14. kesäkuuta 2015

Lukijatoive: Wellness by Oriflame, osa 1

Useammankin kerran tässä vuosien aikana minulta on kyselty, millaisia Oriflamen Wellness-tuotteet ovat. Niistä puhutaan varsin vähän, eikä niistä saa näytteitä, joten kokeilut on lähinnä tehtävä ostamalla täysikokoinen. Näytteet olisivat kyllä aika loistojuttu, koska yksittäinen tuote on aika hintava, vaikkakin mielestäni hintatasoltaan varsin samanlainen kuin muut vastaavat tuotteet eri valmistajilla.

Edustajilta eri tilaisuuksissa on mahdollista saada näytteitä, monet maistattavat tuotteita kauneusilloissa, mutta valtaväestöstä varsin harva varmaankin sellaisiin osallistuu. Sarjassa katsotaan kesän aikana millaisia tuotteet ovat ja postauksia tulee sunnuntaisin, koska jotenkin sunnuntait ovat blogissa ajautuneet tällaisiksi lifestyle-päiviksi.

Noin yleisenä linjauksena koko Wellness-linjassa on ruotsissa kehiteltyjä hyvinvointituotteita, kuten nimikin sanoo. Iso osa ovat painonhallintatuotteet, mutta normaalipainoisetkin monesti tykkäävät käyttää tuotteita ylläpitäessään painoaan ja muutenkin askeleena terveellisempään ruokavalioon. Tuotteissa suositaan mahdollisimman luonnonmukaisia ainesosia ja monia aineksista yritetään löytää pohjolan luonnosta, kuten esimerkiksi erään ravintolisän astaksantiini, jota saadaan ruotsalaisesta merilevästä.

En ole mikään ravintoasiantuntija tai edes lähellä sitä, joten tietoni tuotteista perustuvat täysin valmistajan antamiin tietoihin, sekä omiin kokemuksiini. Linkeistä en tuttuun tapaan hyödy mitenkään ja niistä pääset tarkempiin lisätietoihin tuotteista, koska en voi kovin yksityiskohtaisesti kaikesta kertoa. Postauksista tulisi niin julmetun pitkiä.


Painonhallintatuotteiden ohella lisäravinteet ovat suurin tuoteryhmä. Olen hyvin laiska ottamaan säännöllisesti mitään tabletteja, joten en voi sanoa ovatko tuotteet vaikuttaneet mitenkään. Mutta olen syönyt pari purkillista vitamiineja, kalaöljykapseleita ja Swedish Beauty Complex Plus -tabletteja.

Nuo kaikki lisäravinteet on ympätty yhteen Wellness Packiin, jossa on kerta-annospusseissa valikoima ravintolisiä, miehille ja naisille omansa. Lapsillekin on oma vitamiinitabletti, sekä kalaöljyä. Myös hiusten vahvistamiseen on oma ravintolisäpakettinsa.

Satunnaisesti valikoimassa vierailevat myös juomajauheet, joita nähtiin juomareseptissä. Yleisesti ottaenkin pirtelöistä, keitoista ja näistä juomajauheista on hyvin paljon erilaisia reseptejä. Osa on esillä kuvastoissa välillä, osa edustajien omalla Originelli-sivustolla ja osa kulkee suusta suuhun tietona edustajalta toiselle.


Shakeista on oma reseptivihkonen ja myynnissä on ollut myös pari Wellness-kirjaa, joista tykkään paljon. Shakereseptejä on laihdutusversioista aina juhlaherkkuihin ja jokaiseen on merkitty annoksen kalorit.

Keittokirjassa on eri ohjeita välipaloista lounaaseen asti. Osassa ohjeista käytetään Wellness-tuotteita, mutta suurimmassa osassa ne eivät ole osana. Kaikki ohjeet taisivat olla kasvisruokaa muutamaa kalareseptiä lukuunottamatta ja osioiden välissä on nippelitietoa ruuanlaitosta ja ravinnosta, kuten korvikkeita perunalle, kokojyväviljojen keitto-opas ja paljon muuta. Kirjan on kirjoittanut Matt Pohl, joka painoi ennen yli 150 kiloa ja laihdutti 60 kiloa Wellness-tuotteita tukena käyttäen. Hän toimii nyt Igelösassa keittiömestarina.

Hyvän olon avaimet taas kertoo laajasti terveellisestä ruokavaliosta ja liikunnasta, yleensä en tuollaisista kirjoista innostu, mutta tämä oli hyvin ja ymmärrettävästi kirjoitettu. Eikä sisällä niitä tee tätä ja tuota ja syö näitä ja näitä niin laihdut 50 kiloa, vaan yleisesti tietoja, joita voi soveltaa omaan elämäänsä.

Kirjojen saatavuus on aika heikko tällä hetkellä kun niitä ei taida myynnissä olla juuri nyt, mutta monesti niitä löytää myynnistä vaikka Huutonetistä tai vastaavista. Jos haluatte, voin tulevissa osissa myös tehdä joitakin ruokia ja raportoida blogiin.


Näiden yhteydessä on olemassa Wellness Roadmap, Roadmapissa on kaksi eri "tietä", toinen niille, jotka haluavat ylläpitää painoaan ja elää terveellisemmin ja toinen painonpudottajille. Se neuvoo mitä syödä, miten paljon ja milloin, muttei anna mitään tiukkoja ohjeita, vaan esimerkiksi, että välipalaksi hedelmä ja pähkinöitä ja sitten voi itse päättää minkä hedelmän syö.


Tänä vuonna roadmap laajeni ihan mobiiliappsiksi asti. Ilmaisen appsin avulla voi merkata syömisensä ja liikunnat ylös, sekä mielialan ja muita pieniä juttuja. Jokaisesta merkinnästä saa pisteitä ja niitä voi verrata muiden pisteisiin. Alkuvuoden ajan oli myös painonpudotuskilpailu Wellness Life+ ryhmissä ja ryhmiä järjestetään edelleen. Haluaisin myös osallistua sellaiseen ryhmään, mutta koska oman alueeni pääpaikka on vantaa, on matka turhan pitkä viikottaisiin tapaamisiin.


Siinä oli Wellnessistä tiivistetysti ja tulevissa postauksissa kurkataan tarkemmin millaisia ovat nuo pirtelöt, keitot ja patukat. Jos on mitä tahansa kysyttävää aiheeseen liittyen niin vastailen mielelläni ja jos en tiedä vastausta, kyselen ylemmältä taholta apua, jotta tieto on varmasti oikeanlaista.

4 kommenttia:

 1. Tää oli mielenkiintoinen :) Resepteistä kiinnostais aamupala, välipala, "iso ateria" ja jälkkäriversiot :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit :) Yritän toteuttaa noita reseptitoiveita ja mulla on myös ne lupaamani jutut sulle ensi viikolla kun tilaus tulee postissa eli voit laittaa osoitettasi tulemaan sähköpostiin meikinloppu@gmail.com niin saan ne lähetettyä :)

   Poista
  2. Posti saapui eilen, kiitos :)! Testailen mielenkiinnolla.

   Poista
  3. Hyvä, että tuli ehjänä perille :)

   Poista