23. huhtikuuta 2014

Louis Widmer -kuorintageeli

Voitin joulun aikoihin arvonnassa näytekokoisen Louis Widmerin Skin Appeal Peeling -kasvokuorinnan. Söpö pikkutuubi osoittautui yhdeksi suosikkikuorinnakseni.


Ihan peruskuorinta Widmer ei ole, vaan se toimii kahdella tavalla. Perinteisen mekaanisen raekuorinnan lisäksi geelin sisältämä hedelmähappoyhdiste kuorii kemiallisesti, elvyttää ihon rakennetta ja aktivoi ihon uusiutumista. Iho syväpuhdistuu, uusiutuu aktiivisemmin ja sen kosteuspitoisuus paranee. Kaiken tuon yhteisvaikutuksesta ihosta tulee sileämpi.

Geeli hoitaa ihoa myös kuorinnan jälkeen sisältämänsä polidokanolin avulla, joka rauhoittaa ihoa ja lievittää kutinaa. Samoin pantenoli suojaa ihoärsytykseltä, rauhoittaa ja pehmentää. Hopeamolekyylit desinfioivat ihoa ja ehkäisevät mikrobien lisääntymistä. Siksi kuorinta sopii erityisesti rasvaiselle ja sekaiholle.


Koostumukseltaan kuorinta oli melko paksua ja koostui oikeastaan pelkistä rakeista. Mukana ei ollut ylimääräistä geeliä tai voidetta ja hyvä niin. En tykkää kuorinnoista, joissa on hirveä määrä geeliä tai voidetta ja muutama hassu iso pallero siellä täällä. Ja kosmetologikin suositteli kasvohoidossa iholleni kuorintoja, joissa ei ole rakeita tai vain pieniä rakeita sisältäviä kuorintoja.

Hajusteeton tuote ei tietenkään tuoksunut juuri miltään, mutta iholle hieroessa erottui hyvin hento tuoksu. Muistutti vähän Boots -kurkkuputsaria tuoksultaan.


Käytössä kuorinta osoittautui hyvin tehokkaaksi. Annostelin ensimmäisillä kerroilla hieman liikaa, koska olin tottunut heikompiin kuorintoihin joita tarvitsi enemmän saadakseen hyvän tuloksen. Tykkään kuoria ihoni melko vähällä vedellä, koska liika vesi saa kuorintarakeet karkaamaan sormien välistä pois. Siksi ensimmäinen kuorintakerta oli todella raastava ja sattuikin hieman vaikken edes painanut ihoa juurikaan. Lempeämmän kuorinnan saa käyttämällä enemmän vettä apuna.

Pienenpieni kipu, tai ei varsinaisesti nyt kipukaan vaan epämukava tunne, on vaivan arvoista, koska kuorinnan jälkeen iho on uskomattoman silkinsileä. Kiristävä, mutta samettinen ja kiristäminen hoituu kosteutuksella. Millään kuorinnalla ei ole tullut noin sileää ihoa tähän mennessä.

Kuorintaa suositellaan käytettäväksi rasvaiselle ja sekaiholle 3-4 kertaa viikossa, mutta oma, rasvaisuudesta huolimatta herkähkö, ihoni tuskin sellaisesta tykkäisi kun on kyse näin tehokkaasta kuorinnasta. Heikommilla kuorinnoilla voisin kuoria vaikka joka päivä, mutta tätä käyttäisin vain kun ihon haluaa kuoria erityisen hyvin.

Tykästyin kuorintaan niin paljon, että pikkutuubin ja muiden kuorintojeni loputtua taidan hankkia täysikokoisen, etenkin kun hintakin on melko edullinen. Täysikokoisen 50ml kuorinnan saa omakseen noin 14 eurolla.

3 kommenttia:

 1. Onpa mielenkiintoinen tuote. Itse tykkään juurikin kunnolla "raastavista" kuorinnoista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tapauksessa suosittelen kyllä kokeilemaan :)

   Poista
 2. Tää on mun suosikkikuorinta myös! ^__^

  VastaaPoista