11. elokuuta 2015

Vinkkejä raskaille luomille, osa 3

Erityisen hyvin meikkiohjeista on aina syöpynyt mieleen raskasluomisille ja pienisilmäisille tarkoitettu ohje, jossa kielletään alarajaukset hyvinkin jyrkästi. Osittain se on tottakin, mutta tietyin ehdoin myös näille silmätyypeille sopii alarajaus.


Totta väitteessä oli se, että monen harrastama musta sisärajaus ja hyvin ohut ja kova alarajaus todella pienentää silmää reippaasti. Samalla se tekee ilmeestä väsyneemmän ja jotenkin myös kovemman ja vihaisemman näköisen. Ylipäätään ihmisissä on melko pieni prosentti niitä, joille sellainen oikeasti sopii arkena, juhlameikkiin se tosin voi tuoda sen tarvitseman intensiivisyyden joskus.

Vasemmanpuoleisessa silmässä taas alarajaus on tehty "oikein". Mustan sijaan on valittu pehmeämpi ruskea ja rajauksesta on tehty melko leveä ja utuinen. Yhdistettynä nudeen sisärajaukseen, se suurentaa silmää ja kirkastaa katsetta. Nude kajal huijaa silmää laajemman näköiseksi ja luonnollisen näköinen ruskea alarajaus saa optisesti näyttämään siltä, kuin silmän raja alkaisi vasta siitä, koska punertavaa vesirajaa ei ole.


Joten kipin kapin pyyhkäisemään mustat kajalit pois ja nudea tilalle. Sitten kovan alarajauksen häivytys pehmeämmäksi siveltimellä tai vaikka pumpulipuikolla jos ei muuta ole. Kova musta leviää pehmeämmäksi harmaaksi.


Ja niin vahinko on korjattu ja silmä suureni ja kirkastui kummasti, vaikka mallimeikissä rajaukset ovatkin eri väriset.

4 kommenttia:

 1. Taas hyvä vinkki! Olen syyllinen mustiin ja koviksikin moitittuihin alarajauksiin. Pitää parantaa tapoja, sillä kuvistasi on helppo huomata selkeä ja olemusta heti piristävä ero!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät vinkkisarjasta :) Livenä etenkin siinä kyllä huomaa eron kun vaihtaa rajaukset pehmeämpiin.

   Poista
 2. Vaalea sisärajaus on kyllä huomattu täälläkin todella käteväksi katseen kirkastajaksi, musta alarajaus oli tosin varsinkin teininä mulle ihan must-juttu... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en onneksi sitä ole koskaan suosinut kun se näyttää mun kasvoilla aina yhtä kauhealta :D

   Poista