2. lokakuuta 2012

Kirppiskierros, jatkoa -Kenzo

Viimeksi kirppiksellä bongasin Kenzon kuuluisan Flower -tuoksun myynnistä. 50ml vajaa pullo maksoi 5 euroa. En kuitenkaan ostanut sitä, koska ajattelin ettei tuo Kenzo nyt varmaan kallista ole. Tiedän Flowerin hyvin, koska omistan myös jäljitelmän kyseisestä tuoksusta ja tutustuin siihen kirjoittaessani tämän. En vain koskaan tullut katsoneeksi kuinka paljon tuo Flower maksaa.

Kirpparin Flower jäi kuitenkin vaivaamaan ja piti kotona sitten katsoa paljonko se maksaa. Tuon samankokoisen pullon saisi noin 92 eurolla, jostakin vähän halvemmalla, mutta ne olivat vähän epämääräisiä paikkoja. Hinta yllätti, vaikka Flower on ajaton ja todella suosittu tuoksu. Ajattelin sen kuitenkin saatavan huomattavasti halvemmalla.


Hinnan takia kipaisin hakemassa sitten tuon Flower -pullon kirppikseltä itselleni.

Kotona vertasin sitä sen jäljitelmään Creation Lamisin Pure Treat Blossomiin. Ihan täysi jäljitelmä tämä ei ole noin teoriassa. Creation Lamisilta on Pure Treat -tuoksu joka on varsinainen Flowerin jäljitelmä. Pure Treat Blossom on taas Kenzo Flower Redin jäljitelmä.


Mutta se vain teoriassa. Vertailin tuoksuja keskenään ja ne tuoksuvat ihan tasan samalta. Miehen avustuksella silmät kiinni haisteltuna en erottanut kumpi oli kumpi. Jos tarkkoja ollaan niin jopa luulin miehen pilailevan ja laittavan minut haistamaan samaa tuoksua kahdesti peräkkäin. Mutta ei, hän oli tuoksuttanut minulla molempia pulloja.

Ikinä en ole Flower Rediä haistanut, joten en sitten osaa sanoa kuinka vastaava tuoksu on Pure Treat Blossomiin verrattuna. Saati sitten, että kuinka paljon Flower ja Flower Red eroavat toisistaan. Ja olihan niitä muitakin Flower -tuoksuja. Ainakin Flower Tag, Essentielle, Orijental, Spring, Summer, Winter ja rajoitettuja erikoiseriä sekä taiteilijaversioita sun muita. Tämä minun löytämäni taitaa olla ihan vain se pelkkä Flower.


Pullossa hauskaa on se, että tuoksun nimi oli tosi vaikea löytää. Ensin luulin, että tuokin on joku jäljitelmä kun ei löytynyt nimeä, mutta sitten näkyi nimi tuon kukan varren sisäpuolella kun katsoi pullon "läpi". Kuvaaminen oli vähän hankalaa, mutta ehkä tuosta jotain selvää saa.

Flower on kiva puuterinen tuoksu, mutta mukava tietää, että Pure Treat Blossom on aivan yhtä hyvä. Näin hieman matalammalla budjetilla liikkeellä olevatkin pääsevät nauttimaan Flowerin kukkaistuoksusta. Tuoksu on tosin vaikea käytettävä, koska molemmat, aito ja jäljitelmä ovat todella voimakkaita, joten tässä less is more, niin kulunut ilmaisu kuin se onkin.


Käväisin myös Tokmannissa pikaisesti hakemassa lisää kynsilakanpoistoainetta. Valitsin tällaisen kivalta näyttävän aineen. Valittavana oli myös mansikka tämän omenan lisäksi. Saa nähdä millaista tuo on. Koskaan en ole kuullutkaan merkistä.

Nuo olivat viikko sitten tiistaina ja keskiviikkona postissa tupsahti netistä huutamani Makeup Bible, jota olen haaveillut jo pitkään kaikkien kehuttua sitä ympäri nettiä. Täyteen hintaan en kuitenkaan sitä hennonut hankkia, mutta tuo käytetty maksoi 5 euroa niin olihan se otettava. Nyt on vähän tuoreempikin meikkikirja kuin omistamani retromeikkikirja jostain 70- 80- luvulta vai miltähän vuodelta mahtoikaan olla. ;) Pitää tarkistaa. Siinä on kyllä kaikenlaista mitä nykypäivänä ei ikinä kirjaan laitettaisi. Mallien kulmakarvat rehottaa ja kuvia ei ole photoshopattu lähes ollenkaan. Jos haluatte niin voin siitäkin esittelyn tehdä parhaista paloista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti