27. elokuuta 2015

Pikavinkki: Onko voidemainen tuote kuivahtanut?


Onko voidemainen luomiväri, poskipuna, peitevoide tai vastaava päässyt kuivahtamaan ikävästi?


Niin kuivaksi, ettei siitä enää edes irtoa väriä?


Tipauta tuotteen pinnalle pari tippaa kasvoöljyä, aiheen tutkinnan myötä selvisi, että silmätipat käyvät hommaan myös. Anna tippojen imeytyä jonkin aikaa, omani annoin olla yön yli. Sormella voi pikkuisen levittää öljyä niin, että se leviää koko tuotteen pinnalle.


Ja pian homma taas toimii! Kun öljyä ei laita liikaa, ei tuotteesta tule liian öljyinen ja antamalla tippojen imeytyä kunnolla, estetään öljyisyys myös. Ennemmin kokeilee liian pienellä määrällä ensin ja lisää myöhemmin, jos on tarpeen. Aivan korppuja ei keinolla pelasteta, mutta saadaan pidennettyä hieman kuivahtaneen tuotteen käyttöikää pikkuisen. Voidemaiseen peiteaineeseen lisättynä huomasin ylipäätään tuotteen käytön olevan helpompaa ja toki kasvoöljy tuotteen seassa kosteuttaa myös samalla ihoa.

4 kommenttia:

 1. No wau! :o Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Silmätipat? Millaiset silmätipat? Niitäkin on monenlaisia, ja kemikaaleja ei kannata sekoitella, ettei käy niin hassusti kun minulle taannoin...

  Povidonitipat sisältävät periaatteessa ainetta, joka ei ole aktiivinen, ja jota käytetään monissa lääkkeissä esim. sidosaineena. Joissainkosteuttavissa silmätipoissa se on ainoana tehoaineena.

  MUTTA siis kemikaalien sekoittamisesta, ellei ole kemisti... Eräällä lentomatkalla minulla oli käsimatkatavaroissa tietty se muovipussi, jossa olivat huulipunat sun muut, mukaanlukien muutama lääketabletti, jotka tarvitsin (nämä siis pussin pohjalla irrallaan). Plus pieni pumpattava hiuslakkapullo, joka oli hiukan vuotanut ja sekoittunut tablettien kanssa (ja päässyt myös blisterissä olevien blisterien läpi). Tuloksena oli kamala katku ja seos syövytti kaikki meikitkin siinä pussukassa.

  Tiedä mitä se katku sitten teki, pussi olisi pitänyt avata vetokaapin alla....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Visine oli mainittu useimmin katsomissani lähteissä, mutten silmätipoista juurikaan mitään tiedä, joten en voi aiheeseen ottaa kantaa, enkä ole keinoa henkilökohtaisesti kokeillut. Mainitsin sen vain sivuhuomautuksena tekstissä, koska googlettelun perusteella tuntui olevan hyvin suosittu keino etenkin geelieyelinereiden elvyttämiseen.

   Poista
  2. Visinessä näkyy olevan varsin vaarattomia hiilihydraatteja, polysakkarideja, jotka eivät ole kovin reaktiivisia.

   http://peda.net/veraja/viitasaari/lukio/aineet/pitkmatematiikka/kemia/kemia/hiilihydraatit/rakenne/polysakkaridit

   Jokatapauksessa se ehkä on vaaratonta, mutta älkää ihmeessä menkö sekoittamaan muita randomeja silmätippoja meikkeihin, ainakaan jos ette tiedä, mitä teette.

   Minullekin tuo itselle sattunut mishap oli todella epämiellyttävä ylläri.

   Poista