26. maaliskuuta 2013

Moroccanoil

LivBoxista tulleista näytteistä tämä oli se, jolle minulla oli suurimmat odotukset, koska onhan Treatment -hiusöljy maailmalla kulttimaineessa. Rakastan hiusöljyjä, koska hiukseni eivät ole koskaan olleet niin hyvässä kunnossa kuin niiden käytön aloittamisen jälkeen niihin aikoihin kun Gliss Daily Oil Elixir tuli markkinoille. Moroccanoil on kolmas öljy jota kokeilen.

LivBoxissa tullut näyte on pikkuruinen 10ml pullo ja siitä riitti säästeliäällä käytöllä pariinkymmeneen käyttökertaan. Hiukseni ovat pitkät ja paksut, joten niihin meni öljyä melko paljon vaikka pääpaino käytössä olikin latvoissani ja loput käsiin jääneet sivelin sitten pituuksiin.


Öljyn tuoksu on kokeilemistani miellyttävin. Ei Glissin mummomainen tai L'Orealin alkutuoksun väkevä teollinen lemu, vaikka Lorkussa lopullinen tuoksu onkin ihan mahtava. Moroccanoil tuoksuu voimakkaasti makean vaniljaiselta ja aluksi tuoksu leijailee joka puolella, mutta jonkun ajan kuluttua ei tuoksu lähes ollenkaan edes kun hiuksia haistaa ihan läheltä. Se on hyvä juttu minusta, koska vaikka tuoksu onkin ihan kiva, en halua tuoksua siltä tai halua sen sotkevan hajuveden tuoksua.


Monesti hiuksiin jätettävillä tuotteilla on tapana tehdä hiukset lähmäisiksi, mutta Moroccanoil ei sitä onneksi tee vaan hiukset ovat sen laiton jälkeen yhtä ilmavat ja kevyet kuin ennenkin. Omia latvojani Lorkun öljy kihartaa/taivuttaa hieman korostaen luonnonkiharaa ja saman tekee Moroccanoil. Jos haluaisin ihan tikkusuorat hiukset, ei se olisi hyvä, mutta koska tykkään laineikkaista hiuksistani, en laita tuota pahakseni. Lisäksi latvoista tulee pehmeät ja hiuksista kiiltävät. Öljyä voi käyttää kuiviin tai pyyhekuiviin hiuksiin, mutta käytin vain ihan kuiviin hiuksiin. Muiden öljyjen kanssa olen huomannut, etteivät ne tartu hiuksiin kunnolla jos hiukset ovat vähänkään kosteat.

Lyhyellä käyttöajalla on mahdotonta sanoa miten öljy pitää hiukset kunnossa pitkällä aikavälillä, muiden öljyjen kanssa ei ilmestynyt yhtään kaksihaaraisia. Ennen Moroccanoilia lopetin muiden öljyjen käytön pariksi kuukaudeksi(ihan laiskuuttani). Kaksihaaraisia ei ilmestynyt Moroccanoilin käytön aikana, mutta latvat olivat aavistuksen pörröisemmät ja menivät helpommin takkuun. Yksi huono puoli jonka huomasin Moroccanoilissa oli juuri, että se veti lähes joka käyttökerralla latvani takkuun. Öljyn levittämisen jälkeen harjaan hiukseni läpi, jotta öljy levittyy mahdollisimman tasaisesti käsin levityksen jälkeen. Jonkin ajan kuluttua kuitenkin latvat ovat taas takussa niin ettei kampa mene läpi.

Toinen vähän epäilyttävä asia on tuo inci, ajattelin, että tässä oikeasti olisi kaiken hehkutuksen mukaisesti hyvin luonnonmukaisia ja hoitavia ainesosia ja öljyä. Mutta incin kärjessä olevat kaksi silikonia eivät ihan vakuuta vaikken mikään incien asiantuntija olekaan.


Pikku vikoja lukuunottamatta oikein mainio öljy, mutta en koe mitään suurta eroa muihin käyttämiini hiusöljyihin, joten jatkan mielelläni niiden käyttöä edelleen. Moroccanoil on muutenkin liian hintava öljy käyttööni täysikokoisen pullon maksaessa noin 50 euroa.

Ebaysta toki saa alle 30 eurollakin tätä, mutta koska eräs ulkomailta ostamani kirja on seikkaillut matkallaan jo kaksi kuukautta, olen aavistuksen varovainen ulkomailta tilaamisen suhteen. Myöskään Garnierilta testiin tuleva BB -silmänympärysvoide ei ole vieläkään(!) tullut vaikka se luvattiin ensin postittaa 4.3, sitten sähköpostilla ilmoitettiin sen saapuvan viikolla 12 ja sekin meni jo niin kysyn vaan, että missä hitossa se on menossa. Mutta en ole ainoa, Garnierin FB-sivulla kysellään jo raivokkaasti testituotteiden perään. No, ehkä saan sen joskus kun voide on ollut pari vuotta markkinoilla ja koko BB-buumi on totaalisen unohdettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti