28. kesäkuuta 2015

Wellness by Oriflame, osa 3 - Shaket


Varmasti suosituimpia Wellness-tuotteita ovat Natural Balance Shaket. Niitä on kolmea eri makua, mansikka, vanilja ja suklaa. Itse pirtelöiden lisäksi on myynnissä kuvassa näkyviä säilytysrasioita ja shaker, jossa voi sekoittaa pirtelön. Toki sen voi tehdä missä shakerissa tahansa, mutta koen tuon kätevänä, koska siihen on merkattu paljonko nestettä tulee laittaa. Mukana tuleva mittakauha on myös kätevä, koska sillä saa juuri sen oikean määrän jauhetta. Säilytysrasiat pitävät jauheet tuoreempina, koska pirtelöt tulevat pussissa, jota ei auki leikkaamisen jälkeen saa suljettua. Ja ovat ne toki nätimmän näköisiäkin.


Shaket sisältävät tasapainoisen sekoituksen luonnollisia valmistusaineita, välttämättömiä proteiineja ja kuitua. Juomassa on keiton tapaan alhainen GI. Pirtelöiden koostumus on patentoitu ja niiden avulla hillitään syömistä nauttimalla pirtelö ennen ateriaa, jolloin sitten itse aterialla syö luonnollisesti vähemmän. Pirtelön kuidut täyttävät vatsaa ja samalla se sisältää hyviä hiilihydraatteja ja proteiinia. 

Lisäksi pirtelö sopii hyvin myös ihan pelkäksi välipalaksikin ja se pitää nälän poissa pitkään. Se nostaa verensokeria tasaisesti ja lisää energiaa, joten ei väsymyskohtauksiakaan tule. Samalla se hillitsee makeanhimoa ja ylimääräistä napostelua. Keiton tapaan jauheita voi käyttää muuhunkin ruokaan, kuten suklaajauhetta puuron sekaan lisäämällä saa suklaapuuroa ja jauheet sopivat smoothien sekaan, leivontaan, jälkiruokiin ja paljon muuhun.


Yhdessä annoksessa on vain 65 kcal. Paketti maksaa 37,90€ ja siinä on 21 annosta. Jauheissa ei ole gluteenia, geenimuunneltuja aineita, väriaineita tai säilöntäaineita. Laktoosia on hieman, mutta vain alle 1%, joten pirtelöt sopivat myös useimmille laktoosi-intoleranteille, mutta sen sopivuus on niin yksilöllistä, että se selviää vain kokeilemalla. Pirtelöiden proteiini tulee herneestä, kananmunista ja herasta.

Shake reseptikirjan ohjeella tehty Mansikkaunelma

Jauheiden makuun totuttelu vaatii vähän aikaa, etenkin jos on sokeristen tuotteiden suurkuluttaja. Maku on kieltämättä vähän puinen, mutta jonkin aikaa noita juotuaan makuun tottuu ja jos vähentää sokerin määrää muussa ruuassa, maistaa pirtelöissä makeuden, kun makuaistia ei ole turrutettu hirveällä sokerimäärällä.

Shaket ovat olleet minulle helpotus aamuihin. Minulla ei ole aamuisin nälkä ja nälkä tulee vasta pari tuntia heräämisen jälkeen. Joudun pakottamaan itseni syömään ja shake on ollut helppo valinta. Sen saa vedettyä ykkösellä naamariin ja se pitää nälän poissa monta tuntia. Esimerkiksi puuron koostumus yököttää aamulla, samoin kaikki aamupala, mitä täytyy pureskella, tuottaa vaikeuksia. Jauheet voi sekoittaa veteen tai maitoon, tykkään enemmän maitoon sekoitetusta, jolloin pirtelö on täyteläisempää. Veden kanssa tulee vähän lirua ja maussakin veteen tehty häviää hieman maitoversiolle. Shakerilla tehtynä pirtelöstä tulee tasaista, eikä mitään yököttäviä klönttejä jää sekaan, joten pirtelö on helppo juoda aamullakin.

Iltaisin iskevään makeanhimoon siitä on myös nopea apu. Ilta on minulle vaikeinta aikaa, päivisin minulla ei oikein ole edes nälkä, mutta iltaisin voisin syödä vaikka koko ajan. Olenkin juonut shakeja iltaisin normaaliaterioiden välissä jos on iskenyt kauhea makeanhimo tai ylipäätään tehnyt mieli ruokaa. Jauheet on rinnastettavissa myös proteiinijuomaan, joten kevyempien liikuntakertojen jälkeen olen ottanut shaken ja sitten rankempien kanssa urheilukäyttöön tarkoitettuja proteiinijuomia.

Ensi sunnuntaina jää Wellness-sarjan osa välistä, koska en ole ehtinyt sellaista kirjoittaa ja olen matkoilla, joten seuraavat osat tulevat vasta muutaman viikon päästä. Silloin jaan teidän kanssanne ohjeita ekassa osassa esitellyistä kirjoista tekemällä reseptien ruokia itse.

2 kommenttia:

  1. On ollut muuten tosi kiva lukea näistä vähän tuntemattomimmista Oriflame tuotteista. Itsellä ei ollut mitään hajua, että brändiltä löytyy näitä.

    VastaaPoista