2. kesäkuuta 2015

Basidermin kaksikko

Lähestulkoon saapumisestaan asti aamun ihonhoitorutiinini on koostunut Reddvillen kampanjasta tulleella Basidermin tuotekaksikolla. Lähestyvän kesän takia innostuin kovasti niiden lupaamasta mattaisemmasta ihosta, koska kesä on se aika, kun ihoni riehaantuu niin näppyjen, kuin kiiltelyn suhteen. Teen mitä tahansa, jotta saisin sitä hillittyä ja salaa toivon, ettei tulisi mahdottomia helteitä.


Tuotteet on tarkoitettu rasvaiselle ja aknelle alttiille iholle ja säännöllisessä käytössä ne lupaavat ehkäistä aknen syntymistä. Ne sopivat samalla myös aknelääkkeillä hoidettavalle herkistyneelle iholle. Virallisesti niitä kuvaillaan näin

"Tuotteet on testattu ja kehitetty sellaisiksi, että ne puhdistavat hellästi, kosteuttavat, suojaavat ja säilyttävät ihon luonnollisen tasapainon sekä säätelevät talin määrää. Basiderm sisältää pitkälle kehitettyä sinkki-, keramidi- ja oleosomitekniikkaa, joka pehmentää ja tasapainottaa ihoa ja auttaa vähentämään talin tuotantoa."


Oil Control Foam Wash

Sarjan vaahtoputsari lupaa poistaa ylimääräisen talin, mutta samalla puhdistaa niin hellävaraisesti, ettei iho kuivu liikaa. Se ei sisällä saippuaa, parabeenejä, eikä yllätyksekseni alkoholia. Alkoholittomuudesta pidän erityisesti, koska vuosien aikana kokeilemani rasvaisen ihon tuotteet ovat usein aika alkoholipitoisia ja alkoholi kuivattaa ihoa -> lisää talintuotantoa, koska iho yrittää kompensoida tuota kuivuutta.

Vaahto tuoksuu aivan aurinkovoiteelta. Koostumus on markettiserkkujaan paljon vetisempi ja kuplat ovat isompia. Sitä tarvitsee paljon enemmän, koska vaahto yksinkertaisesti hajoaa vesimäiseksi litkuksi. Vaahtoputsareita käytän aamuisin kasvoharjan kanssa, jotta niiden vaikutus pureutuisi oikein hyvin huokosiin ja iho olisi mahdollisimman vähän kiiltelevä päivän ajan. Vaahtoa saa lisäillä sellaisen 3-4 pumppausta, koska tuosta pumpusta tulee tosi pieni pallo vaahtoa kerralla ja harjaillessa se hajoaa. Siinä missä vaikkapa se Garnierin vaahto vain vaahtoutuu kasvoilla lisää veden ja harjan yhteisvaikutuksen johdosta. Mutta ehkä juuri sen takia pullo on noin iso(235ml).

Puhdistuksen jälkeen iho on täysin mattainen ja sileä, hyvin puhtaan tuntuinen. Samalla vähän kiristelevän kuiva, muttei niin pahasti kuin yleensä vastaavilla tuotteilla. Meikinpoistoon en vaahtoa suosittelisi, koska siinä se ei ole kovin hyvä ja vain itse ihoa puhdistaessa sen vaikuttavat aineet pääsevät tositoimiin.
Oil Control Daily Moisturiser

Kosteusvoide lupaa kosteuttaa 24 tunnin ajan ja estää ihon kiiltoa tehden sen mattapintaiseksi. Samalla se on yksi harvoista aknetuotteista, joissa on aurinkosuoja. Se on aina hyvä juttu ja tässä suoja on vielä verrattaen suuri eli SPF30. Nimen moisturiser-sana viittaisi siihen, että voide olisi niin päivä- kuin yövoiteeksi sopiva, mutta aurinkosuojan takia niin ei ole, koska aurinkosuojaa ei saa jättää yöksi iholle.

Voiteessa ei ole myöskään parabeenejä tai hajusteita ja voide ei tuoksukaan juuri miltään. Kevyesti vain itse ainesosilta, mutta tuoksua ei huomaa jos ei erikseen ala sitä haistelemaan. Putsarin tapaan pullo on iso(118ml), yli tuplamäärä normaaliin 50ml nähden eli voide kestää ikuisuuden. Päivävoiteita olen hyvin laiska käyttämään ja enemmän tykkäisin yövoiteesta, sitä ei sarjassa kuitenkaan ole, mikä vähän ihmetyttää. Aknen hoito on kuitenkin aika kokonaisvaltainen juttu ihonhoidon kannalta. No, ehkä sellainen tehdään vielä joskus sarjaan.

Päivävoiteena voide on kuitenkin aika loistava. Yksi pumppaus riittää koko kasvoille ja iho imaisee voiteen itseensä jo melkein ennen kuin sen ehtii kunnolla levittää. Hetken aikaa iho tosin näyttää valkoisemmalta. Iho jää kuivan ja sileän tuntuiseksi, ei ollenkaan rasvaiseksi ja on täysin mattapintainen. Koska voide imeytyy niin täydellisesti, ei se haittaa meikkaustakaan mitenkään. Samalla puhdistuksen jälkeinen kiristelevä iho palautuu kosteutetun tuntuiseksi. En tiedä kosteuttaako se aivan 24 tuntia, koska pesen kasvot kuitenkin kahdesti päivässä, mutta päivän ajaksi kosteutus on riittävä.


Aamuisin käytettynä kombo on hillinnyt ihon rasvoittumista hieman ja etenkin päivävoide auttanut meikkiä kestämään hieman pidempään kuin normaalisti. Näppyjäkään ei ole tullut keskivertoa enempää, heti tuotteiden aloittamisen jälkeen hetken ajan oli enemmän näppyjä, kun iho puski epäpuhtauksia ulos, mutta sen jälkeen iho on ollut paremmassa kunnossa. Pieniä parissa päivässä katoavia näppyjä tulee, muttei enää sellaisia isoja punaisia ja hitaasti paranevia paukuroita.

Foam Washilla hintaa on ostopaikasta riippuen 13-15 euroa ja Daily Moisturiserilla noin 28 euroa. Molemmat ovat mielestäni suhteellisen edullisia siihen nähden, että ne ovat apteekkikosmetiikkaa ja molempien pakkauksissa on tuplasti tavaraa moniin markettituotteisiin verrattuna. Lisätietoa tuotteista löydät täältä.

*Tuotteet saatu*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti