22. lokakuuta 2012

Luomivärin korjausoperaatio

Jokin aika sitten luomiväripalettini hajosi puoliksi. Kaikki alkoi pari kuukautta sitten siitä kun paletti tippui lattialle. Silloin irtosi musta ja hopea nappi, mutta ne säilyivät ehjinä. Työnsin ne vain takaisin koloonsa.

Paletti pysyy ihan tajuttoman huonosti kiinni ja usein löydänkin sen avonaisena laukusta. Matkalla se oli sitten ilmeisesti saanut jonkinlaisen kolhun huomaamatta, koska paletti oli auki laukussa taas ja nuo kaksi aikaisemmin irronnutta väriä palasina, murusina ja jauheena ympäriinsä.

Keräsin palaset ja laitoin ne takaisin rasiaan.


Hopea nappi säilytti suunnilleen kaikki palasensa siinä kunnossa, että ne pystyi säilyttämään. Musta taas kärsi niin pahat vauriot, että vain kolme pientä palasta oli pelastamiskelpoisia. Loppu ihan jauhoa.

Vasemmalla hopeat, oikealla mustat

Kerroin tästä tapahtumasta lyhyesti aikaisemmassa postauksessa ja siihen sain kommentin, jossa oli linkki ohjeisiin, kuinka tämän luomivärin voi vielä pelastaa. Tuo musta kuitenkin on mun ykkösvaihtoehto rajausten tekoon kun se on siihen tarkoitettu kova luomiväri. Muut pölyää poskille rajausta tehdessä kosteasta siveltimestä huolimatta. Tokmannilla käydessä tosin näin tällaisen samanlaisen paletin poistomyynnissä 7 eurolla, mutta kun en käytä kuin vain tuota yhtä väriä niin en sitten ostanut.

Päätin noiden ohjeiden avulla korjata tämän.

Ensin korjasin harmaan, koska sitä en käytä ja halusin vain testata miten tuo toimii. Jos menee pilalle niin ei tule suurta vahinkoa. Mustat sirpaleet ovat kuitenkin vielä ihan käyttökelpoisia kun vain jaksaa kaapia niistä väriä.

Otin ohjeiden mukaan tylpän esineen, kirkasta alkoholia, joka tässä tapauksessa ei ollut kuin spriitä kun muuta minulla ei ole. Ei edes desinfiointiainetta.

Putsasin tuon paletin luomiväripölystä ja sen jälkeen pienen siveltimen toisella päällä murskasin hopean luomivärin siihen. Sitten vain sekoitin alkoholia sekaan, tasoitin ja laitoin kuivumaan. Kannattaa vilkaista tuo linkissä ollut ohje, siellä on tarkemmin kerrottu. En koe tarpeelliseksi alkaa selostamaan uudestaan tässä tuota.

Ja kuvasarjaa tapahtuneesta tässä. Kuvista tuli vähän sinisiä kun tänään oli joku ihmeen sininen päivä, millään ei saanut normaalin sävyisiä kuvia kun vertaa postauksen ekaan kuvaan joka on otettu noin viikko sitten. Onneksi näissä kuvissa ei sävyllä ole niin väliä.

Puhdistettu paletti

Jauhettu luomiväri

Luomiväri-alkoholimössö

Tasoitettu mössö

Kuivumisen jälkeen luomiväri näytti samalta kuin tuossa edellisessä kuvassakin, joten siitä en laita erillistä kuvaa. Luomivärin sävy säilyi samana ja kaikki muutkin ominaisuudet. Ainoastaan tilaa se vie enemmän, koska väriä ei tietenkään saa pakattua yhtä tiiviiksi kuin tehtaalla. Ennen hajoamistahan tuo oli näin pieneen tilaan pakattu


Sitten olikin aika korjata musta nappi, sitä en halunnut laittaa takaisin tuohon palettiin jossa se oli. Halusin sille pienemmän purkin, jotta sitten johonkin lähtiessä se vie vähemmän tilaa eikä tarvitse raahata mukana noita kolmea ylimääräistä väriä.

Valitsin purkiksi pikkuruisen Maybellinen geelilinerpurkin jonka käytin tyhjäksi, mutta purkki oli niin söpö ja kätevä, että säästin sen. Jos vaikka matkalle joskus tarvitsisi pientä purkkia.

Sitten vain samojen vaiheiden toisto ja lemppariluomivärini on kuin uusi!


Luomivärien korjaaminen oli tosi helppoa ja nopeaa. Murskaamisen kanssa sai olla aika huolellinen, jotta tulee tarpeeksi hienoa pölyä, mutta muuten ei mennyt kuin ehkä viitisen minuuttia. Alkoholin lisäämisen kanssa piti vähän olla ensin varovainen ettei mene liikaa, mutta yllättäen jauhe imikin itseensä tosi paljon nestettä. Sen jälkeen tahna oli helppoa muotoilla sopivaan muotoon eli käytännössä tasoittaa vain. Huomasin kyllä, että alkuvaiheessa se kupli hieman kun tasoitti, mutta sinne varmaan jäi pohjalle ilmaa sen verran. Kuivuminen kestikin sitten vähän pidempään, mutta seuraavana päivänä luomiväri oli ihan kuivaa eikä tuoksunut alkoholilta yhtään. Linkissähän kerrottiin, että mitä suurempi pitoisuus, sen nopeammin se kuivuu. Pintapuolisesti spriillä tuo kuivui ehkä tunnissa. Spriihän on 100% alkoholia, joten nopein mahdollinen kuivuminen. Muilla prosenttimäärillä voi kuivuminen kestää kauemmin.

Hyvä nyt tietää, että jos puristettu meikkituote hajoaa, ei peli ole menetetty vielä. Ja miksei tällä voisi myös "eheyttää" puuterit. Niissähän usein kuluu se keskiosa ensin pohjaan asti ja sitten jää vain ne kaistaleet sinne reunoille. Kun ne kuluu tarpeeksi pieniksi, on isolla puuterisiveltimellä hankala saada puuteria tasaisesti siveltimeen. Murskaisi vain puuterin ja laittaisi siihen alkoholia ja tasoittaisi sen taas tasaiseksi kerrokseksi rasiaansa.

Vasemmanpuolimmainen on vielä ihan ok, mutta oikeanpuolimmaisesta 
alkaa olemaan jo hankala ottaa puuteria siveltimen joka kohtaan.

1 kommentti:

  1. Wau, kiitokset tästä vinkistä ja tuosta linkistä!! Täytyypä ehkä kokeilla jossain vaiheessa yhdelle oriflamen luomivärille... Harmi vain, että alkuperäisen pakkauksen olen heittänyt pois, mutta jospa korjaaminen onnistuisi tämän hetkiseen matkapakkaukseen :).

    VastaaPoista