15. huhtikuuta 2014

Pirteä kynsilakanpoistoaine

Kosmetiikkatuotteissa tykkään paljon keltaisesta väristä, harvat tuotteet kuitenkin saavat keltaisen pakkauksen. Keväisin etenkin pirteän väriset tuotteet ovat mukavia. Siksi edellisen kynsilakanpoistoaineen loputtua valitsin käyttööni joskus joulun jälkeen ostetun Konadin Lemon -kynsilakanpoistoaineen. Värinsä lisäksi se myös tuoksuu todella hyvältä.


Pullo on muovinen, mutta tukeva ja korkki on vahvaa tekoa. Ulkokuoren lisäksi korkissa on sisäpuolella vielä paksumpaa muovia oleva sisäkappale. Korkissa on myös "lapsilukko" eli korkkia pitää vähän painaa, että sen saa auki. Joskus tuollainen lapsilukko on kyllä pitänyt minutkin poissa jonkin tuotteen sisällöstä. Listerinen suuvesien korkit ovat monesti jääneet avaamatta. :D Konadin pullossa onneksi lapsilukko ei ole kovin vahva, joten sen kanssa ei ole tullut ongelmia. Vielä.


Korkin avautuessa sitruunan haistaa jo selvästi. Joissakin hajustetuissa kynsilakanpoistoaineissa tuoksu on ilmestynyt vasta poistoaineen haihduttua ja tuoksun jäätyä iholle, mutta tämä tuoksuu jo nestemäisessä muodossakin. Varsinaiselta kynsilakanpoistoaineelta se ei tuoksu juuri lainkaan, joten ehkä siksikin tuo lapsilukko on hyvä, ettei joku lapsi juo sitä. Tuoksu on sitruunaksi todella hyvä, aito ja raikas. Kuin haistelisi sitruunamehua. Ei niitä inhoamiani vessanraikastinviboja.

Hyvän tuoksun lisäksi poistoaine lupaa estää kynsien kellastumista ja valkoisia täpliä, jotka johtuvat kuivuudesta ja rasvojen poistumisesta kynneltä. Viimeinkin sain tietää mistä ne valkoiset joskus kynsiin ilmestyvät täplät tulevat. Olisihan tiedon varmaan löytänyt netistä, mutta se ei ole kiinnostanut tarpeeksi hakeakseni tietoa siitä.


Poistoaine sisältää vähemmän asetonia, joka toki on hyvä kynnelle ja iholle, mutta se heikentää kyllä poistotehoa. Kynsiä saa vaaleahkojen lakkojenkin kanssa hangata aika lailla, glitterlakkoja voi olla turha edes yrittää poistaa tuolla. Mutta helposti poistettavien lakkojen kanssa toimii ihan kohtalaisesti.

4 kommenttia:

 1. Oli pakko googlettaa nuo valkoiset pilkut, minä kun muistelin että johtuisivat jostain muusta... Tällaisen löysin eräästä paikasta, tiedä häntä mikä on totuus =) 'Valkoiset pienet pilkut kynsissä uskotaan usein olevan jonkin vitamiinin tai kivennäisaineen, tarkemmin kalsiumin puutteesta. Oikeasti valkoiset täplät kuitenkin johtuvat kynsipetiin kohdistuneista vammoista, jotka ovat voineet sattuneet viikkoja tai jopa kuukausia ennen pilkun ilmestymistä'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kun pienenä joku kavereista ala-asteella väitti aina, että niitä pilkkuja tulee jos ei juo tarpeeksi maitoa :D Tuo vamma vaikuttaa uskottavammalta selitykseltä kuin kuivuus, mutta en kyllä minäkään tiedä kumpi on totuus.

   Poista
  2. Heh, minäkin oon tainnut kuulla maitoteoriasta =D

   Poista
 2. Ihana symppis pakkaus ja keltainen tosiaan on harvinainen väri kosmetiikkapakkauksissa.

  VastaaPoista