23. elokuuta 2015

Minttujuoma

En oikein pidä teen mausta, paitsi Dolce Guston Tea Lattet ja Chai Tea Lattet ovat ihan hyviä. Niissäkin on kuitenkin kofeiinia ja iltaisin en oikein sitä voi juoda tai en nuku koko yönä. Silti joskus mieli tekee jotain lämmintä juomaa vaikka iltapalan kyytipoikana. Silloin olen tehnyt hyvin nopean juoman tuoreesta mintusta. Koska minttu ja sitrukset sopivat hyvin yhteen, lisäsin makua tuomaan myös sitruunamelissaa.


Poimi vain haluamasi määrä tuoreita lehtiä, mitä enemmän otat, sen voimakkaamman makuista siitä tulee. Rohkeasti kannattaa kokeilla muitakin saatavilla olevia yrttejä. Laita ne mukiin/lasiin(muista käyttää lämpöä kestäviä laseja). Omani yleensä hienoisesti revin, jotta makua irtoaa paremmin. Kaada päälle kuumaa vettä ja anna hautua muutamia minuutteja kunnes väri on muuttunut kellertäväksi.


 Ja simppeli, nopea juoma on valmis nautittavaksi. Jos haluaa, voi sekaan lisätä jotain makeuttamaan, sokeria, hunajaa, steviaa, mitä käytätkin. Tosin mielestäni juoma ei sitä kaipaa, koska sitruunamelissasta tulee sellaista omanlaistaan makeutta juomaan. Lämmittää mukavasti etenkin sateisina ja viileinä iltoina.

2 kommenttia:

  1. Suosittelen maistamaan Liptonin Intense Mint -vihreää teetä (pyramidipusseissa), se maistuu pelkästään mintulle ja voi juoda ennen nukkumaanmenoakin :) Vihreässä teessä kun on todella vähän kofeiinia ja tällainen kofeiiniherkkä kuin itsekin olen niin en ole huomannut mitään vaikutuksia! Tän näköinen paketti, saa meillä ainakin ihan jopa Salesta: http://www.kauppahalli24.fi/kahvit-teet-kaakaot/lipton-pyramid-20ps-32g-inten-minttu-tee

    VastaaPoista