10. kesäkuuta 2015

Ultrasun

Viime vuonna sain testiin Ultrasun-aurinkovoiteen, mutta korkkasin sen vasta tänä vuonna. Sitä ennen oli käytettävä jo avatut pois. Ultrasun vaikutti hyvin lupaavalta. Siinä ei ole hajusteita, rasvaa, emulgointiaineita tai säilytysaineita, se sopii aurinkoallergisillekin. Voide on vettä hylkivää ja sitä tarvitsee lupauksen mukaisesti lisätä vain kerran päivässä. Mutta ainakin uimisen jälkeen lisäisin voidetta kyllä uudelleen. Voiteessa on sekä kemiallinen, että fysikaalinen aurinkosuoja ja valoa heijastavia ainesosia. Kuulostaa aika hyvältä.


Lähes ainoa huono puoli on aika matala suojakerroin, paperinvalkoisena ja erittäin helposti palavana olen tottunut käyttämään suojakerrointa 50 suositusten mukaisesti ja tässä se on vain 20. Mutta ainakaan en ole vielä palanut tässä alkukesän aurinkoisina päivinä.


Voide on pakattu pumppupulloon, mikä on aina plussaa ilmatiiviyden vuoksi. Tässä taitaa lisäksi olla sellainen nouseva pohja, eli ne viimeisetkin rippeet saa pullosta ulos. Säilymisajaksi luvataan normaalin 12kk sijaan 36kk. Kellertävä voide ei tuoksu juuri miltään, hieman vain sisältämiltään ainesosilta ja sekin haju haihtuu nopeasti. Levittyy helposti ja imeytyy aika nopeasti, jää ihan vähäksi aikaa tahmaisen tuntuiseksi, mutta muutaman minuutin päästä voiteen olemassaoloa ei huomaa. Paitsi sitten kun menee aurinkoon.Auringossa muuten kiiltää ja välkkyy kunnolla ja välkettä ei kuviin saa ikuistettua täydessä loistossaan. Ekalla käyttökerralla rasvasin ihan normaalisti kädet ja kaulan alueen. Lähdin äidin ja koirien kanssa lenkille, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Äiti kysyy pian, että mitä hilettä mä oon iholleni laittanut? Ihmettelin hetken, kunnes tajusin glitterin olevan peräisin aurinkovoiteesta ja noista sen "valoa heijastavista ainesosista". Kuvittelin noiden ainesosien olevan näkymättömiä tai tuovan korkeintaan sellaista hehkua, jota vaikkapa heleyttävät primerit tai highlighterit antavat, mutta se olikin ihan puhdasta glitteriä. Ja ne muuten tarraavat ihoon tiukasti, kävin samana iltana suihkussa ja yritin kuurata ihon huolellisesti. Silti löysin suihkun jälkeen glitteriä sieltä täältä.


Voide on muuten loistava ja käyttäisin sen innolla, mutta nuo glitterit vähän tökkii. Vähällä meni hyvä tuote pilalle. Enkä usko glitterien heijastavan valoa iholla niin paljon, että ne olisivat voiteessa aivan välttämättömiä. Lenkillä ja rannalla tai muussa rennommassa tilanteessa glittereistä ei olisi haittaa, mutta en halua kulkea kaupungilla Twilight-iholla varustettuna. Aion käyttää voiteen loppuun lähinnä lenkkikäytössä, mutta virallisempiin päiviin täytyy etsiä jokin muu aurinkovoide.

Mikä on suosikkiaurinkovoiteesi?

*Tuote saatu*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti