21. kesäkuuta 2015

Wellness by Oriflame osa 2: Keitot


Kiireisinä päivinä ei aina ehdi syömään kunnolla, mutta ainakin minulle siihen on vastaus Wellness Natural Balance Soup -keitoissa. Keitot sopivat myös ateriankorvikkeeksi laihdutuksen tukena tai muuten vain keventämään ruokavaliota silloin tällöin. Etenkin näin juhannuksen jälkeen, jos tuli herkuteltua liikaa.

Makuja on kaksi, Tomaatti & Basilika sekä Parsa. Keitoissa on runsaasti proteiinia, mutta vähän rasvaa, sekä matala GI-arvo. Keitot ovat vegaanisia, proteiini tulee herneistä, soijasta ja perunasta ja proteiiniyhdistelmä sisältää kaikki välttämättömät aminohapot. Keitoissa ei ole gluteenia tai laktoosia ja yhdessä annoksessa on vain 97 kcal. Valmistus on yksinkertaista, jauheeseen lisätään vain vesi. Vaihtoehtoisesti pohjaksi voi käyttää myös maitoa tai kasvislientä.

Keittojen pääraaka-aineet, eli tomaatti ja parsa, on valittu niiden loistavan ravintoarvon vuoksi. Parsassa on karotenoideja, K-vitamiinia, rautaa ja folaattia, tomaatti sisältää terveysvaikutuksistaan kohuttua lykopeenia ja muita karotenoideja. Kaikki karotenoidit ovat antioksidantteja eli aktiivisen singlettimuodossa olevan hapen sammuttajia. Tämän vuoksi oletaan, että karotenoidit ehkäisevät sairauksia, joiden kehittymiseen liittyy hapettumisreaktiot. Varmuudella ne ainakin ehkäisevät ihon ja kehon ennenaikaista vanhenemista.

Keittoissa on mukana myös inuliinia, joka on imeytymätöntä ravintokuitua ja prebiootti. Prebioottisuus tarkoittaa, että se lisää hyödyllisen bakteerien kasvua ja aktiivisuutta suolistossa. Suoliston bakteerikannan koostumus taas vaikuttaa yleiseen hyvinvointiin, terveyteen ja vastustuskykyyn. Paitsi että inuliini parantaa hyödyllisten bakteerien elinvoimaa suolistossa, se myös nopeuttaa suoliston toimintaa.


Keitot ovat hyviä sellaisenaan ja nopeita valmistaa kiireisenkin päivän aikana. Niitä saa myös muokattua monella tavalla. Suurustamalla saa helposti tomaattikastikkeen ja jauhetta voi lisätä muihinkin kastikkeisiin sekaan, samoin keittoihin tuomaan täyteläisyyttä kerman korvikkeena. Keittoihin voi lisätä sekaan vaikka herneitä tai papuja, jos haluaa ruokaisamman version. Kekseliäs kotikokki keksii vaikka mitä variaatioita. Kuvassa tehtyyn keittoon lisäsin nokareen kreikkalaista jogurttia ja tuoreita ikkunalaudalla kasvattamiani basilikan lehtiä. Kuvia varten vähän hienostelin, mutta yleensä vain teen keiton nopeasti isoon kahvimukiin, josta sitä voi hörppiä lämmikkeeksi vaikka tietokoneella istuessa. Höyryävä kuppi kuumaa tuntuu hyvältä etenkin talvella.


Monesti laihdutuskeitot saattavat olla pahanmakuisia, mutta tämä myös maistuu oikeasti hyvältä. Parsan makuista en ole vielä maistanut, mutta tomaattikeittoa syö mielellään. Jopa ruuan suhteen aika nirso ja mielipiteensä usein hyvin selkeästi esiin tuova isäni tykkää keitosta ja vanhempien luona vieraillessa isän tapaa usein aamuisin keittiöstä syömässä keittoa.

Tomaattikeitto eroaa myös monista kaupan pussikeitoista. Ostin yhteen aikaan töihin evääksi keittojauheita ja tomaatinmakuiset olivat usein todella makeita, ainakin silloin muutama vuosi sitten. Oriflamen keitto ei ole makea lainkaan vaan maistuu aidosti tomaatilta. Keitossa on myös herneiden ja papujen tuomaa jauhoisuutta, joka tekee keitosta ruokaisamman ja täyttävämmän. Keitolla lähteekin nälkä useaksi tunniksi, olo tulee kylläiseksi, muttei väsyttävän raskaaksi. Olo on kevyt ja pirteä. Se eroaa kaupan pussikeitoista myös siinä, että niissä monesti juhlivat omega 6-rasvahapot, Oriflamen keitossa ne on korvattu terveellisillä omega 3-rasvahapoilla.


Parsakeittoa tilaan varmaankin kokeiltavaksi kunhan tomaattikeitto loppuu. Yhdessä paketissa on 14 keittoannosta ja paketti maksaa 37,90€. Kaiken tiedon kattava lukupaketti löytyy tästä. Oletko jo maistanut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti