15. tammikuuta 2013

Kosmetiikkavarastoni

Sähköpostilla on tullut joitakin kysymyksiä liittyen siihen miten säilytän kosmetiikkani kun siitä on blogissa ollut joitain pikku mainintoja siellä täällä ja tässäpä nyt pieni kertomus siitä sekä tietysti kuvia.


Olohuoneessa on pieni(tai no aika isokin) kulmapöytä, josta olen onnellinen. Se on vähän retroa tyyliltään, mutta asunnossani on muutenkin kaikkea vähän retroa niin se sopii joukkoon. Ja oli halpakin, kirpputorilta 13 euroa. Siinä on myös kirpputorilta 20 eurolla hankittu vanha piianpeili, jota jumaloin yli kaiken. Se on vaan niin ihana! Peiliä siinä ei ollut, mutta senhän nyt nopeasti siihen hankki. Tässä on hyvä meikata. Pöydän viereen on valotkin molemmille puolille, mutta niitä en ole vielä saanut aikaiseksi laittaa paikoilleen täällä asuessani. Lattialla on epämääräisiä jouluvalojen johtoja ja kasveista varisseita lehtiä, mutta älkää antako niiden häiritä.

Pöydän vieressä on lasihylly, jossa on kaikki tuoksuni. Joo, ei ehkä optimaalisin tapa säilyttää tuoksuja, mutta tykkään, että ne ovat esillä kauniiden pullojen takia. Olen aina pitänyt tuoksujani esillä pienestä asti ja yksikään ei ole mennyt pilalle eikä tuoksu ole muuttunut. Äiti lahjoitti kaapistaan vanhat hajuvetensä minulle, koska innostui ostamaan uusia itselleen ja vanhoista ei enää tykkää. Siksi hyllyt ovat aikamoisen täynnä. Pari pulloa on tyhjenemässä ja Yves Rocherin Vintage-pullot laitan myyntiin jossain vaiheessa, joten pian pullokasa hieman harvenee.


Olohuoneen varastot jatkuvat kahden penkin sisällöllä. Pienemmässä, jonka päällä istun meikatessa, on sisällä matkakokoiset tuotteet ja muut sellaiset joita käytän vain kun lähden matkoille. Oli se sitten festareille tai vanhempien luokse. Siellä myös säilytän erilaisia purkkeja jotka olen säästänyt loppuneista tuotteista jos purkki on ollut näppärä ja pieni matkakäytöön. Niihin on kätevä laittaa sitten kaikenlaista. Ne ovat kyllä tuotteiden alla piilossa, joten niitä ei näy tässä.


Isommassa penkissä on kaksi lokeroa, joissa toisessa ovat suihkugeelit, shampoot, hoitoaineet ja hiuksiin jätettävät tuotteet. Niidenkin määrä on onneksi vähenemään päin, vaikka Oriflame kyllä huolehtii ilmaistuotteillaan ettei mikään pääse loppumaan.


Toisella puolella ovat kuivashampoot, hiuslakat ja muut muotoilutuotteet sekä välineet muotoiluun.


Toisella seinustalla on hyllykkö, jossa ylimmäinen kerros on lasiovilla ja alempi ihan tavallinen kaappi. Tämäkin on ostettu käytettynä yksityiseltä ja maksoikohan 50 euroa kokonaisuudessaan. Ylemmässä on kynsilakka-armeijani järjesteltynä merkin ja numeron mukaan. Sen alapuolella on myytävät Oriflamen juttuni eli pääasiassa ilmaistuotteet, joita en itse käytä. Tuotteet säilyvätkin tässä hyvin, koska tähän ei hirveän paljon valoa tule eikä varsinkaan suoraa auringonpaistetta. Pölykään ei pääse pulloihin lasiovien takia.


Alakaapissa on sitten ylähyllyllä ihonhoitotuotteet. Vasemmalta riveittäin kasvovedet, deodorantit, kasvovoiteet, kuorinnat, jalkavoiteet, naamiot, intiimipesunesteet, suuvedet, käsivoiteet ja sekalaiset, joissa on mm. aurinkotuotteita. Etualallakin on sekalaisia tuotteita.

Alahyllyllä on meikit. Vasemmalta meikkivoiteet ja peitevoiteet, isot luomiväripaletit, pohjustustuotteet ja puuterit. Oikealla kasa kosteusvoiteita ja näiden määrä oikeasti pitäisi saada tosi paljon vähemmäksi. Niitä on ihan liikaa ja vielä isoja purkkeja. Etualalla vasemmalta poskipunat, aurinkopuuterit, meikkikynät, luomivärit ja muut silmämeikkituotteet sekä ripsarit.


Halusin myös minulle niin tärkeän kosmetiikan osaksi sisustusta, joten olkkarin seinällä on 3 peiliä joissa on kivat reunukset ja niihin olen laittanut sitten nuo "kunnon" kynsilakat eli Opit, Color Clubit, Essiet ja muut vähän arvostetummat merkit. Päällä on sitten söpöt pöllökäsivoide ja huulirasva sekä Oriflamen Tender Care -kokoelmani.


Makuuhuoneessa yöpöydällä ovat tuotteet, joita käytän iltaisin ennen nukkumaanmenoa eli kasvovoidetta, silmänympärysvoidetta, käsivoidetta, vartalovoidetta, deodoranttia, hiusöljy ja jalkavoidetta.


Eteisessä hiustuotteet joita suihkin päähäni aamulla ja taitaa seassa olla yksi jalkadeodoranttikin jota laitan välillä kenkiin.


Vessassa ovat ylähyllyllä putsarit ja pari dödöä. Suihkun vieressä hieman epämääräisenä viritelmänä suihkussa käyttämäni tuotteet, joista osa myös suihkun alla hyllyllä. Näkyisi olevan tällä hetkellä yksi saippua finneille, peräti 4 suihkugeeliä vaikka yleensä pyrin pitämään yhtä auki kerrallaan. Sitten on kasvokuorinta, shampoo ja hoitoaine, hiusnaamio sekä vartalokuorinta. Alapuolella ovat pesusienet. Koko hökötys on viritelty narulla seinään, koska en viitsi porata lisää reikiä tuota varten.


Ja parit tuotteet vielä koristamassa peilin hyllyä. Tähänkin olisi kiva saada kunnon peilikaappi, mutta en tiedä viitsiikö vuokra-asuntoon sellaista hankkia. Tuo oli tuossa valmiina niin saa luvan kelvata.

Siinäpä ne suunnilleen nyt olivatkin, vielä on jotain karvanpoistojuttuja sun muita yhdessä kaapissa, mutta siellä on kaikkea muutakin tavaraa niin niistä en nyt ottanut kuvaa. Toiveena olisi saada joskus nämä penkkien sisällä olevat tuotteet ja vessan ylähyllyllä olevat putsarit tuonne kaappiin, jossa on muutkin meikit ja ihonhoitotuotteet. Se vain edellyttää varastojen kutistamista ahkerasti. Tavoitteena olisikin, että jokaista ihonhoitotuotetta olisi vain kaksi kappaletta. Yksi käytössä, toinen varakappaleena ettei tule hätä jos toinen loppuu ja juuri tarvitsisi sitä. Meikeissä tietysti muuten olisi hyvä saada kutistettua kaikki kahteen, mutta luomiväreissä ja poskipunissa ja muussa värikosmetiikassa se on aika mahdotonta. Mutta puuterit, meikkivoiteet ynnä muut sellaiset on ihan mahdollista saada käytössä olevaan ja varakappaleeseen kutistettua.

Kuvissa saattoi vilahdella tuotteitakin, jotka ovat jo loppuneet, mutta osa kuvista on jo jonkin aikaa sitten otettuja, joten siksi siellä on "kummituksia".


Ja nyt muuten on 20 lukijaakin täynnä! Tervetuloa uudelle lukijalle! 20 lukijaa olen pitänyt rajana arvonnan alkamiselle eli tässä ihan lähiaikoina pyörähtää käyntiin arvonta!

4 kommenttia:

  1. Hei aivan ihana ja kattava postaus! :) (ja ihanan pinkki ulkoasu blogilla!)

    Mulla olis just nyt muuten blogissa arvonta meneillään, käy ihmeessä osallistumassa! :)
    http://mmilya.blogspot.fi/2013/01/a-r-v-o-n-t-30-lahjakortti.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pidät, vähän pelotti laittaa kuvat kaikesta kosmetiikastani negatiivisten kommenttien pelossa, mutta onneksi niitä ei ole tullut :) Pitää käydä osallistumassa arvontaan jos vaikka arpaonni osuisi kohdalle :)

      Poista
  2. ihana blogi, jäin tätä tuijottamaan paljon löytyy meikkejä ja kynsilakkoja.
    Laitoin sinulle haasteen blogiini vaikka sinulla on yli 200 lukijaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, että pidät :) Täytyy käydä vastata tuohon haasteeseen jossain vaiheessa vaikka lukijoita on 200 sijaan vain 20 tällä hetkellä :)

      Poista