnatut, muuten loistavasti toimivat, voiteet eivät riitä kosteuttamaan niitä alueita tarpeeksi.

Nyt kuitenkin Oriflamelta ilmestyi pikkuruinen kasvoöljy, joka tietyin tavoin käytettynä sopii omalle iholleni myös hienosti.


Love Nature on sama tuotelinja, joka kulki ennen Pure Nature -nimellä. Siihen kuuluva Facial Oil Wild Rose on tuote, jota ei muistaakseni Pure Naturesta löytynyt. Öljyä mainostetaan nopeasti imeytyvänä ja se pehmittää ja lievittää kuivan ihon kireyttä jättäen sen sametinpehmeäksi ilman öljyistä tunnetta. Sen sisältämä villiruusun siemenöljy myös ravitsee ihoa ja muutenkin myöhemmässä kuvassa näkyvä inci on hyvin öljypitoinen.


Simppeliin muoviseen pulloon pakattu öljy on väriltään vaaleanpunertavaa, se tosin ei kuvissa näy kovin hyvin, koska kuvista joutui taittamaan niin paljon keltaisuutta pois, että vähän kaikki värit hävisivät. En omista mitään kuvankäsittelyohjelmaa, jolla saisi yksitellen säädettyä jokaista väriä, kuten vaikka Photoshopissa on.

Öljy tuoksuu vahvasti ruusuiselta, mutta en kokenut sitä häiritsevänä. Öljyä tulee laittaa iltaisin muutama tippa kämmenelle, lämmittää se kämmenten välissä ja painella kasvoille. Siinä tuli vähän ongelmia, koska suihkun jälkeen kuivahkot kädet imaisivat öljyn itseensä ennen kuin se ehti kasvoille. Mutta jos kädet rasvasi ennen öljyn laittoa niin suurin osa öljystä päätyi kasvoille asti.

Kasvoilla keskityn painelemaan öljyä kuiviin kohtiin eli poskiin ja nenään ja sitten loput muualle kasvoihin. Öljy imeytyi nopeasti ja suihkun jälkeinen kasvojen kiristely päättyi saman tien. Iho tuli silkinpehmeäksi, mutta illan mittaan tuntui vähän öljyiseltä välillä. Se ei haitannut, koska olihan ilta ja aamuun mennessä öljy oli imeytynyt täysin. Ja iho ei aamullakaan tuntunut kuivalta.


Siitähän sitten intouduin käyttämään tuota joka ilta, mutta se oli iholleni liikaa. Iho alkoi mennä tukkoon. Jätin öljyn käytön hetkeksi ja kun iho oli taas normalisoitunut, jatkoin öljyn käyttöä. Tällä kertaa en joka päivä, vaan muutaman kerran viikossa. Sillä keinolla iho ei ole tukkeutunut, mutta pintakuivuus on vähentynyt selvästi.

Öljyä menee kerralla niin vähän, että 25ml pullo kestää pitkään, mutta melko varmasti aion hankkia myös lisää sitten kun tämä on loppumaisillaan. Öljy maksaa 10 euroa normaalihinnallaan, mutta Oriflamen tapaan se on usein tarjouksessa. Wild Rose -tuotteisiin kuuluu myös kuivaihoisille tarkoitettu päivä- ja yövoide, silmänympärysvoide ja puhdistusemulsio.

4 kommenttia:

 1. Mä voisin tykätä tästä, koska ruusut. <3

  VastaaPoista
 2. Mä oon nyt käyttäny tätä öisin sekä siihen lisäks vielä suht kevyttä yövoidetta ja hiljalleen alkaa iho toipua pahimmasta kuivuudesta. Mulla on ollu superpaha alkutalvi kasvojen ihon kanssa, mutta tämä ja true perfection toimii yhdessä loistavasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin käytän tällä hetkellä koko True Perfectionin sarjaa ja tosiaan toimii tämän öljyn kanssa hyvin. :)

   Poista