9. elokuuta 2015

Wellness: Kuningattaren kakku

Päästäänpä viimein aloittamaan tämä Wellness-reseptiosio. Näitä on vähän työläämpi tehdä, koska on hankittava ainekset ja sitten oltava sellainen päivä, että ehtii tehdä ja kuvatakin sen ruuan. Ja vaikeuksia omalla kohdallani tuovat myös allergiat, koska olen allerginen miljoonalle asialle. Osa kirjan resepteihin tarvittavista aineksista on myös sellaisia, ettei niitä täällä pienessä kaupungissa välttämättä edes myydä. Niin kuin yhteen reseptiinkin tarvitsi paksoita, sellaista ei varmaan saa sadan kilometrin säteeltä ollenkaan. Mutta yritän poimia kirjasta reseptejä, joita voin syödä ja joihin saa aineksia helposti. Joissakin ehkä vähän soveltaa ja korvata aineksia toisilla.

Tällainen siitä pitäisi tulla

Ensimmäisenä niistä otetaan Kuningattaren kakku, jonka resepti kehiteltiin ihan oikeaa kuningatarta, Silviaa, varten kun hän vieraili siellä Igelösassa. Valitsin näin kesäksi makean jälkiruokareseptin, koska terveellisiä jälkiruokia on monesti vaikea löytää. Etenkin kun olen allerginen mantelille ja hunajalle ja mitä olen netistä näitä terveellisempiä reseptejä tutkiskellut, sekä kaupan valmiita tuotteita katsellut, niin vähintään 75% niistä sisältää jompaa kumpaa tai molempia. Kaikki on aina tehty mantelijauhoon ja makeutettu hunajalla. Tai jos niitä ei ole niin vähintään on jotain muuta pähkinähörhellystä. Minulle moinen tietäisi sairaalareissua.

 Kakun resepti on suhteellisen terveellinen, koska siihen ei tule kuin kuitu- ja proteiinipitoista shakejauhetta, kananmunia, jogurttia ja sitruunaa. Silti se näyttää aivan kunnon kakulta.

Tarvitset:Kakkuun tarvitaan siis kokonaisuudessaan hyvin vähän aineksia. Käytin sitruunan sijasta limeä, koska unohdin ostaa niitä ja en halunnut sen takia lähteä kauppaan taas.


Kakku tehdään perinteisellä tavalla eli melko yksinkertaisesti. Kananmunat vatkataan vaahdoksi, sen jälkeen lisätään muut aineet varovasti ja sekoitetaan, kunnes ne ovat juuri ja juuri sekaisin.


Sitten vain koko hoito 24cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan tai omana vinkkinäni sen voi laittaa pienempäänkin, jos haluaa paksumman kakun. Kakkua paistetaan 180 asteessa 45-55 minuuttia. Kypsyyttä voi kokeilla hammastikulla/veitsellä/vastaavalla, kakku on kypsä kun siihen työnnetty väline tulee puhtaana ulos.


Paistumista odotellessa voit valmistaa marjoista kastikkeen. Soseuta marjat, siivilöi siemenet pois ja se on valmista. Ohjeesta poiketen mukaan voi laittaa myös sokeria jos välttämättä haluaa. Laitoin terveellisyyden nimissä steviatippoja, koska käytin mustikoita ja punaherukoita, joten makeus vähän tasaa jälkimmäisten kirpeyttä. Voit kuitenkin käyttää siihen ihan mitä marjoja haluat tai miksei hedelmiäkin.


Yksinkertainen ja terveellinen kakku on valmis. Kelpaa vaikka kuningattarelle!


Kakku ei toki oikealle kakulle aivan vedä vertoja, mutta sopii raikkaaksi ja kevyeksi kesäkakuksi. Jos pitää Wellness Shakeista ja on tottunut niiden makuun, tykkää varmasti tästäkin. Oma kakkuni ei ole aivan niin kuohkea kuin kuvan kakku, en ehkä jaksanut vatkata munia tarpeeksi paljon ja toki ammatikseen näitä vääntävät muutenkin hallitsevat tuon leipomisen paremmin. Näin ensikertalaiseksi onnistuin mielestäni kuitenkin hyvin.

Missään ei ilmoitettu kakun kaloreita, mutta jos alkeellisilla taidoillani sen yritän laskea niin:

1 kauha shakea = 70kcal
Kananmuna x4 = 300kcal
Jogurtti = 280kcal
Limemehu = ~10kcal

Yhteensä 660kcal/kakku -> 55kcal/annos(12 annosta)

Toisena kakkuohjeena kirjassa on suklaakakku, ehkä teen sellaisenkin tässä joskus. Mutta seuraava osa on melko varmasti ruokaohje. Hain myös mukaan Oriflamen järjestämälle Wellness-kurssille ja jos minut valitaan mukaan niin toivottavasti saan vielä asiantuntevampia vinkkejä ja tietoja kehiin. :) Kiinnostavatko tällaiset terveellisemmät ruokaohjeet?

Lähde: Wellness Keittokirja

1 kommentti:

  1. Hieno kakku siitä tuli ja noin vähillä kaloreilla! Terveelliset, mutta varsinkin helpot reseptit kiinnostavat ainakin minua. :)

    VastaaPoista